Angelina Sekulova Публикувано Ноември 27, 2008 Публикувано Ноември 27, 2008 Такива не съм ги вършила из форума (а и още много други... ). Та... малко предистория. Сингбекът е свален от касета, защото е от към 1996 година. (Вкарва малко шум, за което се извинявам, но си е ...много ценно парче.) Бандата е Montuno Project, с които поработихме за известно време, лидер Краси Желязков (китара). Драснахме го по време на саундчек в първия Funky's Pub. И реших, че няма да е зле да го препея. Ето резултатът: http://media.putfile.com/Ironic_Cover_Angelina Цитирай
Icarus Отговорено Ноември 28, 2008 Отговорено Ноември 28, 2008 Доста гот е станало, браво! Сега ще слушам Аланис до края на смяната си Цитирай
JD Отговорено Ноември 28, 2008 Отговорено Ноември 28, 2008 Много real усещане има в цялото парче и си е направо удивително, че си го пяла с касета, а звучи така. Гласът ти, това си го знаеш сигурно, определено е подходящ за Аланисови (или Аланисни?!?) песни, а това се среща наистина много рядко. Само в началото на места ми звучи сякаш се опитваш да си наредиш думичките, а времето ти е много Но това са дреболии. Доста внушително. Rock On! Цитирай
Polyphone Отговорено Ноември 29, 2008 Отговорено Ноември 29, 2008 Екстра е! А освен много музикално е и доста артистично изпято. Само на места леко с беквокалчето има разминаване, и то май по-скоро е несъгласие относно някои срички. А, да, и леко стягаш гърлото на моменти, може би заради някои предрасполагащи дифтонги. Цитирай
ultramega Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 На мен ми звучи доста добре ... Мнаого ми беше интересно как ли ще се е получило онова място някъде към 1:57 до 2:15... Не разбирам от вокали , но ми се струва супер трудно. А ти си го докарала.. Цитирай
dedomito Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 Браво , много добре е станало . Поздравления . Цитирай
Polyphone Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 (Редактирано) Такива не съм ги вършила из форума (а и още много други... ).Та... малко предистория. Сингбекът е свален от касета, защото е от към 1996 година. (Вкарва малко шум, за което се извинявам, но си е ...много ценно парче.) Бандата е Montuno Project, с които поработихме за известно време, лидер Краси Желязков (китара). Драснахме го по време на саундчек в първия Funky's Pub. И реших, че няма да е зле да го препея. Ето резултатът: http://media.putfile.com/Ironic_Cover_Angelina Хайде и малко хармония от стареца. http://media.putfile.com/Ironic-47 Редактирано Декември 2, 2008 от Polyphone Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Декември 3, 2008 Автор Отговорено Декември 3, 2008 Много благодарности за коментарите и хубавите думи! Тъй вярно DJ Fortune, времето е много, но не исках да го преправям. Аланис по принцип не предлага много нещо за изпяване, а по-скоро има способността безкрайно хубаво да изговаря някои истини за живота... ultramega, този фрагмент е мааалко по-предизвикателен ритмически, иначе пеем аз и аз, единият глас е от времената на саундчека и записа, а другият - от тия дни. "Пеенето" е точно като онзи лигав, отворен говор, който децата използват, за да направят някому напук - сякаш следващия момент ще му се изплезят и ще побегнат. Polyphone, почти не съм го "пускала" гърлото, за да докарам тази вреслива блендица, никакви отпяти краища, тон - прав "като треска" и най-трудното - ептем в края на припева - разпяване на "ъ" и на "r" (...it figures). Ефектът го е поогладил малко повече... А за твоята вокална версия, приятелю, една молбица имам: в припевите повечко атака. В началото си почнал ефектно, а после си отишъл много назад. Едно питане имам: да не би малкото "хищно" дете да ти е отхапало парче от микрофона!?! Поздрави го от мен - децата от малки трябва да се държат като "изградени личности" (за ужас на родителите си!!!) Цитирай
