liquid_death Публикувано Декември 12, 2008 Публикувано Декември 12, 2008 Здравейте, Представям ви последното камионче, направено от мен.Има 2 каналa, напълно независими един от друг.True bypass.Канал 1 е ДрБууги - симулация на Меса Ректифайър, а канал 2 е Тъднърчийф - симилация на Маршал ЖСМ 800.и двата са построени на базата на полеви транзистори.И в двата канала съм направил по някой друг мод Семплите са записани с ВСТ плъгини и им е добавено малко, ама съвсем малко ревърб, но без еквалайзер. Бройката бе произведена за един приятел - oldman.Скоро чакаме семпли и от него Семпли: Меса: http://media.putfile.com/BoogiebyMG Маршал: http://media.putfile.com/JCMbyMG Извинете ме за некадърното свирене!!! Цитирай
bir4o Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Браво добре си си поиграл . Адмирации за отделеното време. Врътките на потовете не са ли много близко до ключовете , като натиска с крак , няма ли да ги троши? Сложи над врътките предпазна шина . Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 12, 2008 Автор Отговорено Декември 12, 2008 Да, прав си.Ако човека, който го ползва не е внимателен, то наистина би могъл да счупи някоя врътка.Идеята с шината е готино решение, благодаря ти Цитирай
bratmito Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Marshall симулацията ми хареса доста,въпреки че в момента слушам на кофти евтини слушалки.Довечера ще чуя на по-хубави колони. Dr.Boogie-то е обсъждано вече,но някак си маршала е по-мой тип дисторшън. Наистина би било удачно кутията да е по-голяма с по-голямо разтояние между врътките и футсуичовете.Предпазна шина не би било много удачно решение понеже ще затруднява въртенето на потенциометрите. Иначе ми се иска някой да пробва симулацията на Electrotabs където се симулира и фазоинверсното стъпало и крайното стъпало,но никъде в интернет несъм срещал семпли за да чуя доколко е сполучливо. Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Браво, похвално. Личи си, че е правено с мерак Дай снимка отвътре да го видим как е направено. Имам забележка по външната визия. Според мен ще е по-добре капачките за потенциометрите да са по-малки и да се направят надписи. Евтини надписи можеш да си направиш, като принтираш преден панел на самозалепващо се фолио, и отгоре да го покриеш с прозрачно фолио. Не ми харесват и пласмасовите държачи за светодиодите. Или без тях, или с готини такива. Положението на фуутсуичовете ми се вижда малко близко до потенциометрите. Нещо, което съобразявайки се с габаритите на кутията няма да може да се оправи за съжаление Мястото на входа и изхода им е долу. Над тях да е захранването. Най-добре е захранването да е по средата отгоре, ако има място. Това са моите мнения и забележки Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 12, 2008 Автор Отговорено Декември 12, 2008 (Редактирано) ^^ Е , те точно това е схемата на маршалския драйв ето и семпли вече има ^Забележките са правилни и конструктивни, но нека отговоря на някои, за които съм мислил преди това и съм избрал представения вариант: За надписи - идеята ми е да има визия като прдходните ми камиончета, да има някаква специфичност и наследственост, а и са предвидени само 2 бройки за произодство - една за мен и една за Oldman.И все пак буквичките напълно описват функциите на всеки потенциометър, а входа и изхода са ориентирани спрямо гейна и волюма - т.е. има си логика и ако човек я знае, няма как да се обърка с камиончето. За буксите - както и на предните ми камиончета, буксите (вход и изход) са запоени директно на платката, случая на буугито.Тях не мога да местя никъде другаде, освен където са си сега.А буксата за захранването е с кабели и може да се мести, но не би имало място там където описваш - ще е пркалено близо до платката на буугито. Платките са 2 и са вертикално разположени, като се държат на потенциометрите и буксите, които са онборд.Така се постигат възможно най-малко кабели и така - най-малко шум и възможности за осцилации. За пластмасовите държачи на сетодиодите - дам, но с тези разполагах, а и досега съм ги ползвал доста и съм нямал забележки. А бе, като цяло е доста гъч в кутийката и няма доста други решения за позициониране, като се използва този размер. Още веднъж искам да ви благодаря за отзивите и идеите!Съжалявам че бройката не е при мен за да я заснема отвътре, за да разберете за како става дума, но ще го направя като направя следващата бройка Редактирано Декември 12, 2008 от liquid_death Цитирай
sasog Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Брех, брех, наистина личи, че е правено от мераклия Пък и от разбирач.Камионетката кърти и с външен вид (въпреки че в първия момент останах озадачен от броя на врътките) и със звук Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 (Редактирано) Супер доволно звучи маршалската емулация. Месата си я знаем. Браво! Много гот е. Редактирано Декември 12, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 12, 2008 Автор Отговорено Декември 12, 2008 (Редактирано) Още веднъж искам да благодаря на всички, писали и дали мнение!Страхотни съфорумци сте и е удоволствие да се коментира и споделя с вас Специални благодарности на Bir4o, Bratmito, Nikifena, както и на Evtim_Djerekarov, Perni_Valjak, Ditronix благодарение на които съм добил знания, достатъчни за да мога да си направя това ефектче. Специални благодарности и на Oldman за подкрепата му Редактирано Декември 12, 2008 от liquid_death Цитирай
bratmito Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Понеже каза че маршалската симулация е тъндърчийф,схемата на тъндърчийфа е това и е по-скоро симулация на Marshall Plexi. Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 12, 2008 Автор Отговорено Декември 12, 2008 Ама и казах че съм модвал.Истината е че съм ползвал тъндърчиифа и схемата на електрик таб, като за основа съм ползвал http://www.erikhansen.net/diy/schematics/misc/2203-RevB.png Цитирай
AXE Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Наистина много добре звучи Маршала! Бугито го харесвам достатъчно, за да го имам Помисли за някакво решение с общи потенциометри, че така... Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 12, 2008 Автор Отговорено Декември 12, 2008 Ами двата канала са напълно независими и са на различни платки, така че не би могло да е с общи потенциометри, за жалост.Наистина доста са потовете, ама то е за добро То би могло с двойни потове, но пък така ще намалее флексибилността при настройка на двата ефекта... Цитирай
AXE Отговорено Декември 13, 2008 Отговорено Декември 13, 2008 Ами не разбирам много, но помисли дали не може да вържеш един потенциометър и към двете платки и да нареди разни диоди, за да няма странични ефекти. Цитирай
Recommended Posts