Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
П.П: Кой знае колко велики,музиканти има по света,много по-велики от известните нам,забутани по различните краища на света,които се опитват да пробият,а не могат(просто защото не са се родили на "правилното" място)...

Ние НИКОГА няма да чуем музиката им,а е твърде вероятно тя да е нещото което търсим-онова новото... или кой знае...Ебаси,нещо истинско ,но обречено!

Абсолютно съм съгласен.

Отговорено

Много апокалиптично станало тука бе,спокойно,не е дошъл краят на света.Все някой ден ще се оправим.Буена виста сошъл клъб бяха на по 70 години когато Вим Вендерс ги откри така,че никога не е късно.За съжаление Ибрахим Ферер си отиде твърде скоро след пробива им и не можа да се порадва много дълго на успеха си,но все пак е успял да се докосне до това,макар и в края на живота си.Разбира се не пожелавам на никой тази символика да го застигне.Колкото по рано толкова по-добре.Аре успех на всички :P :guitar:

Отговорено

"защо триябва да се свири"

Според мен музиката преди каквото и да било друго, трябва да те влече... ако я няма тръпката когато хванеш... инструмента си... тогава вече всичко е шашма- в крайна сметка, има толкова много други неща, които не искат толкова старание а носят повече печалба ;)

• 1 year later...
Отговорено

За мен свиренето и реализацията не са неразривно свързани. Добрите наши музиканти свирят, защото им се свири и за нищо друго.За това са постигнали и такова ниво. :D:D

Естествено, че всеки мисли за реализация. Там обаче играят пазарните закони, където да си добър музикант е само едно от изискванията(и то не винаги).Има обаче куп други неща, които трябва да се случат за да има реализация в България.Трябва не по малко усилия да се хвърлят за изграждане на добра кариера,спечелване на много "войни", преминаване през много интриги (най-вече финансови),защото нека не се заблуждаваме ДРУГИТЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ПЕЧАЛБИТЕ А НЕ ОТ МУЗИКАЛНОТО КАЧЕСТВО.

На нашия добър музикант му трябва огромен запас от нерви и изключителна вяра в себе си за да премине през цялата пазарна цедка, при това знаейки че в края на краищата няма гаранции за нищо.

Отговорено
защо триябва да се свири

една позната ми разказа как са и се подмокрили гащите на концерт на любима нейна банда - ЕЙ ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СВИРИ, НЕКА ВСИЧКИ МАЦКИ ИЗТЕКЪТ ДАНО ТА ДА МОЖЕМ НА СПОКОЙСТВИЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧОВЕ И ДА СЕ НАЛИВАМЕ С БИРА

Heavy Metal, люта ракия и кисели краставички !!!

Поздрави

Алекс

• 1 month later...
Отговорено

Ми може да не ви се вярва ама на мен не ми трябва реализация.Аз свиря за кеф. :)

Иначе винаги има такива които се реализират и такива които не успяват и не само в музиката.

Конкретно в музиката, обаче аз виждам следните условия за евентуален успех.

В единия случай трябва да се нагаждаш според това което се слуша в момента ,като пренебрегнеш собствените си виждания.

Идеалния вариант е, когато двете неща се припокриват. :rolleyes:

Другия случай е ,на пук на тенденциите да се опиташ да накраш хората да се кефят на това ,на което ти се кефиш.

Тва е доста трудно ,ама за сметка на това е сладко.

Във всички случаи обаче,колкото и да се напъва ,човек не може без стабилен финансов гръб.

Е те тук вече ти трябва късмет и добри връзки,а това дали си добър музикант за съжаление не е от голямо значение.(И това не е само в България)

Отговорено

Малейййй

много крилати фрази изчетох(пак) по тия луди страници.. яко съспенс

:) :)

Къде сме ние? след Година и половина от джафкането

Ши съ риализирами или не?

:D

ял съм 6 банана няма съ плашункате :greenball:

• 2 weeks later...
Отговорено
Metallica, Anthrax, In Flames, Guns n Roses, Michael Angelo...

ако много държите ще се сетя и за други. И не ми казвайте "Ама тия са супер богати...." - супер богати(не всички) са сега!!! А в началото на кариерата си са били просто едни гладуващи музиканти с оригинална музика. Които обаче НЕ са се оплаквали, а са правили музика.

Да така е било ама нали има и още едно нещо...Металика да речем, те човече са израснали в съвсем друго време, освен че са уникални просто са живели във време в което музиката не е била до такава степен развита, и фактически те да писали историята на рок-а и затова са били интересни и са се харчили...я се опитай сега да тръгнеш да обикаляш клубовете в San Francisko да видим до къде ще я докараш...в момента пазара е толкова глобализиран и наситен, че музиканти от добри по-добри от идеи по-добри идеи, същото до известна сепен се отнася и за България, смао че ако искате да сме реалисти се огледайте и вижте до колко могат да сеправят пари от музика и до колко можеш да израстнеш като музикант в тази държава...

• 1 month later...
Отговорено

^ "Ако при Чехов в първо действие на стената виси пушка, то тя, по всички правила на класическата драматургия, гърми в трето" ;)

Туй е цитатът ;)

Отговорено

Мисля, че става дума за пистолет.

Пиесата в която той гърми не е много известна и се казва "Иванов" 1889

Там относно свободната експроприация на цитати и драматургични идеи - един от героите казва следното:

Животът наш... Животът човешки прилича на цвете, пищно разцъфнало в полето: идва козелът, изяжда го - и няма го цветето...

Отговорено

"... Цял живот, час подир час, капка по капка истисквах роба от себе си" - Отново стария Антон Павлович

Простете за неточния цитат. Май темата се обърна на литературна дискусия, за което се извинявам на засегнатите