Jump to content
Българският форум за музиканти

Whitesnake & Pantera


Heartman

Recommended Posts

Имитирайки великите рискуваме да получим такива мнения.Мисля че най добре се разбира кой как,и какво звучене има само във

авторските парчета.От този форум само един съм чул да пее добре Ковърдейл,и това е Ангелина-колкото и странно да звучи,защото е жена,но интонационно го докарва/да се изразя и аз като фънкито/ :thumbs_up: .Инструментала ти се отдава!Бравос!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имитирайки великите рискуваме да получим такива мнения...

 

Ако говориш за вокалите, изобщо не забелязвам имитиране, а напротив собствена интерпретация. Да - далеч е от Ковърдейл, но си е чаровно изпято, мен ме кефи с всичките му недостатъци. :offtopic-001:

Не мога да го разбера това страхопочитание към динозаврите на рока. Едва ли не никой не трябва да дръзва да направи нещо , защото още не е достоен за това. Нищо против нямам живите легенди и си ги уважавам, ама са минали 30-40 години. Света се променя и мирогледа се променя.

Аз лично на този вокал, даже бих опитал тотално друг аранжимент нямащ нищо общо с оригинала(с елементи на Ска, фънк и джаз :D ). И тогава, заклетите рокаджии ще ме линчуват и анатемосат, все едно съм нарушил най свещените канони на рок музиката :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Heartman-че, не се поддавай на провокации! :girl_witch:

Аз ще коментирам само Снейк (щото не знам кво да й слушам на таа Пантера, извини невежата).

Ако си говорим за пеене - това е много по-смислен опит от Too Many Tears (тогава беше и болен, доколкото си спомням). Фалшивко е, малко си флегматичен на някои трайности и фразите излизат от ритъм - но си личи, че влагаш много сърце. Не боравиш добре с микрофона. Нямаш добра градация на пеенето - високите пасажи звучат "отпаднало" като динамика.

Балансът на инструменталните партии в парчето е тотално разбъркан. Вокалът също не е в баланс.

Друга ми е мисълта - ако наистина ти се пее, пробвай с по-леки парчета. Ковърдейл има много яка атака (на "и" и "е" особено) и изпълнения като неговите налагат съществена координация и... физическа сила.

Твоят глас е лиричен, парадоксално различен от темперамента на ЖИЗНЕНАТА ти китара, която много ме радва. Намирам, че като музикант, освен талант, притежаваш чувствителна и търсеща натура и това ме кара да мисля, че с повечко работа и адекватен подбор на песни, сполучливите резултати няма да те подминат (а и нас също :music336: ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започвам с това, че не съм певец и нямам такива претенции :D O.K.?

 

Така, и аз ще говоря за Witesnake-a поради прекалено високата върлост на моята метълщина, недостатъчна да коментирам пантерата.

Като за начало - откажи се. Whitesnake е група, чиито вокали изискват много концентрация и още повече талант, положени усилия, слух и всичко онова, до което се свежда страхотното пеене. На този запис ги няма. Не се е получило. Разбирам, че си пожелал да придадеш на песента ново звучене, но фалшивото пеене на запис даже и в прогресива (почти :)) го няма. Ами това е - пееш фалшиво, диапазона ти не достига до височините, нужни за тази песен, имаш осезаеми проблеми с контрола над гласа. Но никой не е умрял досега (поне не са много) от горните симптоми... поне не веднага. Не се обиждай сега, това не е нещо, което трябва да те обижда. Има хора за всичко. Аз не мога да пея. Когато пея умират хора. Затова не пея. Също така не мога да готвя. Когато готвя също умират хора. Затова не готвя. Преценил съм, че нещата които не мога да правя или не си заслужават или няма да станат съвършени дори да работя само за това. Нямам данни за певец и дори да пея вярно никога няма да пея съвършено. Затова съм се отказал. Няма смисъл да се уча да готвя, има магазини а и определено не искам да умирам заради собствените си кулинарни опити.

Мисълта ми беше: ако мислиш, че пеенето си заслужава (според мен така мислиш) записвай по-често, слушай два пъти по-често записваното и пускай 100 пъти по-рядко по форумите.

 

Дано си ме разбрал правилно, това не беше пост с нападки и няма да погледна сериозно на евентуални защитни отговори :punk_guitar:

 

Поздрави

Боби.

Редактирано от fusion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След поста на Ангелина не мисля че имам да кажа нещо повече от това да се извиня на Хартман за леко грубите постове (не съм искал да обиждам, просто все намирам "правилния" начин да се изразя) ...

Възползвай се от нейните съвети и се надявам да успееш и да позагладиш треските. Почни от по-ниско и постепенно надграждай...

 

Айде със здраве :D

Редактирано от Zlatanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Багодаря на всички че са обърнали толкова много внимание ,на моите усилия да интерпретирам любими парчета! :hysterical: Най-много благодаря на Ангелина :thumbs_up: щото освен укор има и съвети,в смисъл едно е да кажеш ти така и така, а друго е да се обосновеш и да дадеш съвет какво да се поправи.Значи аз съм бас-баритон като глас и ми е височко да пея Ковърдейл,обаче това няма да ме спре да се опитвам, плюс това имам музикално образование и съм учил солфеж и по принцип не пея фалшиво.Завършил съм със флейта ,ама китарката си ме кефи повече.Иначе повече инструменталист си падам,но записите ми никога не се получават както искам.Даже на мен не ми харесват какво остава за другите.Ще се опитам да направя по добри кавърчета за друг път и ще ги поизпипам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да си учил солфеж и да не пееш фалшиво, ама в твоя случай сега правим една съпоставка с оригинала и си доста далеч от Дейвид, за това като правиш кавъри избирай по лесни парчета, замисли се защо почти никой не прави кавъри на QUEEN, защото никой не може като Фреди, а Дейвид е също голям талант, голям глас(за мене най-големия) , тука имаше много остри изказвания... но хич да не ти пука, свириш яко, пееш добре, ще се радвам да чуя авторско нещо... :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.