Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Не съм голям спец по китарите но когато аз бях хептем начинаещ заедно с едни фр-дове и единия си купи Squire Stratocaster стартер пакета (за около 400 кинта) и беше супер удобна само тва дет на мен не ми хареса е че е доста тежичка,поизмина време и аз си събрах пари не аз си купих само китара и то Vintage VS6(копие на SG-то) и тя е супер по-лека та да се върнем на темата след моето дъъъълго събиране на пари за китара разгледах кви ли не китари и разликите м/у цените но Squire стартер пакета си заслужава китарата е удобна звучи добре но по-скъпите модели звъчат още по-добре но не е задължитено,за тва аз ще те посъветвам почети тука малко както колегите казаха по-рано и си отдели ден-два да обиколиш магазините и да направиш тва дет всички ме съветваха: "Ухо да чуе.ръка да пипне"

надявам се да съм бил дори малко полезен,аре ЧНГ! :thumbs_up:

Отговорено

Хубаво е, когато човек може да пише огромни по дължина изречения както предния коментар :thumbs_up: Доколкото знам Кант има такъв стил на писане - с дъъъъълги и трудни за разбиране изречения.

Шегата настрана - по темата - задължително пробвай преди да купиш, освен това щом ще свириш Малмстийн най - добре си вземи страт(нали все пак той свири на такава). Аз самият имам Скуайър и е страшно удобна за свирене(друг е въпросът, че звукът и е все едно стържа по ламарина) пробвай или някое Скуайърче, или още по - добре - Стратокастър от мексиканските, както те посъветваха. Разгледай и раздела за куване и продаване на форума, там някой път има качествени неща на много изгодни цени! Поздрави!

Отговорено (Редактирано)

^Или пък Highway One страт. Направих пряко сравнение между една такава и един мексикански страт. Highway One-а определено ми е по-удобен и звучи по-добре с дисторшън. Проблемът е, че нови са 1300 кинта. На старо сигурно може и да се намери някой за под 1000.

Редактирано от Slav
Отговорено (Редактирано)

Постът ти съдържа такива крайности, че е абсолютно безсмислен :|

По темата - оглеждай купува/продава, често се появяват мексикански strat-ове за прилични пари

Редактирано от sasoh
Отговорено
Хубаво е, когато човек може да пише огромни по дължина изречения както предния коментар :D Доколкото знам Кант има такъв стил на писане - с дъъъъълги и трудни за разбиране изречения.

Шегата настрана - по темата - задължително пробвай преди да купиш, освен това щом ще свириш Малмстийн най - добре си вземи страт(нали все пак той свири на такава). Аз самият имам Скуайър и е страшно удобна за свирене(друг е въпросът, че звукът и е все едно стържа по ламарина) пробвай или някое Скуайърче, или още по - добре - Стратокастър от мексиканските, както те посъветваха. Разгледай и раздела за куване и продаване на форума, там някой път има качествени неща на много изгодни цени! Поздрави!

В интерес на истината китарите с формата на Страт някак си са ми по познати и като че ли по удобни за момента(все пак съм си свирил само на Кремонката),но ми се струва че Ibanez и по форма и по това което чувам като звук са читави китари(говоря за по приемвливите евтини модели).Погледнах една такава Ibanez RG 350 dx от близо и ми направи впечатление че е добре изработена и механизмите стабилни изпипани.Та за това питах този модел китари като звук и лекота на свирене как се държат ;) Между другото днес се сдобих с едно кубе Fender 15g за 100 лв та чух пак гласа на Кремонката :) която е 20 г китара прилично запазена ама тя си е антика и си е направо за колекционери :)

Отговорено

Разгледай в Динакорд има евтини модели на Cort (около 500-600 ) ,които са доста добри за цената си . Един приятел днес си купи такава китара.Китарата е страшна .Направо е номер едно за тая цена.24 прага ,невероятен финиш на черепи .бе супер е направо звучи изродски 30 мин свирихме в магазина :) И сам чувал добри неща за тая марка из форума.