gos Публикувано Февруари 15, 2009 Публикувано Февруари 15, 2009 Здравейте,реших да си взема нова електроакустична китара и се спрях на този модел Yamaha apx700,та бих искал да попитам,ако някой е пробвал,този модел да сподели как е дали си заслужава парите 500 евро и дали има нещо по-добро на тази цена.Предварително благодаря за мненията ви!!!
nip Отговорено Февруари 17, 2009 Отговорено Февруари 17, 2009 Здравей! Когато аз се чудех каква ел.акустична уестърн тип да си купя Yamaha беше 1 от марките в списъка ми. Моделите, които пробвах може да не са били 1:1 със сегашния APX700, защото предполагам, че и Yamaha си обновяват моделите всяка година, но аз пробвах нещо подобно на сегашните APX500 и 700. Това беше лятото на 2007 някъде. Лично моето мнение (не експертно) и впечатление е, че не си заслужава да се дават 500-600 евро, за тези модели - APX500/700. Цената никак не е символична за ел.акустична, а тези китари не ме "грабнаха" с нещо съществено. Не ми хареса това, че тялото им е сравнително тънко. Аз предпочитам китари с по-дебело тяло, при които акустиката е доста по-приятна - за мен поне. За съжаление когато пробвах в магазина беше лудница и тъй като китарата не ме впечатли много не стигнах до проби с електрониката... Евентуално може да се окаже, че там им е силата и за това са скъпи на общия фон в този "клас". Не казвам, че инструментът е лош - по принцип даже съм фен на Yamaha - имат добри инструменти на добри цени, но просто ми се струва, че в случая с този модел последното не важи съвсем. Все пак най-добре е ти да си пробваш - ако в съответния магазин има различни марки - още по-добре - ще можеш да сравниш и прецениш за себе си. Може да се окаже, че Yamaha-та е китарата за теб. Успех! p.s. За препоръки за марки и модели в този ценови диапазон е трудно да се пише без никакви насоки, защото може да се приложи списък от 100ци китари. Ако напишеш няколко марки/модели, които се предлагат там, от където мислиш да пазаруваш и на които си се спрял евентуално може да има хора във форума притежатели на такива китари и те да ти бъдат полезни.
gos Отговорено Февруари 17, 2009 Автор Отговорено Февруари 17, 2009 Благодаря ти за инфото nip,мен също ме стопира тънкото тяло и затова си поръчах модела Yamaha CPX700,те са с по- дебело тяло и наистина акустично звучат доста по-добре!Поздрави!!!
nip Отговорено Февруари 18, 2009 Отговорено Февруари 18, 2009 Супер! CPX-a наистина изглеждат обещаващо. Когато аз си търсех ги пропуснах, защото бяха по-скъпи от APX и сумата ставаше солена за мен...
Recommended Posts