Vesela/Lubo Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Много яко забивате и парчетата са много готини носят оня дух ан 70-те Много благодаря! Надявам се повече хора да мислят по този начин . Душите на групата са в онези години. Ще се радвам да ни видиш и на живо Цитирай
fildi Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Много яко забивате и парчетата са много готини носят оня дух ан 70-те Благодарим от името на всички! Занапред ще се опитаме да е още по-добре Цитирай
Cutthroat Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Харесаха ми песните. ПП: Замисляли ли сте, че parzalka може да бъде четено на методиевица и като "парцалка" Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 27, 2009 Автор Отговорено Август 27, 2009 (Редактирано) ^ Трябва да направим разчет и ако решим, че има средства за пи-ар, задължително те наемаме Редактирано Август 27, 2009 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 28, 2009 Отговорено Август 28, 2009 Аз пък мисля, че трябва даже да наблегнете на пиенето, защото нещо доста сковано свирите. Или може би се стягате заради записа? Иначе не е лошо. Бих ви предложил да си смените певеца, освен ако не носи много бири за почерпка в репетиционнатаАаа,вече сме се разбрали преди 4 бири да не се почва свирене За скованото,сеш ли се ,че на 3-4 репетиции всеки се ослушва кво става и си гледа бирата дали не свършва и в общи линии това си беше купон и никой не го възприемаше като запис (поне аз). А за певеца - това е душата на групата,ако не забелязваш. Замисляли ли сте, че parzalka може да бъде четено на методиевица и като "парцалка" Още по-добро!Ся си спомням,че преди 5-6 години като се събра на майтап групата (то не че сега се възприемаме насериозно) имах предложение за име -"Клош"-ем като клошар,ем като Клеш. Цитирай
Бицев Отговорено Август 29, 2009 Отговорено Август 29, 2009 Баси 'скованото' - тЕя ако се и о'лабат к'во ше стане !?! Много гот - автентично и с нужния дух! На мен не ми прилича толкова на KeeF Richards и the Stones, нито пък на Cream (към които HillBily иначе има доказан апетит и уклон). По-скоро нещо от Doors и особено от Grateful Dead (минус кънтри- двугласите, но пък с импровизаторския дух, чаровното фалшивеене на вокала и дори китарния звук и хватки). По-малко позната група у нас (и дори в Европа, но в Америка - супер култова). Даже снимката на МайСпейс-а ви като че ли е на самия патриарх Джери Само така - да живее рок-ен-рола! Цитирай
багето Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 Баси 'скованото' - тЕя ако се и о'лабат к'во ше стане !?! Много гот - автентично и с нужния дух! На мен не ми прилича толкова на KeeF Richards и the Stones, нито пък на Cream (към които HillBily иначе има доказан апетит и уклон). По-скоро нещо от Doors и особено от Grateful Dead (минус кънтри- двугласите, но пък с импровизаторския дух, чаровното фалшивеене на вокала и дори китарния звук и хватки). По-малко позната група у нас (и дори в Европа, но в Америка - супер култова). Даже снимката на МайСпейс-а ви като че ли е на самия патриарх Джери Само така - да живее рок-ен-рола! eвала пичове!!!!наи после!!!! има хора в тази държава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!вокал Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 ^Баге,човека е в Англия Бицев,благодаря за положителния коментар,тая репетиция си е купон и мазало малко,но следващия път по-добре ,надявам се. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 31, 2009 Автор Отговорено Август 31, 2009 (Редактирано) ...а бе, то явно след всяко мнение ще се изхождаме и 4-мата от бандата Баге, какви са тия удивителни - не отива на човек-поет или това е ново течение, което съм пропуснал (и предходното мнение не се цитира) Относно изсвирването - да, на 20% сме от себе си, но в същото време и много напред, ако имаме предвид колко часа общо сме репетирали преди това. Обещавам на всички фенове да свирим по-елегантно следващия път .......! Относно баса - защо така никой нищо не казва, а колегите басисти гледат да си траят? До сега единственото мнение е от китариста, който каза - "******, нема нужда да сме концерт за бас и група" (и съм съгласен ...