Jump to content
Българският форум за музиканти

В какви усилватели свирите?


metalhammer

Recommended Posts

задължително монитор!!!разбира се да ти е по-напърчен клавира,да си се чуваш ти,но и останалите да се чуват (изключвам китаристите,защото те си имат кубета,които са на сцената и се чуват достатъчно) :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз по принцип при по-големите участия ако познавам озвучителя и знам,че има монитор само за клавириста (най-много се чува клавира) разчитам на него.Ако е голямо участието и няма предвиден монитор за мен си нося мой усилвател и колонка.На репетиции свиря с две малки мониторни колонки само с клавири в тях и от мониторите чувам всички останали.Сега работя по въпроса с едни безжични слушалки и като си ги направя ще си пускам една малка слушалка в едното ухо само с клавир и с другото ще чувам от мониторите по сцената.Така няма да имам нужда от персонализиран микс на участията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само срещъ скромната сума от 500 лева...нали знаеш информацията струва най-скъпо!!!

Бъзик!

Значи отиваш в най-близкия магазин на ТСМ и си взимаш безжични слушалки от около 30 лева.Те са големи.Затова ги изкормваш и им взимаш електрониката.Те са 2 платки-по 1 във всяка слушалка.Слагаш си ги в някаква удобна кутия за колана и извод за слушалки и си готов.Можеш да си добавиш каквито искаш екстри,ама ако знаеш как.Трансмитера можеш да го оставиш както си е,ама аз ще го преработя малко.

Тази система е достатъчно добра, за да може да се използва по лайфове.Е не е като АКГ за 1000 кинта,ама свири много добре.Има само 2 малки проблема и като разбера как да ги оправя(трябва ми малко време да се поровя из справочниците) ще ти кажа,ако се интересуваш.

Проблем номер 1 - компресор на динамиката...

Проблем номер 2 - когато няма сигнал на входа трансмитера изключва...при това положение в рисийвъра се получава ужасен шум,който ти е....а м.....а на ушите...

:wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбирам защо ще купуваш безжични слушалки, за да ги изкормиш и от тях да направиш пак безжични слушалки? :godbless: Заради големината ли е само? Щото ако е така, можеш и просто да си купиш едно радио от тия за 4 лева, дето вървят с тапички и да си купиш и FM излъчвател, който също струва горе-долу толкова и пак ще има същия ефект май.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааа, и основно това, което не разбирам е - защо трябва да са безжични слушалките изобщо? Какъе в проблемът на обикновените - няма да можеш да куфееш и да тичаш по сцената ли? :killyou:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,добри въпроси...

Първо,наистина е заради големината.Много неудобно е на сцената с тези огромни слушалки.Второ, неудобно е да си вързан с кабел за клавира.И трето, по-лесно е с радио и трансмитер,ама те са на радио честоти и може от време на време да хващаш радио.А при тези няма бъркане на честоти и т.н.При твоят вариант е по-лесно, но малко по-несигурно,а при моят малко по-трудно, но по-стабилно...въпрос на предпочитания... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.