Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте!

Интересува ме кой или кои от магазините Фактор, Динакорд и РФ предлагат продукти на Фендер? По-точно усилватели.

Също така, до колкото знам, РФ имат магазин във Варна, някой може ли да ми каже адреса им?

Другото, което бих желал да питам е - някой има ли преки наблюдения над G-DEC Junior Amp? Тва е което знам е, че е модулиращ амп с 15-на различни амп настройки, 5 ефекта с различни степени, луупове според различни стилове, изход за мп3 (примерно), малко ала-бала работата.

Гледах в Ютуба едно видео (досто голямо и обстойно, чак разделено в три части) за ампа. Звука ми хареса, особено чистите настройки, че даже пича свиреше и със Squier. :mellow:

Та на въпроса, дали някой е свирил на такъв амп и има ли някакви впечатления - бих се радвал да сподели. Проблема при тоя тип ампове е, че много хора не намират звука за "истински", а като дигитален и моделиран. (То че не е лампа - ясно).

Цената му из САЩ е около 215-220 БГ левчета, което ще рече, че тук може да удари и 250лв.

По функции общо взето си съперничи с Micro Cube на Roland, само дето Фендъра е с 8 инчов говорител, а Роланда с 5.

Поздрави!

:yes:

Редактирано от Slide
Отговорено

http://www.thomann.de/gb/fender_gdec_junior.htm ето това е цената в Томан (Германия).

С САЩ не сравнявай цени защото в повечето случаи не съответстват или им слагай 30% или повече отгоре заради транспорт и такси.

xxxx предлагат продукти на Фендър и предполагам там го има това кубе (поне в софийския трябва да го има)

Цената предполагам е около 300 (ако не и повече) при положение че в германия е 250 (Доставката е около 25евро).

Отговорено (Редактирано)

^30 евро е доставката от Томан, май.

Чак 300+ не вярвам да ги удари или по-скоро се надявам... То ако е така, ще поръчам от Томан, ще си платя доставката и пак ще съм спестил някой лев. :mellow: Надявам се нашите търговци да не търсят 100% печалба от всичко... :yes:

Днес евентуално ще имам време да мина през Фактор и Динакорд.

Редактирано от MDFk
Отговорено

РФ се намира в началото на булевард Приморски малко преди подлеза на ФК. Ама дано да го имат това кубенце щото нямат всичко в наличност. Иначе в динакорд и фактор Фендер не съм виждал.

Успех!

Отговорено

Аз имам такова кубе и съм доволен от него. Купих го от РФ за точно 475 лв. май, преди 1 година.Наличните лупове не ги ползвам много, много, и ако сега трябва да си купувам кубе бих взел една вибро шамп. лампа (за 100-тина лева повече), ама нейсе-и това си ми е супер. Вградените ефекти и модулации са ексра. Не съм го сравнявал с много други, ама е по- добре от булет 150, фронтмен 15Г или роланди от този клас...Мое мнение...не съм голям разбирач, просто ми е кеф да си свиря... на стари години!

Отговорено

^

Мерси за отговора! :rockon:

Чувал съм, че Фендърски усливатели има едни от най-добрите чисти канали. (Което разбира се е относилтено, защото всеки си има вкус и разбирания.) Обаче при драйв канала вече малко издъхват.

Моя опит с Фендър усилватели е твърде скромен. В деня когато си вземах китарата я пробвах на едно 10г или 15г, не си спомням вече. Та се сещате колко и какво съм разбирал тогава. :)

Мислех си да използвам някое камьонче за boost. Я някой Tube Screamer (класика) или пък що не един Сансамп от Никифена дори. :godbless:

Отговорено
Купих го от РФ за точно 475 лв. май, преди 1 година.

И аз мисля че някъде за толкова пари съм ги виждал... Според мен е адски скъпо за това което представлява, но всеки си знае.

Чувал съм, че Фендърски усливатели има едни от най-добрите чисти канали.

....

Мислех си да използвам някое камьонче за boost. Я някой Tube Screamer (класика) или пък що не един Сансамп от Никифена дори. :rockon:

На мисля че ти трябват педалчета, защото това кубе, май има вградени такива екстри.

Tube Screamer в такова кубе, няма да е нещо върховно.

Отговорено

Ако е над 300 лв си е направо нереално.

Нямам възможност да отида до никой магазин пък аз, баси. Надявам се петък да мога да проверя.

@ultramega, то реално погледнато за някои,квото и да сложиш в не лампов усилвател, резултата пак няма да е върховен. Така че, без проба нищо не мога да кажа. :offtopic-001:

ПП: Няма да свирим на стадиони или да имитираме по звук разните там величия.