Jump to content
Българският форум за музиканти

Две слушалки...


Skopski

Recommended Posts

Здравейте!

 

Искам да си взема слушалки, нямам в момента за монитори. Записвам си любителски парчета с кондензаторен мик-St.Proj.C1 и M-audio външна карта. Имам Ibanez RG серия и две Кремони акустични. Процесор Zoom G2. До сега, използвах активни комп-колонки, Logitec-някакви, уж добри- разбирай скъпи, ама не ми вършат вече работа-дрънчат УЖАСНО!!!

 

Питах и четох натам - насам и Philips SPH2500 ми изглежда с по-добри характеристики от AKG k55, въпреки че се води Hi-Fi and TV слушалка. И звукът ми хареса, особено басите МНОГО!!! Всички характеристики (според мен) са на страната на Филипса. Само марката и традициите са на страната на AKG-то.

 

Пуснах темата във "Вокали" :greenangel: , само че там това не ги интересува много, много...

 

Та, помагайте...

 

Предварително Ви благодаря!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си любимият диск с музика ,върви до магазина и слушай . Това ,което ти допада най-много, него вземи. AКГ- слушалки, намот много кокуренция в съотношение цена-качество ,затова са толкова популярни. Другата известна марка е Sennheiser,моят съвет е да пробваш и тях. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото разбирам, слушалките ти трябват за да записваш и смесваш с тях. В такъв случай не се нахвърляй на много хубавите баси. Търси слушалки, които оцветяват колкото може по-малко звука. Т.е. ако записваш и смесваш на слушалки с надути баси, резултата ще бъде парче, в което баси няма да има или ще са твърде недостатъчни.

М/у другото темата ти е за раздел Хардуер и там съм срещал темиспециално за слушалки за смесване - потърси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От посочените два варианта - безспорно AKG, К55 са много готини като съотношение цена/качество особения момент обаче е, че вече не се произвеждат и май няма как да си ги купиш нови. Ако не ме лъже паметта има нови модели К77 и К99. К77 мисля, че бяха малко по-скъпи (~60-70 лв.), докато К99 мисля, че отиваха към 90-100 лв :greenangel:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купих си AKG K55 с идеята да си правя звука на процесора вкъщи така, че да е максимално близък до линеен пулт в репетиционната. Оказа се, че не са баш линейни и се научих, като си подготвям блендите, да слагам с една идея повече баси, отколкото ми се струва ОК на слушалките. Т.е. да, именно басите са отклонението при тези слушалки. Факт е обаче, че професионални озвучители са ми ги препоръчвали като добро решение в непрофесионалния клас и дори те си ги ползват за по-непретенциозни цели - просто трябва да се научиш да компенсираш оцветяването.

Иначе, AKG имат един по-скъп модел, който вече е наистина неутрален, но там вече говорим за доста повече кинти (към 200 лв., ако не са лъжа).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано поне да са затворени тези слушалки, иначе ако ги ползваш с кондензаторния мик ще имаш проблеми..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.