Nikifena Публикувано Ноември 22, 2004 Публикувано Ноември 22, 2004 поредната и интересна тема евала този раздел кефи абе имам 1 китара Made in Bulgaria и преди да е зема изглежда млади ентусиасти са си играли на направи си сам, и малко (ако мога да кажа малко) не ме кефи тялото, като форма и като цвят, от 2-3 години си мисля как да е попроменя, имам идея да е направя стил на сатриани ебаньеееца, с заоблено тяло, много ме кефи, та ме интересуваше кви лакове се ползват? Помня, че имаше 2 модела, които не е добре да се смесват,... абе помя нещо ама кво ? !? както и да е, аре някой да напише 1 готина статия по този въпрос, и да каже, колко лак отива и колко пари излиза като за 1 китара естественно говорим за тва, че трябва китарата да има основа и после финиш лак и последно (не искам да правя нов топик) с кво се третира най-добре фингерборда, при китарите на които няма лак на него ?? моя майстор (нали съм любознателен и се питам) разправяше, че се мажат с масла: бадемово или някви други от аптеката. на китарата ми фингерборда е светъл и петната много добре си личат, а ме дразни да е мръсна Цитирай
bluesman Отговорено Ноември 22, 2004 Отговорено Ноември 22, 2004 По принцип се ползват полиестерни и полиуретанови лакове. И двата вида са двукомпонентни и се нанасят с пистолет.Продават се в еднолитрови кутии Vernilak имат хубави полиуретанови лакове. Но не ти препоръчвам да прелакирваш ако нямаш опит с тези работи. Тук в Пловдив има един Иван който се справя доста добре с такива работи Видях как беше прелакирал един Fender Jazz Master Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 22, 2004 Отговорено Ноември 22, 2004 По принцип се ползват полиестерни и полиуретанови лакове. И двата вида са двукомпонентни и се нанасят с пистолет.Продават се в еднолитрови кутии Vernilak имат хубави полиуретанови лакове. Но не ти препоръчвам да прелакирваш ако нямаш опит с тези работи.Тук в Пловдив има един Иван който се справя доста добре с такива работи Видях как беше прелакирал един Fender Jazz Master Кажи моля ако не е проблем Колко би взел Иван за да прелакира Грифа на Ибанеза ми. И също да го пребоядиса. Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 23, 2004 Автор Отговорено Ноември 23, 2004 аа Иван го знам. Той ми оправи 1 фретлес, и съм много доволен от него, а и е много свестен човек. Сигурно някой ден, като реша да си направя готин фретлес, към него ще се обърна Цитирай
bluesman Отговорено Ноември 23, 2004 Отговорено Ноември 23, 2004 Ники,моля те пусни един PM на Налбантов с координатите на Иван че аз ги нямам. Цитирай
MDFk Отговорено Декември 13, 2005 Отговорено Декември 13, 2005 (Редактирано) Я да я посъбудя тази тема малко: Колко струват тези лакове; къде могат да се намерят по-изгодно от по принцип; за колко слоя ще стигне една кутия, всички китари ли са с такива,т.е. достатъчно трайна ли е? И да добавя - боя. За довършителните работи по 7мака ще ми трабва и боя която е почти такава като тон, малко по-тъмна, за главата, за да е в тон с китарата( няма да има много общо с китарата на картинката)...колко ще ми бръкне в джоба? Благодаря предварително! :hello: Редактирано Декември 13, 2005 от MDFk Цитирай
wessy Отговорено Декември 14, 2005 Отговорено Декември 14, 2005 Кажи моля ако не е проблем Колко би взел Иван за да прелакира Грифа на Ибанеза ми. И също да го пребоядиса. пич иван ми зе около 70 кинта за лакиране на тялото така че за грифа ще са много по малко много добре го направи ако това ще питаш ама бяха 70 кинта за лакиране + малко баране по праговете + малко по електрониката така че еФтино щи излезе аре буе Цитирай
Recommended Posts