capri Публикувано Януари 11, 2009 Публикувано Януари 11, 2009 Здравейте, в момента възстановявам една полуакустична орфейка(поне така мисля, че е орфейка или някоя друга бг) и проблемът ми е че е с два адаптора и три потенциометъра(не разбирам от електроника и затова не знам какви са и съответно какви трябва да купя), но всичко е прекъснато. Някой може ли да ми даде схема на електрониката на подобна китара за да мога да купя нови и да я възстановя? 10х Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 11, 2009 Отговорено Януари 11, 2009 В този раздел има една тема качена най-отгоре. Разгледай я и ще си отговориш на въпроса. Цитирай
capri Отговорено Януари 11, 2009 Автор Отговорено Януари 11, 2009 10x - само тая тема не бях чел от важните, още веднъж 10х за инфото Цитирай
Fender_str Отговорено Януари 11, 2009 Отговорено Януари 11, 2009 По коледа оправях една такава, схамата е два волум пота и един тон, което е неудобно за свирене. Ако искаш да оставиш китарата с два адаптера, моя съвет е да махнеш единия пот и на негово място да сложиш превключвател за адаптерите и оставяш схемата с един волум и един тон потециометър. В моя случай... аз оставих само един адаптер без каквито и да било тон и волум контроли Цитирай
capri Отговорено Януари 11, 2009 Автор Отговорено Януари 11, 2009 Това значи ли че и двата адаптора трябва да ги вържа към ключа и съответно него към потовете ? Цитирай
Fender_str Отговорено Януари 12, 2009 Отговорено Януари 12, 2009 Да, с ключа ще избираш кой от двата (или и двата едновременно) ще работи, а след това следва волум и тон контрола. Цитирай
Recommended Posts