Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Apx700


gos

Recommended Posts

Здравейте,реших да си взема нова електроакустична китара и се спрях на този модел Yamaha apx700,та бих искал да попитам,ако някой е пробвал,този модел да сподели как е дали си заслужава парите 500 евро и дали има нещо по-добро на тази цена.Предварително благодаря за мненията ви!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

Когато аз се чудех каква ел.акустична уестърн тип да си купя Yamaha беше 1 от марките в списъка ми. Моделите, които пробвах може да не са били 1:1 със сегашния APX700, защото предполагам, че и Yamaha си обновяват моделите всяка година, но аз пробвах нещо подобно на сегашните APX500 и 700. Това беше лятото на 2007 някъде. Лично моето мнение (не експертно) и впечатление е, че не си заслужава да се дават 500-600 евро, за тези модели - APX500/700. Цената никак не е символична за ел.акустична, а тези китари не ме "грабнаха" с нещо съществено. Не ми хареса това, че тялото им е сравнително тънко. Аз предпочитам китари с по-дебело тяло, при които акустиката е доста по-приятна - за мен поне.

За съжаление когато пробвах в магазина беше лудница и тъй като китарата не ме впечатли много не стигнах до проби с електрониката... Евентуално може да се окаже, че там им е силата и за това са скъпи на общия фон в този "клас".

 

Не казвам, че инструментът е лош - по принцип даже съм фен на Yamaha - имат добри инструменти на добри цени, но просто ми се струва, че в случая с този модел последното не важи съвсем.

 

Все пак най-добре е ти да си пробваш - ако в съответния магазин има различни марки - още по-добре - ще можеш да сравниш и прецениш за себе си. Може да се окаже, че Yamaha-та е китарата за теб.

 

Успех!

 

p.s. За препоръки за марки и модели в този ценови диапазон е трудно да се пише без никакви насоки, защото може да се приложи списък от 100ци китари. Ако напишеш няколко марки/модели, които се предлагат там, от където мислиш да пазаруваш и на които си се спрял евентуално може да има хора във форума притежатели на такива китари и те да ти бъдат полезни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за инфото nip,мен също ме стопира тънкото тяло и затова си поръчах модела Yamaha CPX700,те са с по- дебело тяло и наистина акустично звучат доста по-добре!Поздрави!!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up: Супер!

 

CPX-a наистина изглеждат обещаващо.

Когато аз си търсех ги пропуснах, защото бяха по-скъпи от APX и сумата ставаше солена за мен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.