dedo pop Публикувано Декември 12, 2008 Share Публикувано Декември 12, 2008 Привет. Имам следната задача - да подготвя един диск за училищно тържество. В диска разни песнички, плейбеци, звън на камбани и прочие звуци. Обаче - няколко песни са от един диск; други са свалени от нета - мр3-ки; няколко мидита, конвертирани в wav и един плейбек направен на синтезатора. И всичко това с различно ниво на звучене - едни едвам се чуват, други ще скъсат мембраните на говорителите. И не само това - няколко парчета са за фон, на други ще пеят дечурлигата. И моя милост - да направи диска и да подготви уредбата, за да стане нещо що годе читаво (доколкото е възможно в системата на средното образование в Бг). Варианти за решение - прослушвам всичко и на хвърчащ лист си пиша бележки на коя песен колко да врътна усилването на пулта. Колко пък да бъде усилването на микрофона. Да залепя листа на пулта и да се зверя в него. И постоянно да връткам потенциометрите. Вариант втори - правя се на нахален и питам тука следното - може ли с подходяща програма да изравня нивата на песните? Имам Adobe Audition 3.0. Което обаче не значи че я разбирам - правил съм си елементарни неща - да запиша нещо от синтезатора. Също моля, да ме напътите в кое меню и как да стане работата. Ако има и по елементарен, но работещ софтуер с удоволствие бих му предоставил работата. Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Декември 12, 2008 Share Отговорено Декември 12, 2008 АКО ИМАШ КЮБЕЙС/CUBASE/,СЛАГАШ ВСИЧКО НА ЕДИН ТРАК И ЗАПОЧВАШ ДА РЕГУЛИРАШ ДЕЦИБЕЛИТЕ ОТ МИКСЕРА. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Декември 12, 2008 Share Отговорено Декември 12, 2008 Най-лесно, без разправии и без обяснения става като дадеш на неро-то да прави адио диск, сложиш целия плейлист в него и цъкнеш на тикчето "нормализе ол тракс" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emilcvetkov.1968 Отговорено Ноември 25, 2009 Share Отговорено Ноември 25, 2009 И аз имам същия проблем като колегата,но не видях в нерото ми такава опция.С неро-6 съм.И тъй като компа ми е доста стар и едва ли ще подкара Cubase,моля ако има някаква по-лека програмка да ми кажете как става с нея.С 900 мегахерца процесор съм и 256 рам.Впрочем нека колегата dedo pop каже как е решил проблема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
james-assya Отговорено Ноември 25, 2009 Share Отговорено Ноември 25, 2009 Вариант втори - правя се на нахален и питам тука следното - може ли с подходяща програма да изравня нивата на песните?Имам Adobe Audition 3.0. Което обаче не значи че я разбирам - правил съм си елементарни неща - да запиша нещо от синтезатора. За щастие аз работя с тази програма и мога да ти помогна, много е лесно. Ткае отваряш си Адоба, кликваш на някой трак с десния бутон на мишката и избираш Insert audio, избираш песента, която ти трябва. След това тя се появява, кликваш на трака с песента два пъти с левия бутон на мишката и влизаш в режим Edit. Там можеш да редактираш песента. Сега отново кликваш на песента два пъти, за да се избере цялата, фона става бял, самата песен се отбелязва със зелено, в горния край на парчето се появява едно сиво правоъгълниче, в което има нарисуване едно потенциометърче, което можеш да въртиш наляво или дясно и да регулираш нивата както си пожелаеш, единственото което ти остава сега е да си харесаш едно ниво (ориентираш се по линийките, до които стигат нивата) и да направиш всичките си песни еднакви. След като приключиш се връщаш в нормален режим (multitrack), избира се горе вляво под File Edit и така нататък, после от FIle избираш Export>Audio Mix down и избираш желания формат, за да уеднаквиш и формата на песните. Това е, дано да ти е от помощ. Съжалявам че съм ги описала малко прекалено подробно, но просто не знам колко си навътре в програмата и затова се старах да е максимално точно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 25, 2009 Share Отговорено Ноември 25, 2009 ^ Това с линийките не е много точно обеснено, защото аз мога да ти направя ниски линийки със силно ниво има някъде Normalize, даваш го на 100 % и после save as и така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
james-assya Отговорено Ноември 25, 2009 Share Отговорено Ноември 25, 2009 ^ Това с линийките не е много точно обеснено, защото аз мога да ти направя ниски линийки със силно ниво Как? Искам и аз да знам, кажи.. . С тая ли програма или с друга? Но той едва ли ще седне да прави някакви промени а ако не го пипа повече и го направи по описания начин, резултата ще е същия,аз засега така го правя, не обичам Normalazе, рядко го ползвам, не знам защо, навик, всичко на ръка . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
мегатон Отговорено Ноември 25, 2009 Share Отговорено Ноември 25, 2009 1.mp3 Gain PRO ТУК 2. Wave Lab 5, Wave Lab 6/Steinberg Oт file-new-audio montage с десен бутон-insert audio files/mp3 функцията: special и от падащото меню-Meta Normalizer-progress,следва номализиране/изравняване/ на гейна на всички файлове. Може да се запишат на cd: TAKA: CD-CD Wizard-aplly-Write CD-следва запис на файловете в/у CD Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts