TheNextDimension Отговорено Ноември 27, 2004 Отговорено Ноември 27, 2004 Metallica, Anthrax, In Flames, Guns n Roses, Michael Angelo...ако много държите ще се сетя и за други. Условвиятя в които са свирли тези групи (за Швеция писах в постинга си по-горе) ще отговарят на българските такива или след 20 години или никога Материалната база е нещо без което колкото и да се напъваш никога няма да стигнеп в небесата ако тропаш на барабаните с криви педали, китарата ти е със струни на 2см над грифа, звука където свириш е по близко до определнеието за шум , отколкото до това за музика За това ми беше идеята... Не казвам че това ме отказва... Все още ентусист и 1/2 съм , но мисля че темата беше за успеха... В България ми посочи една група, която не го е постигнала с пари Ахат - спомняш ли си колко им струва (според скромното ми мнение доста калпавия им албум) , ако и той записан в студио където пишат звезди за това говоря, иначе аз съм един от многот мизерни оптимисти повярвай ми и съм щастлив да правя това , което други в безкрайно опо-добри условия не могат, но са много по напред и от мен и ... т.н. Цитирай
Ohial Ixela Отговорено Ноември 27, 2004 Отговорено Ноември 27, 2004 Има ли реализация?Тук? И не са виновни държавата,системата,или к'вото и да било... Ние сме виновни... Не е тайна,че 80% от хората ТОЧАТ музиката-не си я купуват... За чужди групи става,аре да кажем,че Maiden няма да обеднеят,ако не си купим новия албум...Само,че лошото е,че Free Server-ите са пълни и с наша музика,на bg групи,които няма да си избият парите от участието във фестивала Rock In Rio. Няк'ва bg група издава с мизерни средства албум в крайно ограничен брой копия и к'во-някой глупак си купува cd-то и к'во-качва го в data-та например? Друг си го купува и го upload-ва в evro net-a. трети в mp3.online.bg и к'во? Е,меси -с'а 'сички ш'е си ги дръпнат и ш'е се кефят на яката музика и ш'е си кажат "'Баси яките песниТия трея'я да издадат втори втори албум..." Само,че ТИЯ нямат повече пари за втори албум и к'во?Остават там с якия албум,докато нек'ви други оптимисти не решат да издадат албум и 'сичко се повтаря... P.S. Разбира се,че при нас условията за реализация по принцип не са цветущи,но това мисля,че вече е обсъждано по-горе(другите менения),а аз само реших да погледна на въпроса под друг ъгъл. P.P.S. Е примерно ако "Гранулом" издадат собствен албум аз 100% ш'е си го купя,'щото си заслужава. Или като "Налбантов" издаде албум и него ш'е го купя. 'Ба'ти-да не струва стотици левове? Не! Кво?Не мое ли една вечер да не се напием? модерирано от Snowwhite МОЛЯ,ПРИ РАЗМЕРИ НА МНЕНИЕТО ОТ ТАКАВА ВЕЛИЧИНА,ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КИРИЛИЦА!!! Цитирай
Dada Cifu Отговорено Ноември 27, 2004 Отговорено Ноември 27, 2004 Не зная, коя е тая българска група, която е толкова драматично oщетена от free server-ите, но дори да приемем една теоритично ощетена група, която има огромно теглене от нета и получава Страхотни загуби от непродаването на албума си. Ами пуска целия download free на собствения си сайт. Сключва едно сладко рекламно договорче с няколко компании за банери, които от една страна се плащат като реклама и от друга за всяка изтеглена песен, на стойност такава, че да се изплаща един физически албум при съответния брой изтеглени песни. Няма носители, няма разпространение. Почти отпада нуждата от менажерии и други такива паразити. Отделно разбира се могат да издават албума физически. И ако наистина има такава ЗАСЛУЖИЛА овации банда в БГ, мислиш ли, че няма да може да намери рекламодатели при да кажем 500 посещения на ден. И тук дори не говоря за реални тегления, които в същност ще докарат посетителите и по-серизоните приходи. Това, че големите компаниите не използват това преимущество на интернет е само в минус за тях. Но наистина Мейдън няма да го усетят особено, ако беше само в БГ, но знаем как този проблем се коментира на световно ниво. Така, че в духа на темата нека не прехвърляме вината и изцяло на пиратството, защото " КОЙТО ИМАЛ ЖЕЛАНИЕ - НАМИРАЛ БИЛ ВЪЗМОЖННОСТ!!!!!!!!????????" Цитирай