Polyphone Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 А за твоята вокална версия, приятелю, една молбица имам: в припевите повечко атака. В началото си почнал ефектно, а после си отишъл много назад. Едно питане имам: да не би малкото "хищно" дете да ти е отхапало парче от микрофона!?! Поздрави го от мен - децата от малки трябва да се държат като "изградени личности" (за ужас на родителите си!!!) Все недоволни, бря!! Повече атака? Няма начин, булка. Нали, прочее съм беквокал, не трябва да изпъквам, а и технически едвам смогвам да се запиша, какво остава да правя баланси и тем подобни свръхтехнически везни. Освен това съм и въз нисък глас, а се правя на тенор, с фалцетаджиски номера. Стига съм се оправдавал, виновни са дечурлигата ми, които искат вече да записват и да вият кат тейко си на микрофона, който бе сполучливо надраскан и оманджосан. стария низвергнат Полифонец пп Повече няма да си предлагам бекаджийските услуги. Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 (Редактирано) Еееее БРАО!!!!!!!!!!!!!! Язък че е кавър Редактирано Декември 3, 2008 от Black Bird Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Декември 7, 2008 Автор Отговорено Декември 7, 2008 Black Bird, благодаря ти! Правя опити да се измъкна от тресавището с "кавърите", но от време на време си давам сметка, че още има групи и парчета, към които не съм си изразила възторзите докрай... Освен това съм и въз нисък глас, а се правя на тенор, с фалцетаджиски номера. Стига съм се оправдавал, виновни са дечурлигата ми, които искат вече да записват и да вият кат тейко си на микрофона, ... Повече няма да си предлагам бекаджийските услуги. Polyphone, ако ти кажа, че направо ме учуди с желанието си да пееш точно на това парче, щото то, ако се поразработи вокално, просто си излиза от стила. А за ниския глас - бинго! И една фраза да изпееш в басовия регистър - мед ми капе на душата! За децата мога да ти предложа - по един микрофон купуваш за Коледа на всеки брой дете и... забравяш за понятието "лично пространство"... Що се отнася до "бекаджийските услуги", виж си мейла. Благодаря ти, че се включи, аз не съм спирала да следя какво правиш и като ми се съберат на едно място мастило, хартия и вдъхновение, знаеш, че не спестявам хубавите думи! *** Да помогнем за една от кампаниите на muzikant.org: http://www.svetomir.org Дарете чрез SMS с текст: DMS SVETOMIR M-tel: 1571 Globul/Vivatel: 17777 Цитирай
Polyphone Отговорено Декември 7, 2008 Отговорено Декември 7, 2008 Black Bird, благодаря ти! Правя опити да се измъкна от тресавището с "кавърите", но от време на време си давам сметка, че още има групи и парчета, към които не съм си изразила възторзите докрай... Освен това съм и въз нисък глас, а се правя на тенор, с фалцетаджиски номера. Стига съм се оправдавал, виновни са дечурлигата ми, които искат вече да записват и да вият кат тейко си на микрофона, ... Повече няма да си предлагам бекаджийските услуги. Polyphone, ако ти кажа, че направо ме учуди с желанието си да пееш точно на това парче, щото то, ако се поразработи вокално, просто си излиза от стила. А за ниския глас - бинго! И една фраза да изпееш в басовия регистър - мед ми капе на душата! За децата мога да ти предложа - по един микрофон купуваш за Коледа на всеки брой дете и... забравяш за понятието "лично пространство"... Що се отнася до "бекаджийските услуги", виж си мейла. Благодаря ти, че се включи, аз не съм спирала да следя какво правиш и като ми се съберат на едно място мастило, хартия и вдъхновение, знаеш, че не спестявам хубавите думи! *** Да помогнем за една от кампаниите на muzikant.org: http://www.svetomir.org Дарете чрез SMS с текст: DMS SVETOMIR M-tel: 1571 Globul/Vivatel: 17777 Виж, Ангелина, мерси за добрите думи, но аз отдавна съм осъзнал, че за баси няма много място за поп, рок и прочее не-класическа изява, а пък за хармонични маниаци пък хептен няма мегдан - ти да си чувала за хор от баси? , и затова си попявам тихичко на фалцет хармонийки за душевен кеф, пък ако на някой вземе, че му хареса - добре дошло за маргиналното ми творчество! Цитирай
Vynyl Sky Отговорено Декември 13, 2008 Отговорено Декември 13, 2008 Е, да, ако записа е с цел готин спомен, то тогава - Ако пртендира за нещо повече, определено не. Единственото, което прави наистина хубаво впечатление е беквокалът. Макар и на моменти неточен, пълни приятно. Ако не знаех кой е Краси, нямаше да ми привлече вниманието с нищо тук. Може би ако го беше изсвирил с тамбурата, щеше вече да допринесе за това да стане готин кавър. Като цяло, поредния опит за 1:1 копие, като при 99% от групите в БГ. Аз ако искам да чуя оригинала, ще си го пусна вкъщи на уредбата. От 90-те години до днес нещата в това отношение у нас на са се променили за съжаление. Да не се обидиш сега, нищо лично и благодаря все пак, че споделяш музиката с нас! Цитирай
Recommended Posts