Jump to content
Българският форум за музиканти

Инфо за този бас


kostov

Recommended Posts

Притежавам бас китара Westbury-4 струнна, копие на Фендер прецижън,грифа е ясно че е от явор, много красиво дърво, тялото не знам от какво е, но е тейжко,адаптерите имат силен звук, чак кърти. Единствената информация, която намерих, е че след 1975 год. се правят в Япониия за къс период някъде 1980-81 год.Няма сериен номер, но и други фирми китари има също , които нямат.За 27-28 год. китара е мн. запазена, ех има и драскотини по гърба, ама не са проблем,гифа не е тесен като на Скуаярите, нормален ,мек и удобен е.

Моля Ви дайте ми съвет каква е приблизителната и цена, че ми е за продаване. Приемам предложения.Ето и снимки на китарата:

PqvKZVA.jpg

aVygtW0.jpg

PqvLxQA.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можах да намеря инфо за конкретно този бас, но по сайтовете пишат за електрическите им китари, които не били с лош тон, както и с поносимо качество на материалните. Говоря за ранните 70, в които производството им е в Япония. Една от китарите от този период е на цена около 500 долара. Това го казвам не да си сложиш нереално висока цена на баса или такава, която ще е ниска ако се окаже много добър инструмент. Просто споделям информацията, която намерих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Очевидно цената много зависи от състоянието на инструмента, но ако ще ти бъде от полза, в Австрия по разни оказиони (т.е. втора ръка магазини) за музикални инструменти цените на екземпляри от същата порода варират в невероятно широки граници.По мои наблюдения между 350 и 500 евро се приема за нормално, пак повтарям - зависи от състоянието.Също така, възможно е тези цени да са малко завишени - един вид за да има място за пазарлък + евентуалната комисионна на оказиона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.