ves_es Публикувано Февруари 3, 2009 Публикувано Февруари 3, 2009 За колеги които са наясно с поп-фолк музиката. Преди доста време имаше един дует който много нашумя още с първия си албум дуета се казваше " Южен Вятър " мисля че се издаваха от Ара Аудио Видео. Страхотни песни с страхотни текстове и аранжименти които се слушат и помнят до сега тези хора вздривиха България. Слушам тяхните изпълнения и се питам аджаба по онова време 1995-1999 е нямало клавири с възможностите на сегашните ( Roland G70 , Yamaha Tyros 2 , Korg Pa 2xPro ) от кой модел и марка клавир идват тези бленди и този мек и стархотен саунд на които са изпълнени техните парчета , с сигурност е калвир а не жив оркестър с барабани бас и китара. Можете да чуете тук :http://vbox7.com/play:a694f1c3
emo_tion1 Отговорено Февруари 3, 2009 Отговорено Февруари 3, 2009 Въпреки, че не съм фен на тази музика и на мен ми интересно да разбера какви клавири са ползвали по онова време а и доста преди това
Драго Отговорено Февруари 3, 2009 Отговорено Февруари 3, 2009 Онзи благ и мек кръчмарски саунд идва от студиото , а ония години не са били чак толкова далече. Ако музиканта не си познава инструмента и не неможе да си прави звуците със съответните генератори , филтри и прочие с каквото са фрашкани синтезторите, няма самосвирка която да му звучи.
RockoBG Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 " Южен Вятър " мисля че се издаваха от Ара Аудио Видео. Страхотни песни с страхотни текстове и аранжименти които се слушат и помнят до сега Особено "батальона" Мамоооооооооооооооооооо Помощщ Каква истинска лирика имаше навремето у чалгията... И звук, и музика, и присъствие, и гласове.... След Хисарския поп Южен вятър са най-изродската карикатура на местния шоубизнес в годините на ранната демокрация... Гледайте и видеата им!
yotzzo Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 (Редактирано) Роко, хората обсъждат бленди на клавири. Ти клавир си виждал само на снимка и може би имаш мъгляви предположения за какво се използва. Отвори си тема за чалга лирика, ще има голям успех и много забавни мнения предполагам. Редактирано Февруари 4, 2009 от yotzzo
ves_es Отговорено Февруари 4, 2009 Автор Отговорено Февруари 4, 2009 YANIS и аз също мисля че е Korg i3. Тогавашните модели на Roland звучат по-твърдо , изключвам вероятноста да е Yamaha от Psr - серията........!?
maestro Отговорено Февруари 7, 2009 Отговорено Февруари 7, 2009 Свирката определено е i3 .По онова време почти нямаше по-добри самосвирки на пазара.Въпреки,че вече има много интересни инструменти,този корг си остана класика(без естествено да визирам примера от клипа на Ю.в.)-като бленди не е нещо особено,но като обща картина на звука при аранжиментите е много приличен. По-съвременните му братя звучат прекалено дигитално.Все още го ползвам,главно за рок и поп(евъргрийн)музика,музика която има ясни стандарти в саундово отношение и не е претърпяла такава пищна звукова "еволюция" както да речем продукцията на Пайнер.
FlipperXP Отговорено Февруари 10, 2009 Отговорено Февруари 10, 2009 Я, от кога не съм влизал Така, колеги, познавам лично Кирчо от Южен Вятър и си спомням едно време, че имаше 3 самосвирки, като ме впечатлиха коментарите от колегите му за едната - именно солистичната. Спомням си, че беше KORG, беше и сив на цвят, мисля, че и беше без вградени говорители, а дисплея май светеше в зелено (за това не съм много сигурен). Все пак беше доста от давна, когато работехме заедно по сватбите (аз бях оператор), та тогава толкова съм и разбирал от синтезатори, все пак съм бил на 13 . Любовта ми към тях се появи по-късно.... Е, надявам се да съм бил полезен, сега ако го видя (синта), може би ще го позная, но гарантирам, че свиреше на корг
ves_es Отговорено Февруари 11, 2009 Автор Отговорено Февруари 11, 2009 Значи Radkolev не е прав като казва че със сигурност е бил с Roland U-20
kalinpetkov Отговорено Март 1, 2009 Отговорено Март 1, 2009 Не знам дали човека се интересува още от инструментите от тази песен? За аранжера залагам на Korg i3 Соловата прилича на Casio CZ, но може и да е Yamaha DX (мяучат подобно)
bechkata Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 За колеги които са наясно с поп-фолк музиката. Преди доста време имаше един дует който много нашумя още с първия си албум дуета се казваше " Южен Вятър " мисля че се издаваха от Ара Аудио Видео. Страхотни песни с страхотни текстове и аранжименти които се слушат и помнят до сега тези хора вздривиха България. Слушам тяхните изпълнения и се питам аджаба по онова време 1995-1999 е нямало клавири с възможностите на сегашните ( Roland G70 , Yamaha Tyros 2 , Korg Pa 2xPro )от кой модел и марка клавир идват тези бленди и този мек и стархотен саунд на които са изпълнени техните парчета , с сигурност е калвир а не жив оркестър с барабани бас и китара. Можете да чуете тук :http://vbox7.com/play:a694f1c3 klavirat e solton ms 50
tony78 Отговорено Март 10, 2009 Отговорено Март 10, 2009 Със сигурност не е Solton доколкото съм чувал е Yamaha DX11.
tifo milchev Отговорено Октомври 20, 2009 Отговорено Октомври 20, 2009 Със сигурност не е Solton доколкото съм чувал е Yamaha DX11. аз мисля че е roland или korg
Recommended Posts