Jump to content
Българският форум за музиканти

Lat L-100


Recommended Posts

Търся спешно схема на китарно кубе LAT L-100. В аудио форума има една, но тя не отговаря на моето кубе. Мисля, че е за варианта "глава-кабинет", и не ми върши работа. Искам да му направя някои подобрения, ако е възможно, но няма как да стане без оригиналната схема. Ще бъда извънредно признателен, ако някой има и сподели с мен схемата на това класическо бижу на българската аудио техника :)

 

Кубето е от този вид (надявам се колегите чиито снимки използвам, да не възразяват):

 

P1020259_800x600.jpg

P1020263_800x600.jpg

 

 

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/16/3989_141.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

L-100 има разни модификации. Един от вариантите e този, публикуван в списание Радио Телевизия Електроника от производителя:

latb1009cl.jpg

При начертаването е допусната грешка - VT5 трябва да е BD140 (pnp), като емитерът е към +, а колекторът е към групата за преднапрежение.

Може да има и други грешки, но когато човек си разбира от работата няма да е проблем да се оправи.

 

От снимките може да се заключи, че не се връзва китарното приложение на усилвателя с поставените басови, по-скоро хай-фистки високоговорители ( най-вероятно руски). Може би преработката трябва да започне от тях...

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Parni_Valjak - благодарности за схемата, след малко ще прегледам и ще се консултирам с "майстора", дано е същата. Наистина съм започнал ремонта от говорителите. Вече си е със Celestion - 2 броя, въпреки че се изкушавах да оставя единствение оригинален, точно заради хубавите баси и плътен звук. Вече е невероятно да намериш такъв звук...

Уфф, сега сравних...това е схемата, която имам и аз, и която обаче не е за това кубе :punk_guitar: Търсенето продължава...

@ Vlad - снимките не са от моето кубе ;) Наистина лепенките къртят, и аз като ги слагах се чудех дали или, но моето всъщност излгжда далеч от това вече. Със сменена тапицерия и доста приличен външен изглед - като циганин на сватба. Ще го обзаведа с някаква лепенка или лого на финала, да стане чок шукарно, може би Marshal или Fenderr (метална плочка на предния панел).

@Hillbilly - като го взех това кубе, беше точно каквото търсиш - прогнила смърдяща кутия, с един изтърбушен говорител и потенциометри с неправилни стойности. Обаче благодарско на човека, който ми го подари. Налях сума ти енергия и средства, и съм на крачка да го направя наистина страхотно кубенце. Скоро ще постна снимки, да се похваля с бижуто :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Тук седи въпроса за какво ти е подяволите схема при условие, че ще го модваш.

 

Махай калпавите операционни, смени няколко кондензатора, като обърнеш внимание и на схемата на входния буфер и това ти стига, за да получиш доста по-добро звучене спрямо сегашното на тоя усилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.