X_eNeMy Публикувано Февруари 15, 2009 Публикувано Февруари 15, 2009 Здравейте пичове и девойки ! Искам да направя кавър на една поп-песен в метъл вариант. В нея има много смяна на темпа. Песента върви между 120 и 140. Проблема ми е там, че не мога да хвана със сигурност коя част в кое темпо е. Не знам дали ме разбрахте. Мога сам да си маркирам частите, само че не мога да определя темпото с точност. Така не мога да миксирам с барабаните и китарите Гледам песента с Адоб Аудишън и там има като плейнеш пистата (песента в мп3 формат на 1ва писта) да я следиш освен в стандартния формат от минути:секунди и в "bars and beats". Така може да се следи песента в бийтове (силни времена), "брои" ги. Това уви не може да ми помогне или аз поне не мога да разбера как ще ми помогне Ако някой знае - моля да не си трае P.S. Не съм сигурен дали е за тук темата. Цитирай
presly Отговорено Февруари 15, 2009 Отговорено Февруари 15, 2009 (Редактирано) Прочети си хелп-файла. А по-добре използвай програма, която е по-пригодена за МИДИ - Сонар, Кюбейз, Семплитюд... Редактирано Февруари 15, 2009 от presly Цитирай
X_eNeMy Отговорено Февруари 16, 2009 Автор Отговорено Февруари 16, 2009 Хм, Адоба го можел. За тези, които не знаят - маркираш секция, View>Display Time Format>Edit Tempo Цъкаш Extract и ти изкарва параметрите. Тва дето пише Beats Per Minute е темпото. Мерси за помощта, уви обаче надали ще се справя с песента, защото нон стоп варира и то прекалено много. Много рядко е плюс-минус 10 стотни, в повечето случаи е 126.38 126,75 138,40 ... Ей такива... като че ли нарочно са се изгаврили така за да не им слагаме 2ни каси :) Цитирай
sardaesox Отговорено Февруари 16, 2009 Отговорено Февруари 16, 2009 В Кюбейс има плъзгач за плавна промяна на темпото:proekt>tempo track,и оттам може да плъзгаш с хилядни Цитирай
LOE Отговорено Февруари 16, 2009 Отговорено Февруари 16, 2009 абее темпо може да се екстрактне с точност само ако има един инструмент които свири равноделно и т.н. най-добрия и точен начин да се хване точното темпо на нещо е.... 1 - пускаш си региона от въпросното произведение, чието темпо те интересува 2 - пускаш каквато и да е програма, която да има тап темпо... и тапваш на всяко силно време, докато резултата, който се връща се стабилизира 3 - проверяваш стойноста и готово Цитирай
X_eNeMy Отговорено Февруари 16, 2009 Автор Отговорено Февруари 16, 2009 (Редактирано) ^ Как така докато резултата който се връща се стабилизира ? Не те разбрах. А за другото не съм съгласен, първите времена могат да бъдат разчетени. От там нататък в 3/4 можеш да свириш 15/8 ако искаш, след като знаеш първото време. Както казах, Адоба може да брои силните времена, а когато е неравноделно брои равно (което пак ми върши работа). ^^ 5-6 версий теглих на кюбейс от дата.бг и замунда и всичките ми забиват като се инсталира на 100%, забива ми. Оставял съм го да седи с часове и не се е променяло. Редактирано Февруари 16, 2009 от X_eNeMy Цитирай
BTZ Отговорено Февруари 16, 2009 Отговорено Февруари 16, 2009 Пич, ако не си го правил , не мисли че ще стане като питаш в форума.Най-добре някой да ти го покаже и ти да гледаш. Ако не бързаш кажи коя песен е и ще ти е пратя на Cubase с темпо - както обясниха колегите - засечено с миди клик ( и доста точен показалец да тактува ) Цитирай
LOE Отговорено Февруари 18, 2009 Отговорено Февруари 18, 2009 ^ Как така докато резултата който се връща се стабилизира ? Не те разбрах. ами понеже ти слушаш песента и кликаш... т.е. тапваш с пръст заедно с темпото, а резулата понеже се смята на всяко кликване... т.е. брои интервалите между кликванията, и с всяко следващо ти дава по-близко темпо до актуалното, и колкото по-дълго държиш темпото, толкова по стабилно ще ти излезе ако имаш пасаж поне 20 секунди може да намериш темпото със сравнително голяма точност Цитирай
мегатон Отговорено Февруари 18, 2009 Отговорено Февруари 18, 2009 ''MIX Meister BPM Analyzer'' Тази малка програмка може да ти свъпши работа.Ако не я намериш мога да я пратя.успех! Цитирай
BTZ Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 (Редактирано) Темпото е 127 и не се променя никаде в песента. Размер 4/4 . Успех ! Само трябва да синхронизираш началото на песента с метронома Редактирано Февруари 19, 2009 от BTZ Цитирай
LOE Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 хах 127 ние май нямаме песен под 180, повечето са от 200 нагоре Цитирай
BTZ Отговорено Февруари 19, 2009 Отговорено Февруари 19, 2009 Ако не вярвяте - чуйте http://dox.bg/files/dw?a=6f204d0adf Цитирай
X_eNeMy Отговорено Февруари 20, 2009 Автор Отговорено Февруари 20, 2009 (Редактирано) ТЕНК Ю !!! ЙЕЕС, АХахах Очаквайте моя миксиран вариант на песента в раздела "Каъври" (Или пък някоя тема с помощ за миксирането ? ) Колега BIZ, Cubase ли използва ? Имаш една голяма бира от мене и още една ако пратиш едно кратко ЛС с описание на процедурата в Cubase. И последно - нещо съм се объркал с тоя Адоб, той като че ли "оразмерява" песента с темпото което му дам долу в дясно ... Редактирано Февруари 20, 2009 от X_eNeMy Цитирай
Recommended Posts