Yiwigi Публикувано Декември 2, 2008 Публикувано Декември 2, 2008 Здравейте, Не съм сигурен дали темата трябва да е тук или в хардуеър, така или иначе проблемът ми е комбиниран, но ако модовете преценят да я преместят. Наскоро се сдобих с Tascam 122l и съм изключително доволен от машинката. Проблемът е, че няма General Midi, което лесно се компенсира с използването на ВСТ-та в Кюбейс и тн. Но как се решава въпроса със standalone програми, които им трябва General midi, за да работят, като Guitar Pro например? Всяка помощ и предложение е добре дошло! Дали има някакви програми, които да създават virtual port и миди-то да бъде пренасочено през тях от програмите като Guitar Pro? Цитирай
Roevers Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 Сигурен съм, че преди имаше, ако и понастоящем да е изоставена идеята: Имаше някакъв Sound Canvas, също със сигурност някакъв на Yamaha, но в Google ми излиза толкова обща информация че не мога да се ориентирам. Друг вариант е - ако имаш вградена каквато и да е карта, да активираш нейното MIDI - само него, без аудио портовете - и да го използваш Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 (Редактирано) Можеш да опиташ sfz+ -> това е нещо катооо... SoundFont семплер да го наречем. В него можеш да зареждаш GM SF банки (любимите ми са Jurgen GM 2.0 и Real Font 2.1), които да просвирват МИДИ събитията. Връзката между Гитар Про и sfz+ се прави с виртуални МИДИ кабели като да речем LoopBe1 или MIDI Yoke. На мен любимото ми беше MIDI Over Lan CP, което по принцип е за пренос на МИДИ през мрежа, но има и loopback режим, когато си работи локално. Успех! Редактирано Декември 2, 2008 от Baby Thomas Цитирай
Roevers Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 (Редактирано) А, да, и с виртуални портове става другият въпрос е ако си с ASIO дали двете програми ще могат да си поделят хардуера Редактирано Декември 2, 2008 от Roevers Цитирай
Yiwigi Отговорено Декември 2, 2008 Автор Отговорено Декември 2, 2008 Благодаря за отговорите. Ще го опитам това със sfz+ да видим. Ако се сетите какво е било това на Ямаха, ще съм много благодарен да го пробвам и него. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 тоя Sound Canvas не е на Yamaha ами на Roland Sound Canvas ( към 30 мб. е малко по-добър звук вади от тоя на вградената ти карта.) Има то из пиратските сайтове. Оправи се сам ! Цитирай
Roevers Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 тоя Sound Canvas не е на Yamaha ами на Roland Sound Canvas ( към 30 мб. е малко по-добър звук вади от тоя на вградената ти карта.) Има то из пиратските сайтове. Оправи се сам ! Да де, малко не ми се разбра. Yamaha XG SoftSynthesizer Цитирай
Yiwigi Отговорено Декември 18, 2008 Автор Отговорено Декември 18, 2008 За да е завършена темата и инфо-то да е пълно да кажа как свършиха моите опити! Yamaha XG Soft sinthesizer - не можах да се справя с него, може би проблемът е при мен, но с него не успях да подкарам Дженерал миди-то. sfz+ - става, но е доста играчка и е по-сложно от.... Roland VSC - инсталира се и веднага може да се назначи генерал миди-то оттам. Свири без проблем, лесно и удобно е! Единственото неудобство е, че има малка латенция, но предполагам, че ASIO for all ще реши проблема, когато се ползва Roland-a VSC. Когато миди-то минава през Таскам-а си ползва неговото Асио, което при мен работи безпроблемно за момента! Благодаря на всички! Цитирай
fentasy Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 За да е завършена темата и инфо-то да е пълно да кажа как свършиха моите опити! Yamaha XG Soft sinthesizer - не можах да се справя с него, може би проблемът е при мен, но с него не успях да подкарам Дженерал миди-то. sfz+ - става, но е доста играчка и е по-сложно от.... Roland VSC - инсталира се и веднага може да се назначи генерал миди-то оттам. Свири без проблем, лесно и удобно е! Единственото неудобство е, че има малка латенция, но предполагам, че ASIO for all ще реши проблема, когато се ползва Roland-a VSC. Когато миди-то минава през Таскам-а си ползва неговото Асио, което при мен работи безпроблемно за момента! Благодаря на всички! Дай един адрес да ти изпратя Ямахата.След време ще решиш ,че с нея е по добре. Цитирай
Recommended Posts