Jump to content
Българският форум за музиканти

Защо има бръм при Seymour Duncan ?


X_eNeMy

Recommended Posts

Здравейте пичове ! Предстои ми голям музикален пазар. Един от "итемите" е бридж адаптер. Свиря метализъм, техничен и бърз. Всичко друго ми е за разсвирване, така че плосък или стъклен звук звук без дистър не ме плашат - 90% свиря с дистър.

 

Китарата ми е LTD EX-50 (тая от подписа ми, ако не са ми я махнали пак модераторите :greenangel: ), чейна ми е само един дистър МетълЗон2, а кубето е Рандал РГ75Г3 (транзистор). Адаптера и е LH150 пасивен - фабричен за тая серия. Бях се заканил на Seymour Duncan Jazz (джазовата серия е много зла с дистър), само че един приятел дойде в нас с японски Джаксън (не се сещам коя серия) с дънкани, не си спомням кфи, но бяха активни. Е няма такъв бръм... Китарата беше сетната наскоро от лютиер, допълнително екранирана, с екстри и тн. Освен, че бръмчеше (не кой знае колко, но доста повече от моята ЛТД) с металната зона звука беше незадоволителен. Просто нямаше "цвят", не беше плътен звукът. Почти като да свиря през компа с дистър камионче без симулатор и без ди бокс...

 

1) Защо бръмчаха Дънканите ? Всички Дънкани ли така ще бръмчат ?

2) Не ми се смейте, питам за да се науча - Има ли такова нещо като екраниране на хардуерът на китарата и той може ли да бъде пасивен или активен ? Или само адаптрите могат да са такива ?

3) Препоръчайте ми метълски бридж адаптри. Не, че ще се вслушам, кой знае колко защото почти съм се навил на ЕМГ, но все пак може и да размисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Не. Адаптерите са си адаптери - ако нямат проблеми, ще шумят приблизително еднакво(пасивните). Разлики може да има, свързани с това колко ясно звучи адаптера или колко му е висок аутпута, но като цяло за даден тип пасивни адаптери, може да се очакват подобни съотношения сигнал/брум дори при съвсем различни производители. При активните е друго - там много зависи какво е качеството на вградения предусилвател и колко шуми той.

 

2. Не. Няма акривен хардуер, така както няма активен камък, активна кафена чаша или активна тояга.

при адаптерите "активен" означава, че вътре в адаптера има вграден предусилвател, захранван от батерия.

Хардуера може да се екранира(заземи), но това няма връзка с неговата "активност".

 

3. Аз не бих могъл да ти препоръчам нищо конкретно, тък като не знам какво искаш да чуеш.

Ако си с флойд - Trembuckers някакви на SD.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2) Ъм не знам какво точно питаш... Но се продават различни джунджурии, които се захранват от батерии и могат да се навържат в електрониката на китарата. Като на EMG Peamp/booster или EQ.

 

А с какви адаптери точно беше тоя ужасен, шумящ японски Джаксън? Дънкън правят само 2 вида активни - Livewires и Blackout, в по 2-3 разновидности.

Да не би да са били Duncan Designed?

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Seymour Duncan бяха, не Duncan Design.

 

Тая батерия във вградения преамп на активните адаптри сменя ли се ? Презарежда ли се по някакъв начин ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. В момента ми е много бавен нета и не ми се търси, но намери една тема в Изработка и ремонт за шума на адаптерите ми (EMG 81) в общежитието. Така и не установихме точно какъв беше проблема, но другаде не ми се е случвало.

Аз лично си го обяснявам така - активните адаптери, поради факта че са активни и имат предусилвател, усилват (не думай :virtuoz: ) всеки сигнал, който уловят. В това число и страничните шумове. И един слаб шум като се усили и компресира, става адски шум. По тази причина активните адаптери (EMG-тата поне, но вярвам че и SD не пасат трева) си идват фабрично екранирани. Ако обаче има силно електро-магнитно поле, което не може да бъде спряно от екранировката, то ще бъде усилено и ще се превърне в адски шум (съизмерим с нивото на звука от струните).

Отделно тази китара ако е модифицирана, може да е имала проблем с масите и заземяването, което лесно може да се провери.

 

3. Не знам защо си решил, че Jazz са яки за bridge на метъл китара!? Това е адаптер със слаб изходен сигнал, а за тресня си трябва силно ниво - аз лично съм намислил JB да си взема - той е един от най-популярните метълски адаптери на SD. Dimebucker-a също е класика :) Може да разгледаш и останалите на сайта, на които пише Hot output. А EMG 81 от опит мога да кажа, че е муцка за жици :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.