по принцип ), а един друг басист ме пита "Защо басът прави соло докато солира и китарата - може едно след друго", но той се занимава с по-съвременна музика... В крайна сметка аз имам нещо трето наум и работя върху него, но определено продължавам да смятам, че басът ми е забележителен дори и така, особено много! Освен това, никой ли не забеляза, че свиря и с фретлеса, с найлоновите струни, а две парчета са със слайд, с баса, настроен на квинти, с перце и други специални техники, като флажолети, огъване на грифа, пляскане по струните и т.н. - айде, хвалете! ... Та, очаквайте ни "олабването" и не мислете, че толкова си можем, (...) по принцип @Бицев: Добро ревю а би ли споделил и забележки по баса и барабаните (тъй като без нас, нали?)? Редактирано Август 31, 2009 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Бицев Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 (Редактирано) За баса хич не се вълнувай - дори за 'солирането по време на китарно соло'. Нали имате (поне част от групата) закваска от Cream? Нека критиците ти да чуят какво прави Jack Bruce - особено на живо, където няма мултитракове и дублажи и едно голо трио трябва да пълни пространството и времето със звук на оркестър. Това отлично се чува и в класическите живи записи от 60-те, и в последния риюнниън в Албърт Хол. (Като ученик, преди да науча китара, влязох в рок музиката с бас - преди това имах академична подготовка на цигулар. Jack Bruce ми е комай единствения 'учител' - бяхме изяли Cream с кориците - те бяха на върха на славата си. В сянката на Господ Ерик, малцина си дават сметка колко велик музикант е Джек - и никога 'солата' му не са пречили на останалата музика). По принцип има два вида 'прекаляване' с бас: единият е без 'сола', но с прекалено 'украсяване' на ритмично-хармоничната роля на баса с разни фигури, фигурки и фигурчици. Нищо лошо, дори дават цвят на композицията - ако не станат непрекъснат фон. Първи 'злоупотребяват' с това студийните басисти от Мотаун през 60-те (на записите на Fоur Tоps, Temptations, Marvin Gaye и пр.). После си става 'почерк' (без да съм ни най-малко расист) на черните басисти - та чак до Нейтън Ийст и подобни. Не говоря за джазови инструменталисти и банд-лидери, а за музиканти в ансамбъл - група съпорвождаща пеене и сола на други инструменти. Този вид прекаляване с баса аз наричам 'фукня' - "Вижте ме и мене к'ви ги мога!" (В Тошко Колевите 'Иръпшъни' имаше пародия на тази склонност при циганските оркестри). Другият вид е точно това, което прави Джак Брус - не ненужно украсяване, а поемане на допълнителни роли в (обикновено минимална) оркестрация. Когато свирят само 3 инструмента, всеки е длъжен да прави всичко по силите си да бъде 'повече от един човек' (ами Джинджър?) и да свири по няколко партии наведнъж. Ако може, де. Такъв басист не свири 'сола', а мелодични линии - майсторски балансирани между хармоничните му фигури и ритмични акценти - при което се получава сериозна полифония с китарата (или друг солов инструмент) - и полиритмия с барабаните. Не е лесно. (Но мисля, че това ти се прави, а не 'фукня' - вж по-горе). И в тази роля истинският майстор се познава по едно - така както пълни с безброй ноти, умее да цени (и използва) една друга нотна единица: паузите (!). И да редува всезапълващия звук с многозначителна тишина - на място, където и както трябва. - -- В барабаните не се бях заслушал - и щом не са ми се набили с нещо, значи са си били горе долу на място. При заслушване (прескочих до МайСпейс-а ви пак) се забелязва стилова насоченост точно в избраната посока (не Cream, но както споменах: Doors, Grateful Dead). Няма да коментирам звука на барабаните и смесването им - нали е репетиция (но въпреки, че студийният ви стил е 'като на живо' - трябва дори на живо да се погрижите за по-добър звук на барабаните). Свиренето е сравнително дисциплинирано, може да се каже - по-стегнато и ритмично (и слава Богу) от останалата банда. Има място за разнообразяване, за премисляне на алтернативни фигури (напр. в 'Нелирично') и за допълнително динамично акцентиране на силни времена (на което и другите инструменти трябва да помагат - и, ако може, 'в крак'). И за настройване на барабаните, може би (но от МР3 на репетиционен запис не мога добре да съдя за това, а не съм и барабанист).. Нека някой печен барабанист да каже какво мисли, аз съм само един провалил се цигулар - - - Като цяло ми харесва здравословната доза лудост в бандата ви и хулиганския atittude. Ако можете да ги озаптите с малко системност и дисциплина, няма да има кой да ви спре - На слука! Редактирано Август 31, 2009 от Бицев Цитирай
