Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

А нека първо някой да предложи нещо, което е достойно за реализация де... Аз искам да запитам-като нямало условия и пазара бил пренаситен от незнам-какво-си и хората нямали пари и колегите играели курвенски номера и т.н. оттук до утре, Вие какво им предложихте??? За кое точно няма пазар? И бай Пешо на село си продава джанковицата, ама никой не му я купува...

Отговорено

никой не купува албуми,няма смисъл да се записват албуми!ко се праиш,че не знаеш.хавата е да те въртят по телевизията и от там идват участия и "вдигаш летвата".кво,ще ми кажеш,че някой ще си купи албум на някоя група?пак си помисли.на пазара няма кво да му предлагам,щото за мен го няма!имаше един виц в "Говорилня":"как може да изкарате един милион от продажби на албум?

отговор:като започнете с два".

Отговорено (Редактирано)

ти пък кво си предложил на пазара,че толкова говориш?лежиш на стари лаври.помниш кво пишеше в автора за група пиф.ае....

Редактирано от Topsun
Отговорено (Редактирано)

Топсън, не с лошо, брат ми. Аз не съм предложил нищо на пазара и съответно никъде не съм се оплакал, че публиката и че шефовете и че обстановката и т.н.Надявам се някой ден да съумея да предложа-засега работя върху това.Стари лаври-къде ги видя?Аз не виждам нищо такова около себе си, освен това, че съм показал, че мога да работя много добре с групи в различни стилове.Което естествено не означава нищо, освен това, че съм конкурентно способен и си намирам начини да работя само музика.Оттам нататък има мноооого път до представянето на какъвто и да било стойностен продукт.Ако си мислиш също, че копнея да ме дават по Тв с някакви клипчета, лишени от съдържание, зле заснети и записани, лъжеш се.Аз не се оплаквам от това, че сме в България, а по-скоро от това, че на мен самия все още не ми хрумва нещо, което да приема за "стойностно".

За автора.ком-помня много добре какво пише за ПИФ-има някакви хорица, които са си влюбени в старите музиканти, в което няма нищо лошо.Оттам нататък-като прочетеш 2 техни поста, и сам виждаш как се изказват полу-адекватни мнения относно музикални способности, изградени върху лични пристрастия, обида, яд и много други неща, но не и реална музикална оценка.

Редактирано от Steff
Отговорено

С две думи-и двамата с теб нищо не сме предложили на пазара(което обезмисля репликата ти "ти пък кво си предложил на пазара,че толкова говориш?"

Само че ти казваш "Ах, колко е гадно, така и така нищо не става, ужас, всички други са виновни..." а аз казвам "Дайте да се вземем в ръце, да работим много, да предложим нещо, което да имаме основание да дадем в ръцете на хората, и тогава да видим".

Отговорено
С две думи-и двамата с теб нищо не сме предложили на пазара(което обезмисля репликата ти "ти пък кво си предложил на пазара,че толкова говориш?"

Само че ти казваш "Ах, колко е гадно, така и така нищо не става, ужас, всички други са виновни..." а аз казвам "Дайте да се вземем в ръце, да работим много, да предложим нещо, което да имаме основание да дадем в ръцете на хората, и тогава да видим".

о.к. :) ,но за мен пазар няма:headbang:предпочитам да се забавлявам :headbang: ае :headbang: !

Отговорено

Пазар няма и да има, докато Ние не го създадем. Ти иначе продължавай да си се забавляваш, все ще се намери кой да свърши работата :).

Отговорено (Редактирано)

за какво говорим въобще?какъв пазар?нина николина,галя от сатен и т.н.тва пазар ли е?те предложили ли са нещо на пазара,че толкова много нещо ала-бала.може би говорим за две различни неща и за това не може да се разберем,но както и да е.ае :cheers:

P.S.аз върша работа докато се забавлявам :)

Редактирано от Topsun
Отговорено (Редактирано)

Хора вие тука добре си спорите ...... ама ако искате да превземате БГ пазара трябва да се съобразите с вкуса на потребителите.Ми то вкус няма.Има Пайнер , има секвенсъри и ПЦ-та , има семплери ... и големи ЦицИ иДупетА и идиотско тъпи текстове ..... съмнявам се че нещо ще се промени ... има да се купуват Румънски, Турски и Гръцки Кючеци та пушек ше се вдига .... ако ми падне бих отишъл да свирия на норвешки бабички ... те поне няма да си върят дебелите задници и да се качват по масите ... е поне се надявам да е така ..............

