Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравеите някои може ли да помогне като каже какъв ефект използва китариста на интрото на тази песен

аз мислех че е с потенциометъра но нещо не става съвсем ?? помислих свири го с пръстен но и това не е маи ?? не чувам ударите на прецето. Видях се в чудо с това интро ако ударите едно рамо ще съм благодарен че трябва да я свиря на живо скоро :greenball:
Отговорено
Мисля,че е със слайд,но немога да бъда 100 % сигорен

Хмм слайд със сигурност но не чувам перо всякаш мелодията се лее :greenball:

Отговорено (Редактирано)

Слайд и състейнър, който се слага на мястото на някой адаптер и когато е пуснат, струните трептят до безкрай, или докато не бъде спрян този състейнър :greenball: Има и такива, коите се ползват над струните. Доста отдавна гледах нещо такова...забравих марката как беше, обаче... Нещо от сорта на E-Bow.

Иначе, понеже не виждам китарист на видето, е съвсем възможно това да не го свири китара, а синтезатор някакъв. :music336:

Редактирано от SomeoneElse
Отговорено (Редактирано)

Не можах да чуя много добре от видеото, но според мен външен слайд тук няма, а по принцип доста добър сходен ефект може да се постигне и без състейнър - с малко slow attack (delay), волюм или волюм педал и добра техника на свирене, естествено ... а, вярно, може и да е синтезатор ... въобще, не е от най-пленителните китарни звуци, които съм чувал:).

Редактирано от sevenstring
Отговорено

@SomeoneElse ми се струва най- близо.. ако верно е китара ....

eBow демо

П.П. мисля че някои от форума се беше "хвалил" с подобна придобивка.. нека да каже

Отговорено

Благодаря за помоща на всички :thumbup:

@SomeoneElse ми се струва най- близо.. ако верно е китара ....

А що се отнася до това дали е китара не се бях замислял .... но ми се струва че все пак си е китара :) звучи като китара :D

ще го лъжа обаче както каза sevenstring :)