daniel.hristov Публикувано Февруари 19, 2009 Публикувано Февруари 19, 2009 Здрасти, В последно време се реших да си купувам по-свестна акустична китарка. Общо взето ме интересуват стандартни dreadnought бози, бюджета е до 1000-1500 лв. От нещата на които съм подрънквал за подобни пари ме зарадваха Taylor 310 и някакво Larrivee (не помня модела). Не ми се ходи далеч с цел купуване китара а държа на тест-дрън. Питанките са: - Taylor, Martin, Larrivee благинки в България продават ли се някъде? - Някакви други идеи в тая звукова (и ценова, въпреки че не отказвам и по-евтини китари ) категория? Поздрави, дидо Цитирай
synchu Отговорено Февруари 20, 2009 Отговорено Февруари 20, 2009 Не. В БГ аз поне не съм виждал нито споменатите китари, нито сходни като клас инструменти. Taylor 3-та серия е между 2 и 3000 кинта в зависимост дали е 310, 314 и т.н. Ако я има някъде за 1000 лъва бих си купил веднага като добро допълнение към наличните В този ценови клас са 110, 210 & Бейби Тейлър, които не са лоши китари никак, но 3-та серия са доста по-добри. Същото е валидно и за Мартин - в този ценови клас влиза и Martin 000X1 и още няколко, които не са изцяло от солидно дърво. Ямаха L серията си заслужават също едно прослушване. В Динакорд в София/Дружба имаше няколко от най-ниското ниво на същата тази серия, които са също в този бюджет. Цитирай
daniel.hristov Отговорено Февруари 20, 2009 Автор Отговорено Февруари 20, 2009 Прав си, този Тейлър верно е по-скъпичък При това положение май ме интересува ме по-скоро да има звука на Тейлър 310 отколкото да се вмести в бюджета (ще се събират още парички явно). За ямаха не се бях сещал - май ще ги проверя тези дни тези за които говориш ... Поздрави, дидо Цитирай
synchu Отговорено Февруари 20, 2009 Отговорено Февруари 20, 2009 Тук се боя, че ще ти отговоря стандартно - ако искаш звука на Тейлър 310 - купуваш си Тейлър 310 Аз персонално много харесвам K. Yairy dread-овете, но тя е различна от Тейлър. Цитирай
daniel.hristov Отговорено Февруари 20, 2009 Автор Отговорено Февруари 20, 2009 Напълно си прав ама за жалост не знам какво искам (горе съм малко неясен - този Тейлър е само пример за китара която много ми хареса). Нямам достатъчно опит с този клас кухарки за да знам точно какво търся и ми се ще да чуя идеи (т.е dread-ове в тази категория). Yairy не съм хващал - предполагам и тях не ги продават никъде наблизо? Цитирай
synchu Отговорено Февруари 20, 2009 Отговорено Февруари 20, 2009 За съжаление не. Даже са малко по-трудно издирваеми. То и там имаше неква сага около брандовете, кое е Alvarez, Yairi и K. Yairi. Последните (К. Yairi) са ръчна японска изработка и са отлични, според мен разбира се, инструменти. На поносими за качеството си цени (но пак някъде от към 2000 лв нагоре), но пък доста евтини в сравнение с това което представляват като цифри високия клас акустични инструменти (Robert Anderson, Kevin Ryan, Collings, Baranik, Greenfield и т.н.). Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 20, 2009 Отговорено Февруари 20, 2009 (Редактирано) То всъщност имаме ли тема, а а ко не имаме ли хора, които могат да ни пообразоват за подбора на една аксутична китара, за какво трябва да се слуша и следи ? Защото и аз съм доста бос в областта а обмислям сходна покупка като тази в темата. В този ред на мисли, добри инструменти в ценовия клас, който си споменал (за Даниел, става дума, è докато пиша Сънчо е бил по-бърз с клавиатурата) са Seagull - канадски китари, които са доста добри, аз се загеждам по тях, но се съмнявам, че има къде да ги пробваш в България. Но имат доста добри и разнообразни модели в ценови клас 1000 - 1500 лева. Редактирано Февруари 20, 2009 от fLiSk Цитирай
Bobbyboy Отговорено Февруари 21, 2009 Отговорено Февруари 21, 2009 Даниел, Преди няколко месеца бях в твоето положение - търсене на акустична китара в този ценови клас (дори тръгнах от доста по-ниска горна граница). Исках нещо, което да ми остане като стойностен инструмент за напред, но същевременно нямах ясна идея какво търся и нямах опит. Знаех, че е важно предната царга (top) да е от истинско дърво и че в общия случай стените и задната царга не са толкова крититни (може да са от добър ламинат). Не държах на електро-акустичен адаптер. Обиколих магазините, които са цитирани по-горе и просвирвах каквото има на база слух и удобство. Накрая отидох до xxxx и си харесах Guild GAD-40CE (сега са дъщерна компания на Фендер). Китарата веднага ми направи впечателние, особино сравнено с всичко останало, което пробвах (Фендер, Ямаха и др.). Цялата е от естествено дърво и има пиезо. Колебах се няколко часа дали да вдигна бюджета и накря се реших. Засега не съжалявам. Не знам сега дали имат подобни инструменти от среден клас, но винаги може да се провери. Поздрави, Боян П.С. Възки: http://www.guildguitars.com/instruments/se...rtno=3810405821 http://guitars.musiciansfriend.com/product...MF&ZYXSEM=0 Цитирай
daniel.hristov Отговорено Май 7, 2009 Автор Отговорено Май 7, 2009 Благодаря на всички за съветите - прослушах до каквото се докопах от предложените варианти. Тази седмица си взех Garrison G-50 CE и засега съм доста доволен ... Поздрави, дидо Цитирай
Recommended Posts