AXE Отговорено Ноември 27, 2004 Отговорено Ноември 27, 2004 @TheNextDimension Един от най-добрите китаристи които познавам/познавах (R.I.P. Митак), стана такъв с една Кремонка! no comment А когато Metallica са записвали първия си албум са тънели в мизерия - нямало е топла вода, съседите им Anthrax им услужили с една от двете си печки, за да не замръзнат... После на едно турне са били готови да свирят само и само да има къде да спат и кво да ядат..., когато им открадват повечето техника. (Пичовете от Anthrax пак им помагат - бах ги тия ) Определено повечето български групи са по-добре, не мислиш ли? За АХАТ не разбрах точно кво искаше да кажеш, ама тва че са дали $200 000 за албума си и за го записали там къде Purple са записвали, нищо не променя. Албума просто е слаб. Не само според мен - според всички. А "Походът", който е записван при много по лоши условия, с много по малък бюджет и от хора, които не разбират от такава музика, е страхотен. Защото музиката е страхотна. Мисля че примерът е достатъчно красноречив. @Ohial Ixela Аз съм на същото мнение. Купувам си всеки бг албум, който ми хареса. За съжаление наскоро нищо не съм си купил П.П. Виж накрая кво хубаво си почнал да пишеш на кирилица Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 27, 2004 Отговорено Ноември 27, 2004 За АХАТ не разбрах точно кво искаше да кажеш, ама тва че са дали $200 000 за албума си и за го записали там къде Purple са записвали, нищо не променя. Албума просто е слаб. Не само според мен - според всички. А "Походът", който е записван при много по лоши условия, с много по малък бюджет и от хора, които не разбират от такава музика, е страхотен. Защото музиката е страхотна. Мисля че примерът е достатъчно красноречив. Нищо не защитавам, но всеки от АХАТ си има друг бизнес (май освен Звезди)!!! И самите те казват, че никога не са изкарвали пари от музика!!! ... а да се яде трябва!!! Цитирай
sw1tched Отговорено Ноември 27, 2004 Отговорено Ноември 27, 2004 Две думи: трябва търсене. Ако има търсене има и задоволяване на това търсене, ако няма кой да ти се накефи на албума най много да го продадеш на майка си и баща си и някви приятели. Ако има търсене дори да ти "източат" албума от дата-та ако са поне малко внушителна хора то част от тях ще дойдат и на концерт, ще дойдат и други които не са ви чували. Наистина от концерти в България едва ли ще преуспеете ако не са подгряващи за чужди групи. Заплащането в О! Шипка която е от най-известните в областта на екстремната музика е ..10 лв на човек за група от 4 души..това са ти 4 репетиции по 2 часа, за другите разходи на една група няма нужда да говорим. Нека отново заседна любимата на всички ни чалга..ми всичко живо тегли от 'нет-а' и пак реализация има! Познавам хора от училище, които редовно си купуват "оригинален Азис" и дават 10-ина(или повече) лева за концерт на Планета. За излъчване по радио и телевизия печалбите вече не ги знам, но не мисля, че този "симпатичен уеко мургав индивид" умира от глад..то си му и личи хехе. Всичко това защото..търсене има. Цитирай
TheNextDimension Отговорено Ноември 28, 2004 Отговорено Ноември 28, 2004 @TheNextDimensionЕдин от най-добрите китаристи които познавам/познавах (R.I.P. Митак), стана такъв с една Кремонка! no comment А когато Metallica са записвали първия си албум са тънели в мизерия - нямало е топла вода, съседите им Anthrax им услужили с една от двете си печки, за да не замръзнат... После на едно турне са били готови да свирят само и само да има къде да спат и кво да ядат..., когато им открадват повечето техника. (Пичовете от Anthrax пак им помагат - бах ги тия ) Определено повечето български групи са по-добре, не мислиш ли? За АХАТ не разбрах точно кво искаше да кажеш, ама тва че са дали $200 000 за албума си и за го записали там къде Purple са записвали, нищо не променя. Албума просто е слаб. Не само според мен - според всички. А "Походът", който е записван при много по лоши условия, с много по малък бюджет и от хора, които не разбират от такава музика, е страхотен. Защото музиката е страхотна. Мисля че примерът е достатъчно красноречив. @Ohial Ixela Аз съм на същото мнение. Купувам си всеки бг албум, който ми хареса. За съжаление наскоро нищо не съм си купил П.