patient Публикувано Декември 17, 2008 Публикувано Декември 17, 2008 Някой хващал ли е такава тояга наскоро, щот цените им са доста атрактивни, пък и гледам, че за китарите отзивите са доста позитивни, а никъде не намирам ревюта са басчетата. Ibanez-ът, на който свиря в момента е корейско производство и съм сравнително доволен въпреки възрастта му и ръцете, през които е минал преди да се докопам до него. Реших обаче, че ми трябва още една струна, за да се подпирам по-удобно и съм си харесал ТЕ ТАВА. Цитирай
IgniteAll Отговорено Декември 17, 2008 Отговорено Декември 17, 2008 Ами аз ако сравянвам с казаното от хората в този форум и нещата изречени по адрес на новото производство бих бил леко скептичен относно инструмент с такава цена, особено ако имам един стар Ибанец в ръцете Цитирай
patient Отговорено Декември 17, 2008 Автор Отговорено Декември 17, 2008 При все че Ибанеца си е Ибанец, моят е нисък клас. И макар да е по-добър от сегашната GSR серия, все пак си има и недостатъци. Пък и е четириструнен (та ми се налага да се подпирам на адаптрите ). Другият вариант за близка цена е Cort CZ5 - него поне мога да го пипна в Динакорд, ама е една идейка по-скъпичък, a и много потове, много бленди, чудесии. Предпочитам да съм малко по-ограничен в избора си на звучене на басчето ми, за да не се занимавам с глупости, а със свирене. Цитирай
bulby Отговорено Декември 17, 2008 Отговорено Декември 17, 2008 Другият вариант за близка цена е Cort CZ5 Имам го модела (C5Z е всъщност), адски е удобен и звучи готино, но не мисли, че имаш кой знае колко възможности като звук само заради 1 врътка повече . Имай предвид, че усилена докрай електрониката вкарва малко шум. Аз лично му я смених заедно с адаптерите и сега звука е чук, ама все пак е инвестиция. Успех в избора! Цитирай
snatch Отговорено Декември 17, 2008 Отговорено Декември 17, 2008 Предпочитам да съм малко по-ограничен в избора си на звучене на басчето ми, за да не се занимавам с глупости, а със свирене. +1 Много ми хареса това изказване Цитирай
IgniteAll Отговорено Декември 17, 2008 Отговорено Декември 17, 2008 Абе Кортовете и аз ги заглеждам много усърдно напоследък и грях ма на душата, но си харесах един от басовете им, които са от някакъв полимер Curbow4, а дори и по още по-извратения като цвят Curbow5. Имам представа за звученето им и въпреки мнението на много хора, че е леко среднисто, на мен ми допада. Истината е това, което купуваш да има гаранция, колкото и да е занимавка в БГ, да е удобно в ръцете ти, защото онзи евтин бас ако ти увисне с по-тежък гриф и става супер неприятно. Цената, за жалост, оправдава средствата в тези случаи и моя милост би заложила на Корт. Мнението ми не е на префесионалист, а на човек, който обича да чете ревюта и да слуша семпли Защо не огледаш и Ямахите? Цитирай
patient Отговорено Декември 17, 2008 Автор Отговорено Декември 17, 2008 Имал съм бас Ямаха RBX200 и най-хубавото нещо при него беше, че го продадох. Тежък, неудобен гриф, глухо звучене - само част от недостатъците му. Верно, че беше много издръжлива и здрава тояга, ама това не винаги е достатъчно. После опипах и един RBX375, ама същата история, само дет е с активна електроника, а вида му е като на коледна елха - е не ми трябва инструмент за Пловдивския панаир, а за да свиря на него. Не искам да разсърдя някой, Ямаха вероятно имат добри инструменти, но те явно са в ценови клас, който аз не мога да си позволя. Curbow серията май не се предлага в БГ, иначе и на мен ми е интересно да чуя/пипна такова жуотно. Ще трябва обаче да се разходя някой ден до динакордци и да пробвам някоя от бухалките на Корт. Това с активната електроника не е много приятно, ама гледам, че единия тонконтрол е пушпул - тва не е ли за превключване в пасивен режим и ако да, моля Angermeans да сподели как се държи талпичката му в този случай. Цитирай
JOKICH Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 при тази апетитна цена,какво да ти кажа,съмнителен е качествения звук.Ако не си скрил нещичко за черни дни,за да ъпгрейнеш....недей,лично мнение. Цитирай
kmfb Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 @ patient Аз лично не бих взел нищо, без да мога да го пипна преди това. Ето - хванал си Yamaha-та и хич не ти харесва, на мен пък ми е най-добрия инструмент в тоя ценови клас; въпрос на вкус и усет. А кво става като си вземеш един Крамер и после нещо не ти хареса в него, нищо, че не е "като коледна елха"? Вярно, няма да дадеш много пари, но няма смисъл. Аз правя така - отивам, пробвам някъде в BG и после поръчвам от където е най-евтино по нета. Жалко, че тук няма хора с тия Крамери, ако си навит да сефтосаш - успех! Цитирай
patient Отговорено Декември 19, 2008 Автор Отговорено Декември 19, 2008 (Редактирано) Ако ще взимам Корт, няма да е от нета, щот няма файда. И като че ли това остава май най-разумното решение, щот и аз обичам да пипам преди да купувам. Едно приятелче ме навива и за Career, след като той си взе такъв. Мятаха се разни обяви и за тях във форума, аз неговия обаче не го харесах много. Знам, че се правят в Китай, ама не носят със себе си и обичайното китайско "качество". Някой знае ли сайтец където могат да се разгледат и други модели и изобщо кой ги внася в милата ни родина, ако се внасят официално изобщо. Едит: А нещо за тояжките дето Капъша ги продава ще кажете ли? Richwood, Gipsy некви такива бяха?!... Редактирано Декември 19, 2008 от patient Цитирай
Recommended Posts