black_waltz Отговорено Януари 20, 2009 Автор Отговорено Януари 20, 2009 (Редактирано) Благодаря много за отговорите! В общи линии идеята за този амп ми беше с някакво външно ефектче да си го ползвам за вкъщи, аз си имам 100ватов амп, но на ниски нива е ясно че звучи ужасно. И доколкото съм зяпал не съм видял никаде лампово практис ампче със сериозен хай-гейн...а иначе идеала ми за звук е примерно последните неща на Nevermore. Благодаря отново за отделеното време! Редактирано Януари 20, 2009 от black_waltz Цитирай
metalhammer Отговорено Януари 20, 2009 Отговорено Януари 20, 2009 Понеже автора на темата поведе разговора в друга посока се извинявам за офтопика но ето един 5 ватов амп с доста гейн изцяло лампов. (пускал съм го и преди във форума). http://www.youtube.com/watch?v=bBMRH6G3wVg Цитирай
LOE Отговорено Януари 20, 2009 Отговорено Януари 20, 2009 Благодаря много за отговорите!В общи линии идеята за този амп ми беше с някакво външно ефектче да си го ползвам за вкъщи, аз си имам 100ватов амп, но на ниски нива е ясно че звучи ужасно. И доколкото съм зяпал не съм видял никаде лампово практис ампче със сериозен хай-гейн...а иначе идеала ми за звук е примерно последните неща на Nevermore. Благодаря отново за отделеното време! т.е krank revolution и аз съм фен ама уви, не съм дорасъл още Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 20, 2009 Отговорено Януари 20, 2009 (Редактирано) ...губи се живота на тона определено, не казвам че не звучи добре, това дали е добре е относително, просто не ми звучи толкова живо колкото ако минава само през ламби, в интерес на истината дори и елемнтарен транзисторен буустър разваля пейзажа... E-е-е, не може една тема да има, в която да спре да се философства, а просто да се обсъдят дадени усилватели. Поне 3-4 пъти съм обяснявал защо буустерите срязват динамиката от китарата - обаче нейсе - така и никой не се научи, че причината не е в транзисторите, а в схемното решение(особено пък при "буустването", където изкривявания не са необходими). Нека изоставим типичния спор и разговор Лампа вс.Транзистор и споделим впечатления за конкретния амп, за който става дума, ако имаме такива, или пък да дадем конкретна препоръка за втория въпрос. Редактирано Януари 20, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts