Jump to content
Българският форум за музиканти

Пикгард от неръждавейка!


Recommended Posts

здрасти пак!

ръбовете съм ги минал само с пила, не съм проверил дали мога да се порежа на тях. тъй като материала е 0,6 и е завинтен плътно до тялото на баса, не смятам че е възможно порязване. плюс тва отгоре съм лепил фолио, което изрязах с остър нож по ръба на пикгарда.

ако някой има чак такива притестения, нека види резултата сам. пазя и изрязката - демек това което остана от металният лист, след като беше изрязан от него каквото ми беше нужно. въпросният лист също така бих го дал на някой, ако иска да си прави пикгард с него. достатъчно голям е.

 

офф:: за предишният пост си взимм думите назад - просто не съм си намерил темата - не я видах във "моите теми"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо не си купиш/направиш подходящ пикгард от пластмаса (или нещо подобно) и после го занасяш в някой кабинет по химия и там ти го метализират. Ще рулира - даже може и капачките на потенциометрита да ти ги метализират и всичко да е метално (уееееее) :greenangel:

 

За по-сигурно (и за да екранира освен да е красиво), би могъл от долната страна на пикгарда да си сложиш фолио (а отгоре никой няма да разбере, че не е метално преди да го е пипнал...) :hysterical:

 

Успехчета

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз преди време бях настроен на вълна да си правя пикгард от метал, но идеята пропадна поради липса на аутокадски чертежи на пикгарда и съответно не искаха да ми го режат. Задоволих се да си изработя от черен огледален плексиглас, обаче сега половин година по-късно като му гледам деругите от кутрето до адаптерите разбирам, че е било колосална загуба на време :D

 

И в този ред на мисли на мисли на някого да му се намират векторни чертежи за стратокастерски пикгард? :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Вдигам темата за да покажа все пак докъде я докарах, макар че има още какво да се желае(при първа финансова възможност ще подменя двата pickup-a с нови).

z897r2btww2mocvms8vi_thumb.jpg

d2w4e5ow6ombwi2jd5o7_thumb.jpg

9i3qa9f0cu14v29c23b7_thumb.jpg

zpkjrl00v4xdj9ciej6v_thumb.jpg

Извинявам се за лошото качество на снимките, но фотографията ми е малко далечна наука.

Очакавам мнения и препоръки.

Има ли нещо дразнещо, което веднага се набива на очи?

10х

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам няколко забележки:

 

1. По-добре ползвай крейцвана неръждавейка. Това е неръждавейка, която е фабрично надраскана. За това как изглежда виж тук:

http://s2.photobucket.com/albums/y23/Naudio/Powerstation/

или тук

http://s2.photobucket.com/albums/y23/Naudi...ent%2060%20mod/

Галин ползва таква - усилвателите Garland. Има много PRO визия. Освен това бъди внимателен с неръждавейката, защото лесно се драска - вижда се на някои от снимките на китарата.

 

2. Бързо да разкараш тези ужасни комунистически ръждясали болтове дето държат адаптерите! Изглеждат ужасно!!!

 

3. Нещо ми се вижда, че формата на пикгарда е малко "странна". За да има по-готина визия пробвай ако китарата позволява да дадеш на лазерното рязане чертежите на телекастер. Естествено въжно е и точно такава форма да си търсил, но на мен не ми харесва.

 

4. Следващия път, като качваш снимки ще е добре да ги намалиш малко. Едва ли някои има монитор с разделителна способност 3200 на 2400 пиксела. Освен това при намалянето на снимките няма да си личи толкова много дефектите от евтиния цифрак.

 

5. Ако селектора за адаптерите позволява го свали малко по-надолу, че сега много стърчи. Ще е по-красиво така

 

И не на последно място - Браво за положения труд:surprise:

Сигурен съм, че втория, или ако има трети път нещата ще станат много добре.

Редактирано от Nikifena
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност снимките леко подвеждат-ужасните "деруги", които се виждат на снимките не се набиват толкова на очи в действителност, но затова пък всяко докосване до пикгарда остава идеален отпечатък от пръст.Идеята ми беше да го полирам като огледало, но за целта трябваше машинка с много обороти, а моята се прецака.Ръчно успях да я полирам до това положение.

Ако е възможно пусни малко повече инфо за Галин и Garland-ако трябва на лични, pls.

