elfish Публикувано Януари 15, 2009 Публикувано Януари 15, 2009 Здравейте. Нов съм във форума и доста време търсех тема за микрофони за гайда и кавал (но не обикновенни, а които се поставят в допълнително направена дупка). Та искам да попитам някой знае ли как им се вика (аз по принцип знам за наименованието кинг), защото нищо не мога да намеря в интернет. Цитирай
Oxus Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 Аз преди много търсех гайдата как най-добре да я озвуча и си останах по традиционния начин... знам че микрофона за кларинета дето се слага в буренцето е голям за гайдата... не може толкова голяма дупка да се нарпави на гайдуницата.... А и друго знам и забелязвам... кларинета като го озвучат с един микрофон в буренцето и звучи много остър и главоболящ >.. губи му се мекия , приятен звук... за това бай Илийката си озвучава на Слави на турнетата дудука с два микрофона и нито един от тях не е в бурето... та си мисля че и за гайдата е така.. А и има риск като си продупчваш гайдуниците да ти изменят .. а това е много лошо ;/ .. и финансово погледнато също ,.. дори и да стане ... всяка гайдуница ако дупчиш ..лошо ... Цитирай
bokanegra Отговорено Юни 20, 2010 Отговорено Юни 20, 2010 някой знае ли от къде мога да си купя такова кингче/микрофонче за гайда/? Цитирай
bokanegra Отговорено Юни 27, 2010 Отговорено Юни 27, 2010 стига де,никой ли не е виждал някъде да се продават....... Цитирай
gaida Отговорено Февруари 24, 2013 Отговорено Февруари 24, 2013 Здравей не знам дали още се интересуваш, но ако е така може да отидеш то село Приселци при Николай Андонов той е майстор на гайди и също така проби и моята гайдуница скоро срещу 60лв цената включва пробиването,микрофона,кабела,тапичка с която може да запушиш дупката когато не свириш с микрофона който той прави и свързване към усилвател за да се пробва как свири само да уточня, че не е с пиезо кристалче микрофона. За връзка с майстора 0886211221.П.С Цялата работа трае около 1час Цитирай
Recommended Posts