Jump to content
Българският форум за музиканти

Gibson Epiphone G 310


Recommended Posts

Драсте китаристи :thumbs_up: Свиря на кухарка от повече от половин година, ама реших да си взема електрическа.

Попаднах на китарката gibson Epiphone G 310 в стил Emily the Strange:

 

http://www.emilystrange.com/Shop/Collectab...piphone_Guitar/

 

супер много ме кефи и най-малкото че съм луда фенка на тема Emily Strange и искам да си я взема ама не знам нищо за

самата китара и въобще струва ли си. И хич не разбирам от електрически китари, все пак свиря от скоро и то само на кухи

китари. Таа който разбира да изказва мнение защото не искам да се прецаквам само зарадиуникалните картинки по китарата :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е китарата изглежда много яко.Дори само заради арта си струва да си я купиш.Иначе Епифоните като цяла са хубави китари.Но ми се струва че ще се изръсиш бая пари за нея.

 

Иначе Elfen Lied е много яко :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Точно ей това е най - обективния отговор - щом те кефи на външен вид, значи става. Изглежда ли добре, значи свири добре. :thumbs_up:

 

А моя личен съвет е, че не си струва. С 20 евро от горе, можеш да си вземеш пак епифоун(Epiphone G-400), със същата форма, но махагоново тяло и сет нек, което според мен е по - добре от алдъра и болт он конструкцията.

 

П.П. Нямаше да е лошо да уточниш каква музика ще свириш, щом не разбираш толкова от китари. Има и други фактори които са от значение.

 

Успех! :greenball::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Изобщо не съм имал предвид това.Имах предвид че китарата изглежда добре и че си струва да си я купиш ДОРИ само заради арта... :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ А аз имах предвид, че арта няма значение и не е причина да се дават 500 кинта за него(нищо лично, така си мисля). И стига сме спамили :thumbs_up:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значии аз не се бях засилила да си взимам електрическа, но тъй като видях тази дето е просто уникално яката китара /като дизайн/

и реших че ако и самата китара като качества си заслужава мога да изтегля купуването на електрическа китара в по-близкото бъдеще.

Аз засега свиря главно блус, рок енд рол и такива неща /примерно като Chuck Berry заради даскала по китара и AC/DC заради

собствени предпочитания/, но още уча основни работи и планирам като се понауча да почна с разни в стил Helloween /по които ме

зариби black skull/; Whitesnake; Guns 'n' Roses ии абе рок, метъл и може рок енд рол като стилове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ами пак ти казвам - китарата която ти препоръчах мисля, че е по - добре особено за тези стилове. Махагоновото тяло прави звука по - топъл(мек) което го прави според мен по - благоприятен за свирене на рок и метъл. Адаптерите са двойни,което пак е бонус за тия стилове, сет нека прави по - добър състейн(така казват), а отделно формата на китарата е същата като тази на Енгъс Йънг(китариста на AC/DC).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки че и аз не съм много про аз имам една Виниж СГ което е от махагон със сетнек и мога да кажа че звъчи убийствено и ми върши работа за стила който аз свиря(AC/DC,G'n'R,малко Metallica,Маник стреет притчарс и такива) а за Епифоните те си имат име(имам предвит че клиентите които са ги копували до са са останали доволни) Но много важно е не да слушаш само кой кво ти каже а ти да отидеш там и да пробаш китарката сам и да видиш дали ще ти хареса аз за тва не си купих епифон щот нямах възможност да я пробвам.

 

Аре надявам се да съм помогнал дори малко :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винтидж, както и Richwood гинсън-копията са доста готини като материали. Единствено адаптерите им са доста мътнички и може би е добре да се сменят. А епитата са си ОК, но без да пробваш, не знам дали е добре да купуваш. Имай предвид, че този тип китари обикновено идва в абсолютно ненастроено състояние, особено откъм височина на струните горе, на магарцето и трявба да се пипнат, за да засвирят удобно и вярно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.