Krasimirko Публикувано Декември 14, 2008 Публикувано Декември 14, 2008 Здравейте музиканти.... Имам едно питане можеби сте отговаряли няколко пъти(прочетох някой от тях)..... но въпроса е че вие много го ударяте на качеството и залагате на профи техника Та моето желание е да направя така че на компа си да имам два стерео изхода на който да свирят две различни песни.... имам едно външно миксерче (правено) с което ще ги смесвам (за сега не ми трябват ефекти, понеже искам да пускам музиката в механта си, главно народни песни) та въпроса ми е как мога да направя така че да постигна целите си...... Софтуерно или хардуерно се решава моя проблем... ако е хардуерно предложете карта която да върши работа а не да е най-добрата карта на света (търсим бюджетно решение) ако е софтуерно, обяснете как точно става и какви настройки и какви програми да ползвам предлагам срещу разяснението всеки да получи кана вино в механата ни... Така че се надявам да ми отговарите, така и така имате стимул (всеки харесва хубавото Мелнишко вино ) Благодяря предварително Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Здрасти! Проблема се решава и хардуерно и софтуерно. Тоест ти трябва профи звукова карта с много изходи, е тя щом ще има много изходи ще има и много входове и ще ти трябва някой хост програма, която сама работи с драйверите на звуковата карта и има виртуален миксер, възможност за многопистов запис или мониторинг.. Давам пример с мойта карта тя е M-AUDIO 1010LT има си достатъчно изходи, и софтуера ми е Steinberg Cubase SX с който мога да оправлявам картата както си искам, тоест работи самостоятелно с драйверите и, не с windows mixer-a. Ако вече имаш звукова карта и имаш и Cubase, да не ти спестявам нови питания, от VST Conections от там си избираш точните входове изходи и си правиш бусове за другите входове-изходи. После в полето на проекта ти, си добавяш два аудио трака стерео на горния от настройките на трака му избираш да излиза примерно както е при мене M-AUDIO 1/2 out а на другия M-AUDIO 3/4 out... Ако не си ме разбрал, нз как да ти го обесня по левашки Успех! Цитирай
Krasimirko Отговорено Декември 16, 2008 Автор Отговорено Декември 16, 2008 ок да ви попитам на профи картите изходите моно ли са (демек за стерео ангажирам два от изходите) поправете ме ако греша Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 По-скоро си прав. На повечето пише 6х6 (примерно) и това са 6 моно входа и 6 моно изхода. Цитирай
Telerig Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 По-скоро си прав. На повечето пише 6х6 (примерно) и това са 6 моно входа и 6 моно изхода. Които обаче са направени неслучайно така за да може да си комутираш както желаеш изходите и входовете - примерно стандартните по- бюджетни карти са 2х2 или 4х4, примерно 2х2 означават или два моно входа и два моно изхода или един стерео вход и един стерео изход, както и другите възможни произлизащи смесени комбинации между тях Цитирай
Shlak Отговорено Декември 17, 2008 Отговорено Декември 17, 2008 аз сам с един креатив ... супер зле ама засега е тва и с външен миксер креатива е около 40-50лв пци слот и външен е 100 лв супер евтино решение а попринцип всяка звукова карта 5.1 би ти сваршила работа .. кофтито е забавянето от около 5 м сек. то тва теб едва ли ти прече доколкото разбрах не тарсиш супер качество а евтино решение .. от там софтуер .. примерно трактор или някав друг които ти харесва на теб има избор от такав тип програми надявам се да сам помогнал Цитирай
Recommended Posts