Jump to content
Българският форум за музиканти

Заслужава ли си парите YAMAHA MM8


Frustihoante

Recommended Posts

Здравейте,

По принцип сжиря на китара, но искам да се позанимавам малко и с клавирни инструменти и съм решил да си купувам YAMAHA MM8...просто и се накефих, като я видях на няколко презентации в youtube...само че мисля, че това май не е достатъчно и искам съвет от вас..заслужава ли си парите или за тея пари мога да взема нещо по-добро...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

все пак да не забравяме, че аз тепърва ще навлизам в нещата и всяко нещо като семплер и т.н. ме затормозява....изв. за невежеството :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как ще струва 1000 евро? Толкова струва МО6. ММ6 струва 1200 лв от Динакорд и 500 eвро в Томан. А иначе за тия пари според мен това е едно от най-добрите да не кажа най-доброто решение. Има поне още 2 теми, където се обсъжда модела, погледни ги. Успех!

Редактирано от Stoyko Lisichkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оп, грешката е моя. Ами от Томан мм8 струва 1740лв + доставката. Ама горе долу за тия пари можеш да си вземеш МО6, ако добавиш още малко пари си взимаш и МО8. Ако не държиш да е 88 клавиша, по-добре се ориентирай към мм6 и мо6. Да не говорим колко по-лесни са нещата откъм пренасяне :hysterical: Аз съм с МО8 и май всъщност тежката клавиатура е тежка и по други съображения :cheers2: Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:):godbless::drummer:

 

Thoman - YAMAHA MM8 -

 

http://www.thomann.de/de/search_dir.html?s...amp;x=9&y=4

 

949 евро + 40 евро транспорт + 25 евро превод на сумата , това сигурно е по-точно.

 

 

:music::nono::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами колеги - ММ серията е най-ниската серия на Ямаха с добри звуци. Той е полу хитър-петър, полу-Мотиф. Използва част от звуците на Мотиф. Аз имам ММ6. Единственото хубаво нещо в него са звуците. Ефектите му стават горе-долу (flanger, chorus, overdrive и т.н.), ама не могат да се коригират. "Хитър-петър" частта има много добри модерни ритми с 4 вариации на стил, брейкове, но без интродукции и краища (също така не можеш да си правиш собствени). Полифонията е 32 тона. Секвенсерът му е колкото да кажеш, че има - изключително елементарен и ограничен, няма НИКАКВИ опции за обработка, дори квантизация. Изработката, за мое ГОЛЯМО съжаление, е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА!!! Единия ми клавиш изведнъж спря да работи, нямам време да го отворя да го погледна... Направен е от най-евтината пластмаса, клавишите му на докосване са почти като тези на детските клавирчета на Ямаха. Аз обаче си го ползвам, защото той ми е за изкарване на пари, ползвам го по халтури, много е удобен за носене, тъй като са го направили максимално малък и лек. Но е много паянтов, иначе звуците наистина са мотифски. Уейв рома е доста приличен. За ММ8 не мога да кажа, но предполагам, че няма да е като скъпите тежки клавиатури на Ямаха. Но и при тежките клавиатури го има проблема с изчезването на звука от клавиши - казвам го от личен опит...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за коментарите и мненията...., все пак си мисля, че като да се уча него ми е достатъчен...., въпреки че почнах да поглеждам тайно към MO6:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.