esb91 Публикувано Януари 6, 2009 Публикувано Януари 6, 2009 Здравейте ! значи свиря на кавал от 3 години ,но реших да си купя кларинет и искам да ми помогнете с избора на подходящ инструмент . Ако може да ми препоръчате нещо за начинаещи ще съм ви много благодарен ! до 300/350 лв. Цитирай
Heartman Отговорено Януари 7, 2009 Отговорено Януари 7, 2009 Не видя ли че има тема по същия въпрос малко по надолу от твоята? Щракни и чети: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=46908 Цитирай
Galin G Отговорено Април 18, 2009 Отговорено Април 18, 2009 май няма да ми помогне никой Здравей, ако не късно ,мога да ти предложа няколко варианта: 1.За тези сума мога да ти предложа Buffet Crampon B12-350 лева.Това е може би най добрия кларинет за начинаещи,но и много професионалисти могат да го ползват за ежедневна употреба. 2.Selmer 1400USA.Стабилен инструмент - малко по "твърд"-280 лева. 3.Boosey & Hawkes CL300 - английски ,мисля че са по лиценз на Buffet- много добър.200 лева. 4.Artley-160 лева. 5.Symphony- 140 лева. Предлагам ти също да обърнеш внимание на мундщука: Vandoren В45 и В40 по 100 лева. Всичко естествено е употребявано ,но проверено - без изненади. Имам и доста литеретура за начинаещи на английски.Платъци. Това е за сега. galin2009@gmail.com Успех Цитирай
Recommended Posts