kisska Публикувано Декември 27, 2008 Публикувано Декември 27, 2008 (Редактирано) Аз съм абсолютно начинаеща, не съм се занимавала сериозно, защото нямам възможност. Скоро навършвам 18 и ще работя, всички пари ще влагам в музиката. Моля ви, дайте ми някакви насоки. При първа възможност ще се запиша на уроци.. Сега искам да си купя оборудване (китара, микрофон..) Но не разбирам и ми трябва помощ. Някаква насока към марки и такива неща и да не са прекалено скъпи. Имам и още един проблем.. немога да казвам буквата "Р" Казвали са ми, че пея добре и вярно, но хората са малко, най-вече защото ме е срам да пея пред хора и когато го направя гласът ми трепери. В по-долните класове когато имах музика бях любимката на госпожата, винаги ме караше да пея и постоянно ми повтаряше "браво" Живея в апартамент.. ходя на училище и през повечето време родителите ми са си вкъщи, ако не единия то другия и не пея пред тях.. Чакам с нетърпение да остана сама дори за 1 час за да мога да си попея малко.. И пак не пея спокойно и не отпускам гласът си, знаете ги панелките, не искам да ме чуят съседите, а знам(вярвам или поне се надявам), че гласът ми на подходящо място (студио за което нямам възможност), ако не ме изуми(за моите възможности) то поне ще ми хареса.. Това е мечтата ми от както се помня и понякога чак ми се реве от мисълтта, че няма да я достигна. Какви са вашите съвети? Много ми е нужно и наистина ще го оценя.. Редактирано Декември 27, 2008 от kisska Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 27, 2008 Отговорено Декември 27, 2008 Поне за буквата "р" не се пррритеснявай. И си крещи смело - съседите да се оправят! Ще се получи характерно. http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...endid=440827499 Чуй първото парче. Цитирай
kisska Отговорено Декември 27, 2008 Автор Отговорено Декември 27, 2008 и ти неможеш яко парче Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 27, 2008 Отговорено Декември 27, 2008 Не съм аз , Светлозар беше още през 91-ва година. Ето, може и така стига да имаш желание. /Благодаря за "якото"./ Цитирай
vanboy Отговорено Декември 28, 2008 Отговорено Декември 28, 2008 Какво от това,че не може да казваш "Р" На някои певци това им помага-особено в английските и френските текстове...пък и при пеенето не е нужно да се натъртва на "Р" а то си минава гладко и незабележимо,така,че-Дерзай-не това ти е проблема!Ако имаш проблем,търси го в това-къде и как ще се научиш да пееш,как ще се насочиш стилово и т.н.Успех! Цитирай
kisska Отговорено Декември 28, 2008 Автор Отговорено Декември 28, 2008 Мерси, но точно за това пуснак тази тема, за да може някой да ми даде насока.. А за "Р"-то, аз за това повече пея английски песни Цитирай
JACKASS Отговорено Декември 29, 2008 Отговорено Декември 29, 2008 Дали пък не мислиш прекалено много за останалите ?Имам предивид за това с родителите и съседите.Съседите - отпиши ги , съмнявам се да имаш проблеми с тях.Колкото до родителите...мислиш ли , че някой от тях ще ти направи забележка за това , че пееш/упражняваш се или правиш нещо свързано с музиката като цяло ? Според мен (от моя гледна точка) по-добър слушател от родителя и приятелите няма.Колкото до произношението - ще се напаснеш с времето , бъди сигурна.Все пак не си единствената , която неможе да произнася буквата "Р" . За избор на китара можеш да получиш ОГРОМНА помощ в самия раздел "Китара" просто направи така , че да опишеш какво търсиш , какво ще свириш и до какъв бюджет.Същата ще е процедурата с микрофона (но в раздел Вокали) Също ще те посъветвам да се поразровиш из форума (използвайки търсачката) и да прочетеш малко относно видовете микрофони (кондензаторни , динамични...) кой за какво се предпочита (за озвучаване на инструменти , за пеене...).Също предполагам , че така ще разбереш кои са по-предпочитаните марки и модели. Надявам се да съм бил полезен с нещо , особено за пеенето вкъщи , независимо дали си сама или не ако свикнеш сега ще ти е по-лесно за напред. Поздрави. Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 29, 2008 Отговорено Декември 29, 2008 Оптималното решение за микрофон може би е мексикански shure sm58. Вървяха доскоро по 45 лева. При добри финансови възможности, обаче е добре да се изпробват много микрофони докато се намери най-подходящ за съответния глас. Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 29, 2008 Отговорено Декември 29, 2008 Само да уточня, за не стават грешки СМ58 (Мексико) струва около 200 лева, а тези по 45 са съответно ужасни ментета Сори за Офа Цитирай
