flipknotic Публикувано Септември 27, 2005 Публикувано Септември 27, 2005 (Редактирано) здравейте хора... надявам се някой да помогне на неукия..имам нуждя някой да ми обесни какво да му направя на т'ва дърво ,за да добие приличен вид..дали ще е добре ако му сменя адаптерите, с активни ,щот мисля ,че не са такива, или пък цялата електроника ,активни адаптери с активна електроника..кое ще е по добрия вариант?!(мисля ,че двете са различни неща ,нали)??... всъщност искам да взема и някакви ефекти ,еквилайзер,овърдрайв..как да ги съчетая нещата????,за да стане по добър звука...може би ъпгрейд на този бас не е най добрият вариант ,но за сега е това... между другото това е въпросния: Silvertone ,Revolver Bass - SSLB11-BK Редактирано Септември 27, 2005 от flipknotic Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 27, 2005 Отговорено Септември 27, 2005 Първо не си мисли, че като са активни адаптерите, те ще са нещо класи над пасивните Има читави модели и марки адаптери. Ето ти 3 марки за адаптери: bartolini, EMG, MEC това съм слушал като марки, моя бас е със мек пасивни и не се оплаквам от звука Бартолинито на Разбойник-а звучат много добре, и на assoass ЕМГ-тата също ми харесват За ефектите трябва да знаеш какво искаш. Най-добре да идеш някъде където продават ефекти, с твоя бас. Ако имаш кубе твое си го земи и него, и пробваш разни модели и така Цитирай
flipknotic Отговорено Септември 28, 2005 Автор Отговорено Септември 28, 2005 Благодаря за поста ... да ,разбрах горе долу ,какво представляват активните и пасивните адаптри.Забелязах ,че като поръчкам малко в кубето и достигам до звука ,който искам ...но все пак ако може да ме насочиш към някаква цена за ЕМГ.. Никифена ,видях че от теб мога да си поръчам ефектите... всъшност искам точно определени на БОСС ... ще можеш ли да помогнеш ? Цитирай
разбойник Отговорено Септември 29, 2005 Отговорено Септември 29, 2005 Виждам, че басът ти е с адаптер тип "Пресижън". Най-доброто, което можеш да направиш е да си сложиш адаптер с алнико магнити (съкращение от алуминий-никел-кобалт - това е сплавта на магнитите). Такива модели имат Seymour Duncan (някои с по-ретро, други - с по-модерно звучене), Fender също би трябвало да предлагат варианти. EMG ще ти даде по-модерен тон, с доста по-ясни високи честоти. Аз бих избрал варианта с алнико. За ефекти - питай Никифена за "GT 2". Няма да съжаляваш Цитирай
Recommended Posts