Редактирано от DeathZone
Отговорено

стеф е прав,че ние трябва да направим пазара( в смисъл да правим готина музика и да си "възпитаваме" публиката и потребителите и т.н.),но зависи за кво говорим:ph34r:аз не разбирам,вече съм художник :ph34r:

Отговорено

Ми... според мен, една публика е способна да консумира всяко качествено нещо, което й се предлага. Защо през 90те години имаше бум на Бг групите, и се възприемаха добре от хората?Защото според мен хората бяха отворени за нещо ново. Само че, след няколко попадения на някои групи, последните почнаха да взаимстват едни от други(по логиката "изпитана рецепта") и съответно хората се отдръпнаха, щото не са тъпи да им предлагаш едно и също парче няколко пъти, изсвирено от различни музиканти и с почти различен текст.Няма как да ходиш да чукаш фенки по цяла нощ, да пиеш като смок и да киснеш по кафетата, и същевременно да си способен да пресъздаваш музиката така, че някой да я хареса...

Според мен ни трябва промяна в мисленето-да се работи за музиката, ама яко.Без компромиси и с ниво.

PS. Сега се връщам от Суинга-свирихме с ПИФ... 4 серии... до 4 часа... нещо, което отдавна не се е случвало там.

Отговорено
Ми... според мен, една публика е способна да консумира всяко качествено нещо, което й се предлага. Защо през 90те години имаше бум на Бг групите, и се възприемаха добре от хората?Защото според мен хората бяха отворени за нещо ново. Само че, след няколко попадения на някои групи, последните почнаха да взаимстват едни от други(по логиката "изпитана рецепта") и съответно хората се отдръпнаха, щото не са тъпи да им предлагаш едно и също парче няколко пъти, изсвирено от различни музиканти и с почти различен текст.

Така...

Факторите поради които се прецака групарския живот са мноооого!Това което стеф каза е много вярно! Но грешката не е само в авторската музика, просто хората се измориха да слушат едно и също! Как може всяка една софийска банда да има съвпадение на репертоара , към 40%! От когато съществува Свингин холл всяка вече там можеш да чуеш "I feel good" "Sexmachine" "Hard days night" "Somethin got me started" и т.н.!Еми не мислите ли че на хората им писна?!?!?А най тъпото е че и на музикантите им е писнало и то МНОООГО!!Никой не тругва да прави нещата с ИДЕЯ! Всеки прави група, за 1 месец прави 40 кавъра и айде за 150 лева при Гальо!Тва е циркаджийска работа! Точно тези групи преебаха клубния живот! В момента аз не се сещам за свястен музикален клуб в който нещата са на ниво! Сега са на мода "Партитата" :headbang: Всички "така наречени звезди" ;) , са се отдрапнали от клубовете и хората, защото и на хората им писна от тях, и искат да ходят да свирят на часни партита!Май сега тва е модерно, или поне там плащат! Но глупавото нещо е че тези групи на си, и не искат да си помагат!Всеки е с изкуствената усмивка на лицето, а зад гърба ти... :evil: :evil: :evil:

И това става защото се затвори един Софийски кръг!ВСИЧКО ЖИВО У СОФЕТО ДЕЕЕЕЕЙБАААА...КОПЕЛЕЕЕ :wall: !!!Само се замислете за какво пренаселване става въпрос!Не че в провинцията е цветущо положение, ама като гледаш Софийския цирк отстрани и направо си е "некъв ужъс некъв ад"-(е този е истинска звезда)! :headbang:

Нищо против София и шопите!представям си те какво мислят и колко псуват по този въпрос! ;)

А относно Авторската музика, в момента няма реални Авторски парчета!Има парчета за шоубизнеса!Всичко се мисли и премисля, не че има нещо лошо, но вече зе много да издиша хавата!!!!

Но важното е че нещата вървят на добре! :green: :green: :green:

(аз голям край измислих) :killyou: ;);)

Отговорено

Говорите за пазар...

Ако има пазар то аз посещавам често това място...

И съм забелязал че го посещават хора които едва ли биха си купили

некой диск с "високо интелектуална" музика с поетична насоченост

и виртуозна помпозност.

Скоро няма да си купят. Скоро!? В близките 50 години. А дотогава има време

и да измрем :green:

Отговорено (Редактирано)

Триаа смелост, някой да подвади добър диск с оригинална музика, и с нелошо оформление за 5 лева. И да свири къде му падне, и ше има пазар. Ше се опитаме де! А и не е само Булгаристан света, я!

Редактирано от Glacierise