Jump to content
Българският форум за музиканти

Пързалка


Recommended Posts

Много яко забивате и парчетата са много готини носят оня дух ан 70-те

Много благодаря! Надявам се повече хора да мислят по този начин :) . Душите на групата са в онези години. Ще се радвам да ни видиш и на живо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 65
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Много яко забивате и парчетата са много готини носят оня дух ан 70-те

 

Благодарим от името на всички! :)

Занапред ще се опитаме да е още по-добре :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесаха ми песните.

 

ПП: Замисляли ли сте, че parzalka може да бъде четено на методиевица и като "парцалка" :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :):)

 

Трябва да направим разчет и ако решим, че има средства за пи-ар, задължително те наемаме :D

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък мисля, че трябва даже да наблегнете на пиенето, защото нещо доста сковано свирите. Или може би се стягате заради записа? Иначе не е лошо. Бих ви предложил да си смените певеца, освен ако не носи много бири за почерпка в репетиционната
Ааа,вече сме се разбрали преди 4 бири да не се почва свирене ;)

За скованото,сеш ли се ,че на 3-4 репетиции всеки се ослушва кво става и си гледа бирата дали не свършва и в общи линии това си беше купон и никой не го възприемаше като запис (поне аз).

А за певеца - това е душата на групата,ако не забелязваш.

 

Замисляли ли сте, че parzalka може да бъде четено на методиевица и като "парцалка"
:P Още по-добро!

Ся си спомням,че преди 5-6 години като се събра на майтап групата (то не че сега се възприемаме насериозно) имах предложение за име -"Клош"-ем като клошар,ем като Клеш. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баси 'скованото' - тЕя ако се и о'лабат к'во ше стане !?! :punk_guitar:

 

Много гот - автентично и с нужния дух! На мен не ми прилича толкова на KeeF Richards и the Stones, нито пък на Cream (към които HillBily иначе има доказан апетит и уклон). По-скоро нещо от Doors и особено от Grateful Dead (минус кънтри- двугласите, но пък с импровизаторския дух, чаровното фалшивеене на вокала и дори китарния звук и хватки). По-малко позната група у нас (и дори в Европа, но в Америка - супер култова). Даже снимката на МайСпейс-а ви като че ли е на самия патриарх Джери :D

 

Само така - да живее рок-ен-рола!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баси 'скованото' - тЕя ако се и о'лабат к'во ше стане !?! :)

 

Много гот - автентично и с нужния дух! На мен не ми прилича толкова на KeeF Richards и the Stones, нито пък на Cream (към които HillBily иначе има доказан апетит и уклон). По-скоро нещо от Doors и особено от Grateful Dead (минус кънтри- двугласите, но пък с импровизаторския дух, чаровното фалшивеене на вокала и дори китарния звук и хватки). По-малко позната група у нас (и дори в Европа, но в Америка - супер култова). Даже снимката на МайСпейс-а ви като че ли е на самия патриарх Джери :)

 

Само така - да живее рок-ен-рола!

eвала пичове!!!!наи после!!!! има хора в тази държава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!вокал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Баге,човека е в Англия :)

Бицев,благодаря за положителния коментар,тая репетиция си е купон и мазало малко,но следващия път по-добре ,надявам се. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...а бе, то явно след всяко мнение ще се изхождаме и 4-мата от бандата :)

 

Баге, какви са тия удивителни - не отива на човек-поет или това е ново течение, което съм пропуснал (и предходното мнение не се цитира) ;)

 

Относно изсвирването - да, на 20% сме от себе си, но в същото време и много напред, ако имаме предвид колко часа общо сме репетирали преди това.

Обещавам на всички фенове да свирим по-елегантно следващия път ;)

 

.......!

 

Относно баса - защо така никой нищо не казва, а колегите басисти гледат да си траят?

До сега единственото мнение е от китариста, който каза - "******, нема нужда да сме концерт за бас и група" (и съм съгласен ...по принцип :) ), а един друг басист ме пита "Защо басът прави соло докато солира и китарата - може едно след друго", но той се занимава с по-съвременна музика...

В крайна сметка аз имам нещо трето наум и работя върху него, но определено продължавам да смятам, че басът ми е забележителен дори и така, особено много!

