Jump to content
Българският форум за музиканти

Хора моля за помощ


Recommended Posts

Здравейте хора моля ви за помощ решил съм че ще си пребоядисам китарата и това ще е .. и затова ще задам няколко въпроса

1. Как въобще да я боядисам :thumbs_up:

2. Не искам да е лакирана и да блести искам да е матирана или там както се казва...

 

 

Мерси предварително ;) гл енд хф

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още в началото на страницата има доста подробна тема, описваща детаилно стъпка по стъпка какво трябва да направиш, аз последвах примерите, показани там и постигнах много добър ефект. А що се отнася до матирането - има специални лакове, които го осигуряват.

Надявам се някой, който е правил матово боядисване да може да те насочи към нещо конкретно (в мсисъл добри лакове и т.н.).

Само не допускай моята грешка - не прибързвай с нищо и преминавай на следващата стъпка само когато си сигурен в идеалния резултат. Аз не бях изшлайфал максимално добре тялото и ощес първото нанасяне на основата лъснаха толкова много дефекти, че ми идеше да се хвърля от 20 - я етаж с главата надолу. Наложи ми се да започна всичко отначало.

Успех в начинанието!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек то сичко е описано само че искам снимки а нещо тия дет са качени немоа да ги видя ... шоооо ;( не че скоро ще я оправям... щото аз съм в училище и уча китара и солфеж ии китарата е непрекъснато с мене а пък и ходя на уроци и това още повече затруднява пребоядисването... човек ще те питам нещо като по-голям и по-опитен ще мога ли като премахна старата боя да я нарисувам.. имам предвид крайния резултат да бъде един цвят но освен това да е и красиво обрисувана... :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди време попаднах на това торентче

ТАКИВА ЛИНКОВЕ НЕ СЕ ДОПУСКАТ - книгата е от тук [http://www.paintyourownguitar.com/],

От него също може да получиш ценна информация, друг вариант е да я дадеш на Ivita от форума и тя да превърне от старата ти китара куклата, която желаеш. При всички положения обаче трябва да предвидиш повечко време, в което няма да я ползваш, тъй като качествено боядисване не става за ден или два. дори на най - бързосъхнещите лакове им трябват поне 12 часа (даже и повече) за да изсъхнат напълно.

А за рисуването по описания в книгата метод - внимавай много, ножа се подава само колкото да прережеш хартиеното тиксо и излишното да се отдели лесно, ако не внимаваш достатъчно рискуваш да повредиш основата, знам го от личен опит (не с китара, но резултата е един - сгрозяване)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, що не порастнеш още няколко годинки и после не седнеш да трошиш китарката? И без тва сега нямаш време да се занимаваш с тва. Така и не стана ясно за каква китара става въпрос. Не е толквоа елсна тая дето си я въобразяваш! А матиран ефект се получава с лакове, които дават съответния ефект - мат, сатен и т.н. Но сериозно не се занимавай...

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно бе не съм толко тъп няма да си я съсипя най-вероятно лятото ще я дам на някой професионалист да ми я боядиса само незнам дали ще може да ми я нарисува...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.