X_eNeMy Публикувано Януари 25, 2009 Публикувано Януари 25, 2009 Здравейте пичове ! Предстои ми голям музикален пазар. Един от "итемите" е бридж адаптер. Свиря метализъм, техничен и бърз. Всичко друго ми е за разсвирване, така че плосък или стъклен звук звук без дистър не ме плашат - 90% свиря с дистър. Китарата ми е LTD EX-50 (тая от подписа ми, ако не са ми я махнали пак модераторите ), чейна ми е само един дистър МетълЗон2, а кубето е Рандал РГ75Г3 (транзистор). Адаптера и е LH150 пасивен - фабричен за тая серия. Бях се заканил на Seymour Duncan Jazz (джазовата серия е много зла с дистър), само че един приятел дойде в нас с японски Джаксън (не се сещам коя серия) с дънкани, не си спомням кфи, но бяха активни. Е няма такъв бръм... Китарата беше сетната наскоро от лютиер, допълнително екранирана, с екстри и тн. Освен, че бръмчеше (не кой знае колко, но доста повече от моята ЛТД) с металната зона звука беше незадоволителен. Просто нямаше "цвят", не беше плътен звукът. Почти като да свиря през компа с дистър камионче без симулатор и без ди бокс... 1) Защо бръмчаха Дънканите ? Всички Дънкани ли така ще бръмчат ? 2) Не ми се смейте, питам за да се науча - Има ли такова нещо като екраниране на хардуерът на китарата и той може ли да бъде пасивен или активен ? Или само адаптрите могат да са такива ? 3) Препоръчайте ми метълски бридж адаптри. Не, че ще се вслушам, кой знае колко защото почти съм се навил на ЕМГ, но все пак може и да размисля. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 25, 2009 Отговорено Януари 25, 2009 1. Не. Адаптерите са си адаптери - ако нямат проблеми, ще шумят приблизително еднакво(пасивните). Разлики може да има, свързани с това колко ясно звучи адаптера или колко му е висок аутпута, но като цяло за даден тип пасивни адаптери, може да се очакват подобни съотношения сигнал/брум дори при съвсем различни производители. При активните е друго - там много зависи какво е качеството на вградения предусилвател и колко шуми той. 2. Не. Няма акривен хардуер, така както няма активен камък, активна кафена чаша или активна тояга. при адаптерите "активен" означава, че вътре в адаптера има вграден предусилвател, захранван от батерия. Хардуера може да се екранира(заземи), но това няма връзка с неговата "активност". 3. Аз не бих могъл да ти препоръчам нищо конкретно, тък като не знам какво искаш да чуеш. Ако си с флойд - Trembuckers някакви на SD. Цитирай
Valserp Отговорено Януари 26, 2009 Отговорено Януари 26, 2009 (Редактирано) 2) Ъм не знам какво точно питаш... Но се продават различни джунджурии, които се захранват от батерии и могат да се навържат в електрониката на китарата. Като на EMG Peamp/booster или EQ. А с какви адаптери точно беше тоя ужасен, шумящ японски Джаксън? Дънкън правят само 2 вида активни - Livewires и Blackout, в по 2-3 разновидности. Да не би да са били Duncan Designed? Редактирано Януари 26, 2009 от Valserp Цитирай
X_eNeMy Отговорено Януари 26, 2009 Автор Отговорено Януари 26, 2009 ^ Seymour Duncan бяха, не Duncan Design. Тая батерия във вградения преамп на активните адаптри сменя ли се ? Презарежда ли се по някакъв начин ? Цитирай
Valserp Отговорено Януари 26, 2009 Отговорено Януари 26, 2009 Нормална 9-волтова батерия... Сменя се на около 1000 часа, ако ме не лъжи паметта. Цитирай
AXE Отговорено Януари 26, 2009 Отговорено Януари 26, 2009 1. В момента ми е много бавен нета и не ми се търси, но намери една тема в Изработка и ремонт за шума на адаптерите ми (EMG 81) в общежитието. Така и не установихме точно какъв беше проблема, но другаде не ми се е случвало. Аз лично си го обяснявам така - активните адаптери, поради факта че са активни и имат предусилвател, усилват (не думай ) всеки сигнал, който уловят. В това число и страничните шумове. И един слаб шум като се усили и компресира, става адски шум. По тази причина активните адаптери (EMG-тата поне, но вярвам че и SD не пасат трева) си идват фабрично екранирани. Ако обаче има силно електро-магнитно поле, което не може да бъде спряно от екранировката, то ще бъде усилено и ще се превърне в адски шум (съизмерим с нивото на звука от струните). Отделно тази китара ако е модифицирана, може да е имала проблем с масите и заземяването, което лесно може да се провери. 3. Не знам защо си решил, че Jazz са яки за bridge на метъл китара!? Това е адаптер със слаб изходен сигнал, а за тресня си трябва силно ниво - аз лично съм намислил JB да си взема - той е един от най-популярните метълски адаптери на SD. Dimebucker-a също е класика Може да разгледаш и останалите на сайта, на които пише Hot output. А EMG 81 от опит мога да кажа, че е муцка за жици Цитирай
Recommended Posts