Освен това, никой ли не забеляза, че свиря и с фретлеса, с найлоновите струни, а две парчета са със слайд, с баса, настроен на квинти, с перце и други специални техники, като флажолети, огъване на грифа, пляскане по струните и т.н. - айде, хвалете!

 

 

...

Та, очаквайте ни "олабването" и не мислете, че толкова си можем, (...) по принцип ;)

 

 

@Бицев: Добро ревю :cheers2: а би ли споделил и забележки по баса и барабаните (тъй като без нас, нали?)?

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За баса хич не се вълнувай - дори за 'солирането по време на китарно соло'. Нали имате (поне част от групата) закваска от Cream? Нека критиците ти да чуят какво прави Jack Bruce - особено на живо, където няма мултитракове и дублажи и едно голо трио трябва да пълни пространството и времето със звук на оркестър. Това отлично се чува и в класическите живи записи от 60-те, и в последния риюнниън в Албърт Хол. (Като ученик, преди да науча китара, влязох в рок музиката с бас - преди това имах академична подготовка на цигулар. Jack Bruce ми е комай единствения 'учител' - бяхме изяли Cream с кориците - те бяха на върха на славата си. В сянката на Господ Ерик, малцина си дават сметка колко велик музикант е Джек - и никога 'солата' му не са пречили на останалата музика).

 

По принцип има два вида 'прекаляване' с бас: единият е без 'сола', но с прекалено 'украсяване' на ритмично-хармоничната роля на баса с разни фигури, фигурки и фигурчици. Нищо лошо, дори дават цвят на композицията - ако не станат непрекъснат фон. Първи 'злоупотребяват' с това студийните басисти от Мотаун през 60-те (на записите на Fоur Tоps, Temptations, Marvin Gaye и пр.). После си става 'почерк' (без да съм ни най-малко расист) на черните басисти - та чак до Нейтън Ийст и подобни. Не говоря за джазови инструменталисти и банд-лидери, а за музиканти в ансамбъл - група съпорвождаща пеене и сола на други инструменти. Този вид прекаляване с баса аз наричам 'фукня' - "Вижте ме и мене к'ви ги мога!" (В Тошко Колевите 'Иръпшъни' имаше пародия на тази склонност при циганските оркестри).

 

Другият вид е точно това, което прави Джак Брус - не ненужно украсяване, а поемане на допълнителни роли в (обикновено минимална) оркестрация. Когато свирят само 3 инструмента, всеки е длъжен да прави всичко по силите си да бъде 'повече от един човек' (ами Джинджър?) и да свири по няколко партии наведнъж. Ако може, де. Такъв басист не свири 'сола', а мелодични линии - майсторски балансирани между хармоничните му фигури и ритмични акценти - при което се получава сериозна полифония с китарата (или друг солов инструмент) - и полиритмия с барабаните. Не е лесно. (Но мисля, че това ти се прави, а не 'фукня' - вж по-горе).

 

И в тази роля истинският майстор се познава по едно - така както пълни с безброй ноти, умее да цени (и използва) една друга нотна единица: паузите (!). И да редува всезапълващия звук с многозначителна тишина - на място, където и както трябва.

- --

 

В барабаните не се бях заслушал - и щом не са ми се набили с нещо, значи са си били горе долу на място. При заслушване (прескочих до МайСпейс-а ви пак) се забелязва стилова насоченост точно в избраната посока (не Cream, но както споменах: Doors, Grateful Dead). Няма да коментирам звука на барабаните и смесването им - нали е репетиция (но въпреки, че студийният ви стил е 'като на живо' - трябва дори на живо да се погрижите за по-добър звук на барабаните). Свиренето е сравнително дисциплинирано, може да се каже - по-стегнато и ритмично (и слава Богу) от останалата банда. Има място за разнообразяване, за премисляне на алтернативни фигури (напр. в 'Нелирично') и за допълнително динамично акцентиране на силни времена (на което и другите инструменти трябва да помагат - и, ако може, 'в крак'). И за настройване на барабаните, може би (но от МР3 на репетиционен запис не мога добре да съдя за това, а не съм и барабанист).. Нека някой печен барабанист да каже какво мисли, аз съм само един провалил се цигулар :lol:

- - -

 

Като цяло ми харесва здравословната доза лудост в бандата ви и хулиганския atittude. Ако можете да ги озаптите с малко системност и дисциплина, няма да има кой да ви спре -

 

На слука!

