Aureliano Публикувано Септември 3, 2005 Публикувано Септември 3, 2005 Да се обадя и аз, че имам ново творение! Вижте тук Цитирай
pacman Отговорено Септември 3, 2005 Отговорено Септември 3, 2005 Страхотно! Браво майсторе :violin: :violin: Цитирай
adXok Отговорено Септември 3, 2005 Отговорено Септември 3, 2005 (Редактирано) Невъзможно!!! П.П. Хора толкова кадърни, а накъде отива светът с такива дето са "отгоре"!? Редактирано Септември 3, 2005 от adXok Цитирай
Aureliano Отговорено Септември 3, 2005 Автор Отговорено Септември 3, 2005 Да имаше един музей да им реставрирам инструменти, и от време на време да сглобявам някоя фенска китарка - и нищо повече не ми трябва. ...Ама и жени да има наоколо, де! Хи-хи! :inlove: Цитирай
adXok Отговорено Септември 3, 2005 Отговорено Септември 3, 2005 Наборе, Аурелиано... къде си ги учил тия лютиерски истории. Да не си някой Шотландски боец?! Цитирай
Aureliano Отговорено Септември 3, 2005 Автор Отговорено Септември 3, 2005 Наборе, Аурелиано... къде си ги учил тия лютиерски истории.Да не си някой Шотландски боец?! Е, първо повредих някокло неща, няма как! - часовници, платчици и машинки. А ти, adXok, интересуваш ли се от лютиество? Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 3, 2005 Отговорено Септември 3, 2005 Браво! и все така да се занимаваш и да правиш китари със мерак ! Успехи Цитирай
rocka_rolla Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 Хвала на такива като тебе!!! То човек като работи с мерак добри работи прави . Браво! Цитирай
Aureliano Отговорено Септември 4, 2005 Автор Отговорено Септември 4, 2005 Радвам се да чуя (прочета) такива коментари! Обаждайте се, когато мога да услужа! Цитирай
adXok Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 Наборе, Аурелиано... къде си ги учил тия лютиерски истории.Да не си някой Шотландски боец?! Е, първо повредих някокло неща, няма как! - часовници, платчици и машинки. А ти, adXok, интересуваш ли се от лютиество? Аве, честно само съм гледал как се шкури и пребоядисва китара. Аз нямам собствена китара, но един ден кат събера към 1000 лв. ша искам да ми направят по поръчка. Но тука като чета нещата на другите майстори: pacman и gorer направо ми призлява... То дървесина да съхне, то гриф да се не изметне, че и 10 години това. Тръс-род (арматуричка в грифа)... леле майко ти остави! Направо се чуда как има китарки за по 200-300 лв. Мноу съм уплашен, ама не искам вече да си вземам конвейр-ибанез или джаксън и т.н. А искам главата на грифа да наподобява ей тва: http://mail.dir.bg/~adxok/Namibia.jpg Цитирай
Aureliano Отговорено Септември 5, 2005 Автор Отговорено Септември 5, 2005 Много креативно, adXok! Супер! Глава като територията на Намибия, представи си!!! И в изработката има фантазия - всеки път се прави по малко различен начин! Цитирай
SlipFly Отговорено Септември 5, 2005 Отговорено Септември 5, 2005 хах главата е супер))) поздрави и на майстора! Цитирай
Django Отговорено Септември 5, 2005 Отговорено Септември 5, 2005 Да се обадя и аз, че имам ново творение!Вижте тук Някога използвал ли си пелисандар Цитирай
Aureliano Отговорено Септември 5, 2005 Автор Отговорено Септември 5, 2005 Някога използвал ли си пелисандар Да, може да се каже. Изправял съм гриф с фретборд от палисандър и съм правил канали за позициите. Много твърд и приятен материал. Защо питаш, Случайно да имаш в повече? По принцип съм много любопитен за всякакви дървета - особено екзотични. Червен кедър и лимоново дърво, например. Най-хубавото в България е клен. Крушата също ми се струва много интересна. Чимширът пък бил със супер-плътна дървесина и много скъп, защото расте бавно. Ядките на някои палми са толкова твърди, че приличат на камък, или слонова кост. На времето ядка от сейшелска палма се разменяла за теглото й в злато. Тропичните дървета са или отровни, или стоманено-здрави, или правят трикове като да събират вода в ствола си, или да си забият върха в пръстта като и той се превръща в корен. Наскоро един собственик на магазин за инструменти ме снабди с едно твърдо, но поресто дърво, от което направих фретборда и магарето на последната китара. Някой знае ли как се казва, защото аз не знам :think: ? Цитирай
Django Отговорено Септември 5, 2005 Отговорено Септември 5, 2005 (Редактирано) Браво...аз питам защото чичо ми е майстор Преди 10 години направи една китара,класическаС пелисандар и т.н И искам да ти кажа че звучи страхотно Редактирано Септември 5, 2005 от Django Цитирай
Recommended Posts