fildi Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 @Бицев: наистина много благодаря за добрите отзиви за барабаните в записите на оркестър Пързалка! Аз съм от скоро в групата и откакто се събрахме отново сме имали само 4 репетиции. Не го казвам като оправдание за евентуални грешки или недостатъци в свиренето ми защото съм убеден, че някой профи-барабанист на мое място би направил значително повече за толкова малко време. При всички положения, се радвам, че не съм повредил слуха ти с нещо неприятно Колкото до "Нелирично", то е последното парче, което разучавах с бандата и там наистина има все още какво да се желае! Това, което съм направил за него до момента е по-скоро нещо като загатване на това какво трябва да бъде, като детайлите ще бъдат измислени и доизкусурени лека-полека в процеса на свирене и повторение с бандата. Относно смесването и звука на барабаните, бих искал да знаеш, че просто нямаше време за такова защото бързахме да си подадем кандидатурата за фестивала, за който се надявам да ни одобрят и материала беше поднесен на публиката в доста суров вид. В скоро време имаме намерение да записваме отново, но тъй като няма да бързаме за никъде, ще има достатъчно време за смесване и определяне на цялостното звучане на бандата. И последно бих искал още един път да ти благодаря за добрите отзиви за бандата и музиката, както и за добрите пожелания! Поздрави и от нас! Цитирай
checho Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 здравейте искам и аз да ви поздравя - страхотни парчета, страхотно настроение(вокалистът просто разбива в това отношение, странно ми е, че някои го критикуват), страхотно удоволствие да ви слушам китаристът на всички явно им е известен, но аз за пръв път чувам негови работи - много голям допаднаха ми и барабаните в "пукната съдба" и басът в "брилянт", но...искрено се надявам ...така ли е? - а така. просто да има такова чувство за хумор, а не такова самочувствие много успехи \/ Цитирай
багето Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Здравей, Бицев! Пише ти вокала на "Пързалка". Впечатлен съм от това, което си писал за групата. За първи път имам усещането, че ни е чул човек, който наистина разбира какво искаме да кажем с музиката си, за което съм много радостен! Мисля, че мнението (коментара), което си написал за баса и барабаните-съвпада с моето. Не мога да пропусна и ерудициятя, с която говориш(!), за една от любимити ми групи Cream, а също и това, как правиш паралел между ТЯХ и нас. Мисля обаче, че на Свилен (бас),много повече му "ляга" Гери Тейн (Uriah Heep). Когато го слушам (Свилен) винаги го асоциирам с Тейн. Какво мислиш?Много бих искал да кажеш нешо и за Малин(китара), защото аз имам двама любими български китаристи и това са Малин и Максим Горанов (Диана Експрес). Пиши и нещо повече за себе си. Бих искал да познавам повече хора, като теб, но ... Моля да ме извиниш за прдишният ми отговор, както се извинявам и на колегите си - респективно приятели (Пързалка). А какво мислиш за текстовете? Разбрах, че обичаш да четеш. За напред (а и винаги съм го искал), искам хората,които ни чуват и слушат да са четящи. Държа на ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА!!! Искам да те питам, какво мислиш за групата "Vanilla Fuge"? Рок икони (за мен). ДРУГО: като певец и текстописец на групата ("Пързалка"), имам съотвтно и своите влияния - що се отнася до думите. Любимите ми писатели са Достоевски, Гогол, Чехов, както и Буковски, Пол Боулс и не на последно място Джек Керуак! - По някакъв начин харесвам крайностите в душевните усещания. От поетите : Яворов, Дебелянов, Пушкин, Пол Верлен, Франсоан Вийон... и т.н. Пиша това не за да се фукам, а за да представя вътрешното си усещане, което много бих желал да споделя с хората чрез текстовете си! Знам, че трябва да поработя още върху това. Иначе моят учител в текстописането е James Douglas Morisson! Радвам се, че имам късмета да пея с тези хора, защото те разбират душата ми и съответно композират адекватни мелодии към текстовете. Това е за сега. Уморен 37 годишен - пързалящ се. Цитирай
Recommended Posts