Редактирано от Бицев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Бицев: наистина много благодаря за добрите отзиви за барабаните в записите на оркестър Пързалка! :D:greenangel: Аз съм от скоро в групата и откакто се събрахме отново сме имали само 4 репетиции. Не го казвам като оправдание за евентуални грешки или недостатъци в свиренето ми защото съм убеден, че някой профи-барабанист на мое място би направил значително повече за толкова малко време. При всички положения, се радвам, че не съм повредил слуха ти с нещо неприятно ;) Колкото до "Нелирично", то е последното парче, което разучавах с бандата и там наистина има все още какво да се желае! Това, което съм направил за него до момента е по-скоро нещо като загатване на това какво трябва да бъде, като детайлите ще бъдат измислени и доизкусурени лека-полека в процеса на свирене и повторение с бандата. Относно смесването и звука на барабаните, бих искал да знаеш, че просто нямаше време за такова защото бързахме да си подадем кандидатурата за фестивала, за който се надявам да ни одобрят и материала беше поднесен на публиката в доста суров вид. В скоро време имаме намерение да записваме отново, но тъй като няма да бързаме за никъде, ще има достатъчно време за смесване и определяне на цялостното звучане на бандата.

И последно бих искал още един път да ти благодаря за добрите отзиви за бандата и музиката, както и за добрите пожелания! :headbang:

Поздрави и от нас! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте

искам и аз да ви поздравя - страхотни парчета, страхотно настроение(вокалистът просто разбива в това отношение, странно ми е, че някои го критикуват), страхотно удоволствие да ви слушам :)

китаристът на всички явно им е известен, но аз за пръв път чувам негови работи - много голям :)

допаднаха ми и барабаните в "пукната съдба" и басът в "брилянт", но...искрено се надявам ...така ли е? - а така. просто да има такова чувство за хумор, а не такова самочувствие :yes:

 

много успехи :cheers2:

 

\/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, Бицев! Пише ти вокала на "Пързалка". Впечатлен съм от това, което си писал за групата. За първи път имам усещането, че ни е чул човек, който наистина разбира какво искаме да кажем с музиката си, за което съм много радостен! Мисля, че мнението (коментара), което си написал за баса и барабаните-съвпада с моето. Не мога да пропусна и ерудициятя, с която говориш(!), за една от любимити ми групи Cream, а също и това, как правиш паралел между ТЯХ и нас. Мисля обаче, че на Свилен (бас),много повече му "ляга" Гери Тейн (Uriah Heep). Когато го слушам (Свилен) винаги го асоциирам с Тейн. Какво мислиш?Много бих искал да кажеш нешо и за Малин(китара), защото аз имам двама любими български китаристи и това са Малин и Максим Горанов (Диана Експрес). Пиши и нещо повече за себе си. Бих искал да познавам повече хора, като теб, но ... Моля да ме извиниш за прдишният ми отговор, както се извинявам и на колегите си - респективно приятели (Пързалка). А какво мислиш за текстовете? Разбрах, че обичаш да четеш. За напред (а и винаги съм го искал), искам хората,които ни чуват и слушат да са четящи. Държа на ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА!!! Искам да те питам, какво мислиш за групата "Vanilla Fuge"? Рок икони (за мен). ДРУГО: като певец и текстописец на групата ("Пързалка"), имам съотвтно и своите влияния - що се отнася до думите. Любимите ми писатели са Достоевски, Гогол, Чехов, както и Буковски, Пол Боулс и не на последно място Джек Керуак! - По някакъв начин харесвам крайностите в душевните усещания. От поетите : Яворов, Дебелянов, Пушкин, Пол Верлен, Франсоан Вийон... и т.н. Пиша това не за да се фукам, а за да представя вътрешното си усещане, което много бих желал да споделя с хората чрез текстовете си! Знам, че трябва да поработя още върху това. Иначе моят учител в текстописането е James Douglas Morisson! Радвам се, че имам късмета да пея с тези хора, защото те разбират душата ми и съответно композират адекватни мелодии към текстовете. Това е за сега. Уморен 37 годишен - пързалящ се. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.