П. Виж накрая кво хубаво си почнал да пишеш на кирилица Ако имаш спомени от апаратурата само че на Металика - имаше едно време едни концерти - в които имаше репетционната на М. и Ларс дънеше по барабаните - повярвай ми тяхната мизерия не е нашата мизерия!!! За тях думата мизерия определено се изразява в това с което тук бихме правили сами озвучаванията си за концерти по малки зали и клубове а не да очакваш някой да ти прави саунда с 4киловата за 250лв...за два или три часа... Не и от Графити студио да ти търсят 11 долара на час при положение че звука който вадят не можеш да го сравниш и демо на западна група (за Швеция пак, има едно българче и има група TWICE AS MORTAL - прати ми демото което са записвали в студиото на Унлийшд - цената за двете песни е била 270 БГ лева - около 1500 крони а звука къса глави - ако си слушал Ат Дъ гейтс - звука е нещо подобно на Slaughter of the soul албума им само че с по модерно за днешните години звучене - хайде сега да сравним заплатите в Швеция и това което те плащат за тези дв песни и това което аз ще получа от Графити и какви пари ще вкарам там... ? ) За човека за който говориш с китарата Кремона - мислиш ли че си е разгънал целия потенцил от това като е свирил с такава китара ? И какво значи това... да не би да е успял, въпреки че си е съдирал задника от свирене !!! Нали за това идеше реч... ? За Ахат не сме се разбрали - да и за ен е страшно слаб като албум ,но първият пък не забравяй че стана култов защото просто тогава други групи със записи нямаше!!! (говоря за толкова "тежък" метал... така е те добре са обслужили пазара просто (не оспорвам качествата на музикантите или това което са направили)... Отгоре на това хайде пак за Ахат - с каква техника са свирили или за ФСБ или за АКАГА да говорим - имам страшен репскет пред всички тези музиканти, но... Цитирай
AXE Отговорено Ноември 28, 2004 Отговорено Ноември 28, 2004 Не смятам да задълбаваме темата за Metallica, но кажи ми колко бг музиканти живеят при услвията дето ти казах по горе? А за барабаните на Ларс - не знам по кое време е било това. А и ти готов ли си зимата да останеш без топла вода и печка, за да си купиш хубави барабани? Аз не, но те да. Въпреки че нямам преки наблюдения, не мисля че Графити вадят лош звук. Пък и качеството не е определящо(освен ако не е ужасно) за един албум. Ти си запиши един як албум на демо и го разпрати по западните лейбъли, и ако наистина е толкова як и оригинален ще получиш договор и ще записваш в западно студио. Орк така направиха. Моят приятел - не си беше разгърнал потенциала, но беше страшно напред с материала. А друг на негово място просто би казал "не мога да свиря на тази китара". Схващаш ли? А това дали е "успял" или не се определи от други фактори. Примера за АХАТ иска да каже между хубава музика с лошо качество и "лоша" музика със страхотно качество, аз (и повечето хора) избирам първото. Пък и ако всичко ти идва наготово (както е в тая Швейцария да кажем) ти как ще оцениш успеха? А като питате кой музикант бил успял в българия (без пари), дайте пример кой български музикант е успял в чужбина. Аз дадох пример само за 2 слабопопулярни. Други? Цитирай
filibe Отговорено Ноември 28, 2004 Отговорено Ноември 28, 2004 Има доста успели български музиканти в чужбина,но за съжаление те са от класическата музика,имам предвид цигулари,оперни ревци и т.н. Отговорът е много лесен-просто много добре подготвени,т.е. почват от малки където трябва и както трябва. Как да успее един рок или джаз китарист,когато започва да се ограмотява едва на 18 или 20 години и когато има доста пропуски в теорията,практиката и когато неговите събратя са почнали на по 7-8 години.Много е обширна тая тема.Може много да се говори. модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 28, 2004 Отговорено Ноември 28, 2004 има доста успели български музиканти в чужбина Тук ставаше въпрос за България!!! Цитирай
filibe Отговорено Ноември 28, 2004 Отговорено Ноември 28, 2004 И за България има резлизация естествено,но мащабите са по-малки и,съответно,не може много да се очаква.Но ако четеш ноти като вестници и ако свириш всички стилове можеш да намериш къде да свириш.Има студия,има поръчки за филмова музика(поръчките са от Италия,Германия и много други държави).Така,че работа има.Не губете кураж!!! модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! Как можа да напишеш България с малка буква.Това,че си писал Италия и Германия - ойди-дойди,ама България... Цитирай