На комунистическите :) болтове със сигурност ще им дойде края с новите пикъп-и.Тях и без това съм ги сложил само за камуфлаж в момента да не се виждат дупки и се замислям следващия пикгард дали да не е само за един хъмбъкър или най-много два такива...при положение, че повече опъвам дебелите жици...вие как мислите?

Абсолютно си прав, че формата е странна, но китарата си има някаква предистория за която мога само да гадая по интервенцията върху нея...та стария пикгард има подобна форма, която "леко" бяга от стандартната-опитвал съм се да се ръководя по него за да не се окаже, че като го монтирама пикъп-ите са отишли "на майната си".

Като спомена чертежи на телекастер-може ли някой да ме свърже с нещо подобно?

На този пикгард аз му правих векторния чертеж като засякох координатите на 20-30 характерни точки и го изрязах на нишкова ерозия, а след това го дообработих на шмиргел там където не бях нацелил размерите.За модел ползвах старият пикгард който го е правил "някой си" някога и също доста бяга от формата на оригиналния.

Кликни още веднъж върху снимката и тя ще се побере в екрана по възможно най-добрия начин.

Адаптерите ще ги сваля-все още не съм правил никакви настройки, защото колкото и идиотски да звучи в момента няма нито къде да я включа, нито имам тунер за да настроя бриджа, а в момента съм на вълна дисторшън, понеже като отворих стария и леко се засрамих пред себе си за монтажа и изпълнението...вярно, че е на 12 години и тогава се слагаше каквото има,ама...(става въпрос за металзон-намерил съм тогава 2 бр м5218ал, но другите два/общо 4 оу/ съм заместил с тл084 :) , на swith-a-кп303, кондензатори-каквито съм намерил, потовете-същата работа...луда работа-джангър да става :surprise: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кликни още веднъж върху снимката и тя ще се побере в екрана по възможно най-добрия начин.

 

Internet Explorer е вече отживелица :surprise:

 

Иначе браво за труда! Това че си се притеснявал да не избягат адаптерите можеше да го избегнеш с някакъв ориентир, така че един вид да са ти ясни дупките и след това около тях да можеш да правиш каквато си искаш форма. Обяснението не е много ясно, май, но се надявам да разбереш какво имам предвид.

 

Картинката каква е - как е сложена?

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да разбирам ли, че при повечето потребители снимките не могат да се поберат на екрана?

Ако е така утре (днес) ще се пробвам да ги кача някъде другаде.

Ясно е, че "базата" са адаптерите, чието местоположение зависи от разположението на струните, които от своя страна зависят от бриджа и фингърборда(респ.нута), но в момента разполагах с това.Ако имах оригинален пикгард, който да е сет-нат с китарата нещата са съвсем други.Всъщност не държа китарата да е "кукла", просто исках да имам работеща китара, на която да опъна 2-3 жици като ме налегне носталгия по "младите години".Все още си живея с надеждата, че един ден пак ще свиря с група, но като гледам каква е ситуацията в момента-едва ли :surprise: , а годинките си хвърчат...

Картинката на пикгарда е същата, която виждаш на аватара ми-изрових я от нет-а.Гравирана е на лазер.Малко трудно се нацелват настройките-първите проби бяха някакви черни петна...сигурно можеше и по-добре, но нейсе...

Имаше и доста по-красиви картинки, но при тях е още по-сложно, а може би и невъзможно с конкретния лазер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимки на усилвателите на Галин нямам, но много хора в нашия форум ползват негови усилватели и чат пат има някой дето е направил снимки.

 

Неръждавейката е така - остават отпечатъци :D

Алтернатива е добре полиран и безцветно боядисан алуминий :hysterical:

 

 

Ще ти дам една идея как да си направиш формата на пикгарда като хората.

 

Наложи на вече готовата форма която имаш тази на стратокастер. В сайта на фендер има пдф-и за ел връзките в китарите, в които има формата на вектор на пикгарда. Наложи 2те форми, за да се получи готина нова форма и отворите за адаптерите да не отидат на майната си.

След това вече готовия чертеж разпечатай на А3, изрежи и наложи на китарата. Това ще ти спести ядове или работа с ъглошлайв. Ако нещо не съвпада, оправи грешките, разпечатай пак на хартия и виж дали вече всичко ще е наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.