Лелдорин Публикувано Септември 2, 2005 Share Публикувано Септември 2, 2005 Здравейте аз съм нов тука.Снежанка ми каза за този форум-много е хубав значи аз свиря на акустична китара засега.бих искал да започна и на бас китара в скоро време,но ми трябват малко насоки за купуването.значи да попитам-аз искам да свиря метъл и рок.нещо бързичко.може ли да ми препоръчате някаква марка бас китара за метъл до 300-400 лева цена(нямам повече ).ако е възможно с 2йни адаптери.а и също ако може да кажете откъде да я взема.аз вече знам 3 магазина(гордея се )-фактор,динакорд и онзи в малкия цум.а и да попитам това дали китарата става за концерти от нея ли зависи или от усилвателя?мерси предварително. едит:пропуснах да добавя-искам да си взема нова бас китара,не втора употреба. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fracture Отговорено Септември 2, 2005 Share Отговорено Септември 2, 2005 Здрасти , така както си поописал желанието си и финансовите си възможности, според мен се очертава да пообърнеш внимание на една до болка позната марка, а именно Stagg. Добре ще е, когато тръгнеш да си купуваш заветната мечта, продавача в магазина да те изтърпи - пробвай и тествай де що има, гледай грифа да ти е удобен, земи и някои с теб, който да си има понятие. А за звук, всичко е от значение - и китарата и адаптерите и усливателя, ся съвсем друго нещо си е какъв точно звук желаеш - трябва да знаеш възможностите на апаратурата и да си поиграеш с "врътките" че да докараш желаният саунд. Ако нямаш проблеми с руския, ето -> тука малко помощ относно избор на бас китара. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лелдорин Отговорено Септември 2, 2005 Автор Share Отговорено Септември 2, 2005 мерси това много ми помогна.руски не разбирам,но вече знам какво да търся.аз имам учител по китара и със него ще ходим да си купя нова акустична скоро,и ще разгледаме благодаря ти много Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Geo Отговорено Септември 3, 2005 Share Отговорено Септември 3, 2005 Като си избереш бас пиши във форума,за да разберем какъв бас ти е харесал и УСПЕХ в усвояването на един от най-хубавите и сложни :hello: инструменти-БАС-Китарата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лелдорин Отговорено Септември 3, 2005 Автор Share Отговорено Септември 3, 2005 Като си избереш бас пиши във форума,за да разберем какъв бас ти е харесал и УСПЕХ в усвояването на един от най-хубавите и сложни :hello: инструменти-БАС-Китарата. мерси ще си кажа като си купя,но ще да е най-рано до 3-4 месеца дотогава на акустична Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Септември 3, 2005 Share Отговорено Септември 3, 2005 Живот и здраве, тогава ще има доста да се поровиш из старите - теми там ще откриеш много хубави и интересни неща, които да ти вършат работа! Добре дошъл, успех и скорошно купуване на баса! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Септември 3, 2005 Share Отговорено Септември 3, 2005 Ако имаш желание можеш да отидеш в Джазз-а (магазин за стари инструменти) сори но не му знам адреса. някъде из форума имаше адреса на магазина Та виш и там какво има. Понякога е по-добре да си земеш нещо хубаво настаро отколкото нещо ново. Успех... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лелдорин Отговорено Септември 4, 2005 Автор Share Отговорено Септември 4, 2005 я да ви попитам този бас става ли за метъл/рок Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
assoass Отговорено Септември 5, 2005 Share Отговорено Септември 5, 2005 я да ви попитам този бас става ли за метъл/рок Що да не става! КАто имаш парите хич не му се чуди! Взимай! Гледам, че дори е и с два адаптера а и 100% съм сигурен, че за тея пари (за нов инструмент) не можеш да купиш нищо от по-висок клас. Че дажеи гаранция ще ти дадат Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Септември 5, 2005 Share Отговорено Септември 5, 2005 я да ви попитам този бас става ли за метъл/рок Що да не става! КАто имаш парите хич не му се чуди! Взимай! Гледам, че дори е и с два адаптера а и 100% съм сигурен, че за тея пари (за нов инструмент) не можеш да купиш нищо от по-висок клас. Че дажеи гаранция ще ти дадат O.L.P. Във "Фактор" имаше преди сега не знам. Отиди, виж, пробвай, може да ти хареса повече. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лелдорин Отговорено Септември 5, 2005 Автор Share Отговорено Септември 5, 2005 Да гледах го онзи във фактор.Мен ме интересува този в технополис.Искам да съм сигурен,че става за метъл.Айде още някой да се изкаже плс за да знам за него ли да събирам или за Стаг Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fracture Отговорено Септември 5, 2005 Share Отговорено Септември 5, 2005 Спокойно събирай пари докато чакаш още мнения, ама най-добрия вариянт е да можеш да пробваш моделите на които си се спрял, не очаквай да има една и съща препоръка (мнение) за конкретен бас, ти си този който преценява. Във форума ще намериш фенове и противници както на Stagg-а, така и на SQUIER-а. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
assoass Отговорено Септември 6, 2005 Share Отговорено Септември 6, 2005 А и има и нещо друго. Глупаво е да се казва, "трябва ми абс за метъл", защото вече всичко зависи от теб-какъв звък ти разбираш под метълски. Защото в различните метъл банди басистите свирят с разлчни басове - Фендер, Ибанез, Мюзикмен, Педула и т.н. Все пак ти си взимаш бас от доста нисък клас, така, че на първо място гледай удобствоо и задължително при покупката- 100%вите фабрични дефекти. Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeremy Отговорено Септември 7, 2005 Share Отговорено Септември 7, 2005 Става тоя бас.не се притеснявай.скуаерите са си много по добре от стаг според мен.но наистина е важно да ти е удобен ,аз бях като теб преди 2 години.но наистина от технополис недей бе. ако си от София ходи до магазина на фендер и от там си вземи скуаер пък и там има от новите скуаери с нео-метълската визия ,може повече да ти хареса.тоя от технополис сигорно наистина ще има дефектчета.абе ако не ти влиза рака между струните и грифа взимай.базикам се .земи си човек който поне свири вече на бас да го пипне човек.ако си от София като си решиш ми пиши един меил може да доида с теб . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лелдорин Отговорено Септември 8, 2005 Автор Share Отговорено Септември 8, 2005 (Редактирано) ами я да ви попитам още нещо.баща ми е свирил на акустична няколко години и на бас китара известно време,и аз като му казах,че искам да свиря на бас китара той едва ли не ми се скара.(ние с него не живеем заедно)каза ми да не го почвам и тн.каза също че мелодийте са по-прости и тн,а и немога да свиря соло.аз му казах че има соло за бас и той каза какво соло?може ли да ми обясните само мелодий за допълване ли се свирят и тн?а и някой може ли да даде програма с която да речем от една песен да мога да отделя звученето на соло китарата на ритъм китарата на баса и на барабаните и тн? едит:а и на бас с пръсти как се свири?с нокти или с върха на пръстите?да знам дали да ги режа тия "мечове" дето съм пуснал Редактирано Септември 8, 2005 от Лелдорин Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts