~Ruin~ Публикувано Февруари 14, 2009 Публикувано Февруари 14, 2009 Бих искал да попитам какъв е начина да си направя китара по поръчка изобщо всичко което знаете по темата имам предвид електрическа китара . Пример : да речем искам да имам махагново тяло и палисандров фрет борд да е тип Лес паул еди си какъв финиш еди си какъв гриф с еди си колко прагчета да е с ручка или без ръчка и всичко каквото ви дойде на ум. Ако някой има опит в тази насока ще съм благодарен да даде савети изобщо за всичко от дървета до адаптери смисъл цени и тнт .. колко му е излязла изработката и тнт.. Горе доло гледам да зема за сега хубави дървета за тялото и грифа ,адаптери ще му мислим,те винаги могат да се сменят , Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 14, 2009 Отговорено Февруари 14, 2009 (Редактирано) Зависи колко си склонен да дадеш. Ако искаш примерно за 500-600 да получиш мега-качествена поръчкова китара - най-вероятно няма да стане. Когато изискванията са твърде специфични, трябва всичко да е подплатено с достатъчно пари. Под достатъчно се има предвид "доволно", "доста" - все пак, предполагам искаш наистина качествена работа, а не на ниво Скуаер или дори на ниво Орфей. Ако сериозно искаш да имаш много хубав инструмент, направен по твой вкус - препоръчвам Диката. KDbasses(BassTraffic от форума) мисля, че също ще свърши добра работа. http://www.dikaguitars.com/ http://www.kdbasses.com/ За останалите(или поне тези, с чиято работа съм запознат) - аз лично не гарантирам нищо. Редактирано Февруари 14, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
~Ruin~ Отговорено Февруари 14, 2009 Автор Отговорено Февруари 14, 2009 (Редактирано) Ми мисля да я строя бавничко не бързам за сега мисля да купувам частите по малко като най важното ми е да зема махагоново тяло( не от шперплатов махагон) за сега . за година 2 мисля да я крафтна полека лека такава ми е идята . Горе доло колко струва едно махагоново тяло за лес паул ? Може би към 1200/300 лева без адаптерите и финиша . Неща да е нещо грандиозно смисъл с разни глезотии (като изклиючим, че държа на добрия финиш за който имам познат худжник само , че пак незнам кви пари ще ми излезе)целта е ми е:да ми е удобна най вече,да изглежда добре и да е от качествени матеряли , адаптерите се сменят след време . Редактирано Февруари 14, 2009 от ~Ruin~ Цитирай
sasoh Отговорено Февруари 14, 2009 Отговорено Февруари 14, 2009 Пиши/говори с лютиер, а и дърветата май е по-добре той да ги намира Цитирай
DILETANT Отговорено Февруари 14, 2009 Отговорено Февруари 14, 2009 Един от възможните варианти е да си купиш готови тяло и гриф. Тъкмо дървото ще е по твой избор Предлагат се в ebay или директно от производителите, като можеш да си поръчаш изпълнението и на някой детайли. След това ти остава електрониката и хардуера и си готов. Не е евтино, но е постижимо, щом си си дал срок от 2 години. Цитирай
Recommended Posts