Hatered Отговорено Декември 29, 2008 Отговорено Декември 29, 2008 Преди бях в същото положение...Исках да се занимавам с музика, исках го много силно, но реално погледнато бях кръгла нула в музик. отношение. Нямах и къде да пея(същото положение с родителите и съседите)... Но нещата малко по малко потръгнаха, както се казва в филма "The Secret", важна е мисълта. Купих си китара за 150 лв. някаде, с помоща на 1 съфорумник, на който мн. благодаря, понаучих се да свиря, почнах да свиря в 1 градинка с друг китарист, почнахме и да си попяваме и такам. Днес вече 2 години по късно свиря на китара перфектно за мойте нужди и пея сравнително дабре(поне така мисля) . Съветвам те да не се отказваш за нищо на света, важно е желанието и мисълта. пс:а за съседите - надуй музика от компютъра и пей успоредно с нея примерно, така няма да те чуват баш теб и може да се поотпуснеш. Цитирай
kisska Отговорено Декември 30, 2008 Автор Отговорено Декември 30, 2008 Благодаря на всички, а за пеенето в къщи така правя, но понякога искам да се чуя.. и опитвам без музика а точно в тези моменти немога да се отпусна С приятели скоро бяхме на вила и през нощта всички спяха мъртво пияни и аз и още една приятелка отидохме да се разходиме и си попях наволя тогава и на нея също и хареса и пя с мен, а тя попринцип не пее Мечтая си за още моменти като този, тогава буквално си излях душата Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Декември 30, 2008 Отговорено Декември 30, 2008 kisska, За микрофона, виж в Gemamusic, ул. Искър 84. А за съседите и родителите, как да ти го кажа... Като става дума за мечтите му, човек е като дете. Представи си родители, които са записали детето си на школа по пиано - то свири досадни упражнения, но родителите ходят на пръсти, щото детето сега учи и "се развива". Адски е порочно човек да порасне, щото презумпцията е, че вече е голям и "се е развил". Помогни на родителите ти да проумеят, че интересът ти към пеенето е свеж и в това отношение няма "да пораснеш", пей си до пълно заплесване, слушай си, тананикай си, бъзикай се с тях и вкусовете им. Ако ти приемеш родителите си и те - теб, при проблеми със съседите, те ще се разберат с тях (поне докато живееш с майка си и баща си, после - всичко останало... ) За буквата "р"... Без да се вманячаваш, опитвай при думи, съдържащи звукосъчетанието "др-" в началото, да произнесеш р-то като в български език (сега си с френско или немско "р", доколкото разбирам). Пробвай като за развлечение, ти си свикнала с говора си и не бива да се тревожиш. Опитай с "дреха", "дребен" "дрибъл", "дренки"... "Д" и "р" се учленяват приблизително на едно и също място в говорния апарат, и двете са звучни съгласни, направиш ли прехода веднъж, ще видиш колко ще ти е лесно после. Толкоз от мен. Успехи и приятно пеене... Цитирай
yotzzo Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 Само да уточня, за не стават грешки СМ58 (Мексико) струва около 200 лева, а тези по 45 са съответно ужасни ментета Сори за Офа И аз сори за офтопика: Имам едно такова менте и съм го сравнявал с истински ес ем 58 в студио. Има разлика, но не е невяроятно голяма. Няма нищо общо с ниските класове на берингер и подобни. Просто върши работа. Разбира се трябва да се пробва, като се купува, защото... Цитирай
febrezle Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 Здравей, Криска! Значи ето и моя съвет (не, че разбирам много де ) : Казваш, че се занимаваш с музика а не можеш да си позволиш студио... Защо не пробваш да събереш някакви парички и да си купиш едно микрофонче (по възможност кондензаторно) и едно пултче за захранването му ? (2ра ръка няма да ти излезе повече от 100-120 лева, даже тук има сумати евтини обяви ) Също така има и много лесни програми за записване- лесно се учат. И на последно място, но не по значение, ако саунд картата ти не е от новите вградени реалтек (пуке) ще получиш много добър и до колкото може за къщно студио, качествен звук... ако пък ли не ... пробвай си късмета в някое студио - 20ина лева на час.. Дано да сам казал нещо умно Успехи и късмет! Цитирай
radoslava Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 (Редактирано) Мила, наистина те разбирам! В абсолютно същото положение съм! Сякаш аз съм написала думите ти! И аз умирам за музиката, тя е моят живот, всичко което искам да правя през него. У нас все има някой, не помня откога не съм си правила записи. Купи си едно микрофонче, записвай се и се слушай, сама ще се учудиш колко е полезно да го правиш! Желая ти страшно много успех и наистина да достигнеш мечтата си, защото знам какво е да искаш нещо от цялото си сърце и не малко сълзи съм проляла заради музиката. Аз вярвам, че щом искаш нещо много силно, то ще стане! Повярвай ми! Успех и като станеш известна ще чакам покана за дует! Редактирано Април 8, 2009 от radoslava Цитирай
Recommended Posts