TheNextDimension Отговорено Ноември 28, 2004 Отговорено Ноември 28, 2004 Не смятам да задълбаваме темата за Metallica, но кажи ми колко бг музиканти живеят при услвията дето ти казах по горе? А за барабаните на Ларс - не знам по кое време е било това. А и ти готов ли си зимата да останеш без топла вода и печка, за да си купиш хубави барабани? Аз не, но те да. Въпреки че нямам преки наблюдения, не мисля че Графити вадят лош звук. Пък и качеството не е определящо(освен ако не е ужасно) за един албум. Ти си запиши един як албум на демо и го разпрати по западните лейбъли, и ако наистина е толкова як и оригинален ще получиш договор и ще записваш в западно студио. Орк така направиха. Моят приятел - не си беше разгърнал потенциала, но беше страшно напред с материала. А друг на негово място просто би казал "не мога да свиря на тази китара". Схващаш ли? А това дали е "успял" или не се определи от други фактори. Примера за АХАТ иска да каже между хубава музика с лошо качество и "лоша" музика със страхотно качество, аз (и повечето хора) избирам първото. Пък и ако всичко ти идва наготово (както е в тая Швейцария да кажем) ти как ще оцениш успеха? А като питате кой музикант бил успял в българия (без пари), дайте пример кой български музикант е успял в чужбина. Аз дадох пример само за 2 слабопопулярни. Други? За БГ музикантите Голяма част от тях живеят в лошу условия - имам примери за тукашни такива... Но не виждам къде е връзката в това че на запад музиката е със страхотно качество , спрямо такава правена в БГ?!? и Какви са уловията там и тук за да правиш музика... Един пример - представи си Ануимационерите с по един БГ дистер и Формация 2 - синтезатор от времето на дядо ми... няма да звучат нали ??? Относно Графити студио - цените в България които се прадлагат спрямо стандарта на живот в държавата си прекалено големи за това което предлагат като краен продукт... Като идвам на Сф ще ти донеса диска (груб микс и не изпомпан/мастериран) за да видиш/чуеш разликата... За Орк Договор с Фолтер рекърдс - е за това че са страхотни музиканти ли поред теб Защото (респект че се занимават все още) , но музиката им е под всякаква критика... За твоя приятел - представи си потенциала му с хубав инструмент ... За Ахат - музиката - този албум се превърна в култов за много защото те обслужиха пазара бас ловя че по мазетата е можело да се немари нещо още по качествено от тях или добър заместител... и все пак никой от тях не е свирил с кремона ех... все пак - да бне забравяме че са били една от ... обичаните групи от някои хора - за това ми беше примера и за АКАГА - добри музиканти, страхотна апаратура и интрументи..кеф за свирене и прогрес За това което идва на готово се знае че - Швеция е една от страните износител;ки на музика в световен мащаб - колкото и да са се напъвали тукашните лейбъли никой не е извадил нещо на световната сцена Забравих ли да спомена че тук липсват Продуценти ? Говоря за продуценти в иснтиснкяи смисъл на думата... и какво става : няма кой да тио подаде ръка - давиш се или чакаш да се сгъсти млякото и да излезеш от делвата Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 28, 2004 Отговорено Ноември 28, 2004 няма кой да тио подаде ръка - давиш се или чакаш да се сгъсти млякото и да излезеш от делвата Абе ако тва дето се сгъстява е мляко бива, ма да не е нещо друго!? :think: Цитирай
TheNextDimension Отговорено Ноември 28, 2004 Отговорено Ноември 28, 2004 няма кой да тио подаде ръка - давиш се или чакаш да се сгъсти млякото и да излезеш от делвата Абе ако тва дето се сгъстява е мляко бива, ма да не е нещо друго!? :think: хахахахахахаха.... ами в българската действителност като нищо може и да е животворяща половина Цитирай
Snowwhite Отговорено Ноември 28, 2004 Отговорено Ноември 28, 2004 като нищо може и да е животворяща половина По-културно определение не бях срещала!!! Цитирай
Recommended Posts