Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Rg8527dbk Vs. Ibanez Rg8427bx


preIbanez

Recommended Posts

...темата според мен не се дублира с тази за цветовете и затова я пускам отделно...тук става въпрос за естетическо сравнение между двата модела Ibanez RG8527DBK vs. IBANEZ RG8427BX тъй като имат доста сходни характеристики...ето ги и тях:

 

Ibanez RG8527DBK:

 

http://www.ibanezrules.com/images/used_ind...bk/P1010050.JPG

 

IBANEZ RG8427BX:

 

http://www.ibanezrules.com/images/new/rg84..._1/P1010001.JPG

 

ПС: въпросът е коя от двете на вас повече ви харесва...не коя аз ще си купувам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата, несъмнено. Абсолютно бижу е. И втората е яка, обаче тия инлеи тип "лозичка" винаги са ми идвали кичозни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз предпочитам втората.Такива 'лозички' както ги нарича колегата abductor ми харесват, пък и цвета й е готин.Но иначе ако търсиш отговор коя да си купиш няма смисъл да пускаш такава тема, защото колкото хора толкова и мнения :)

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, не искам да се заяждам, а и не искам да прозвучи така но... Ако някой беше питал в две различни теми за това какъв цвят да е китарата му, но ако ставаше въпрос за китара за 500 лв, а не за 5000 щеше да бъде линчуван, оплют и със затворена тема на втория час...

 

Защо тази тема трябва да е по-различна? В крайна сметка ти трябва да знаеш за какво ги даваш тия пари и мнението на хората за външния вид на китарата не трябва да е показателно за твоята китара, след като всичките цветове изглеждат добре... Не ми се иска да споменавам думата "позьорство"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като фен и заклет потребител на Ibanez ще се отзова на въпроса на колегата preIbanez.

 

Първия Джей е жесток , но нещо в този флейм топ не ми се връзва със самата идея...(може би ако беше със същия топ и на главата?) Но пък офсет инлеите са ми любими.

 

Vine инлеите на втория са жестоки, флеймд мейпъла е с много як отенък, биндинга е като на моя Престиж и мен лично много ме кефи...както и това , че е със същия мейпъл топ на главата я прави много елегантна.

 

Повече ме радва RG8427цата (втората). 

 

Това е моето мнение по въпроса.

 

jorko123 Доколкото аз разбрах, preIbanez пита за мнения само от естетическа гледна точка.

 

Иначе китарите са сходни, да не кажа еднакви по характеристики (еднакъв материал, еднакви адаптри, конструкция еднаква...поправете ме ако греша). 

 

Аз съм фен повече на 80-тарските RG-та и S-ове. RG550, RG565, RG770...S470. Просто защото ще ме е страх да се развявам с Престижа или с Джей по сцената. Под прожекторите трябва надежна китара която не те е яд като я чукнеш някъде. Та ако някой е собсвеник или познава такъв на RG от 80-90те години и е навит на продажба да пише. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се иска да споменавам думата "позьорство"...

 

Този път нещо не съм съгласен. Избора на красивия и качествен инструмент не е поза, а и пак казвам .. според мен човека питаше само ние какво мислиме, а не да се съветва какво да вземе. Разгледай чужди форуми - а за пример точно на Ибанез в който и аз участвам (или JemSite ако щеш). Там се пускат теми от сорта "днес си купих тази и тази китара" и хората, включително и аз, не оплюваме автора, че се е похвалил а му искаме снимки да се радваме и ние.

 

Но може би тук ни е такъв начина на мислене че всичко приемаме като все едно някой се хвали и ни навира в носа, че е достатъчно напреднал че да си позволи инструмент като тези по-горе. Не се радваме на чуждото щастие. 

 

 

Извинявай ако не съм те разбрал правилно, просто общувам :)

 

Поздрави!

 

Даниел

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз участвам в чуждестранни форуми и знам как стоят нещата и че хората откровено се радват на придобивките на колегите си :) Просто не съм попадал на такава ситуация. Когато си купиш китара и се похвалиш няма лошо, и ние си имаме такава тема, и ние се радваме и завиждаме благородно на останалите. Исках да наблегна повече на двойния стандарт в нашия форум.

 

Иначе в чуждестранните форуми просто постоянно се говори за такива китари, каквито тук притежават единици от потребителите. Освен това толерантността също е на доста различно ниво от тук, дори самият начин на изказ на потребителите е много различен, така че не би могло да се прави съпоставка с чуждите форуми, в този ред на мисли :)

 

Не бих имал нищо против темата, ако беше сред множество теми нормално обсъждани теми "Какъв цвят да е Squier-ът ми", или "Помощ за избор на китара" дори (които както знаем са вече стотици).

 

Аз също се извинявам, а и също така само общувам. :)

 

Жоро.

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така поставени нещата се стига до едно и също мнение. Съгласен съм с теб.

 

А сега за да не спамиме излишно кажи коя повече те кефи :)  , и като добри съфорумници да пожелаем на preIbanez щастието да има още един Джей! :)  :)

 

Поздрави и лека!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

определено втората както се изрази колегата по-горе истинско бижу е (да той каза така за първата ) а аз за втората :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А сега за да не спамиме излишно кажи коя повече те кефи :)  , и като добри съфорумници да пожелаем на preIbanez щастието да има още един Джей! :)  :)

 

Да взима RG8527DBK и да се свършва! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето от когато съм се регнал във форума (не много отдавна) наблюдавам едно явление, SomeoneElse го каза много правилно-"двоен стандарт". Криво от моя страна да оспамвам някоя тема, ама все пак да го кажа. Има коментари, напълно не на място, но понеже са написани от хора, които са, как да кажа, "известни" из форума и понякога може и да дават компетентни мнения и може би заради това им се прощава, знам ли и аз. Напълно съзнавам, че модераторите няма как да виждат всичко и че не са длъжни по 24 часа да гледат форума, но е абсолютен факт, че има такива случаи. Относно темата, не мисля че влиза в графата "двоен стандарт", ако може така да я наречем, защото съм почти сигурен, че не съществуват други подобни теми (що ли...), а вече колко е смислена е отделен въпрос. Привърженик съм на поведение тип "темата не ме интересува, няма кво да пиша глупости, за да се правя на интересен", но така и така изписах куп работи, нека има и нещо по темата. Бих предпочел 1та, защото инлеи тип лоза ли е кво ли е ги свързвам със Стив Вай, а това меко казано ме отблъсква.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Написал съм съвсем ясно че темета НЕ е за това каква китара АЗ да си взема. Темата е за сравнение между китарите. Просто си правя анета на кой коя от двете повече би му харесала. Иначе според мен лично 8527 определено е по-стилния инструмент. Иначе ако ми изпадне 8427 не най-вероятно няма да го откажа по естетически съображения...

 

2. Не мога да резбера какъв е проблема хората които имат възможност да си купуват качествени инструменти..."позьор" не е ли онзи който свири на китарка за 500лв. и псува онези дето свирят на кирата за 5000лв. (цените се примерни не конкретни) при положение че и той да имаше средства би свирил именно на такава...колко са хората които могат да отделят за Гигсън а свирят на Стаг защото им се струват по-добри...

 

3. Нека пишат хора по темата...ако ли не...по-добре да се отвори тема "ПСУВНЯ" и да се закачи под темата "фукня" та да вървят паралелно...завистта на никого не е помогнала...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново съм за Номер 2 - истинско бижу и не се чуди повече!

Купи ми я! Купи ми я!

Ти си добрият дядо с бялата брада?Нали?

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.