Jump to content
Българският форум за музиканти

Колко време отделяме да свирим на китара


ultramega

Recommended Posts

Е вие ме комплексирахте, аз като имам време сядам по 2-3 часа , ама доста рядко става това.. в последно време свиря през 1-2 дена и не мога да кажа, че имам напредък :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въ-въ-въ не ми се чете цялата тема ама схванах смисъла.Аз нямам много време свободно на ден но обикновено задължително си заделям по час два на вечер за мои лични упражнения.Когато не ми се учи си запълвам времето с баране на китарата (щото не мога да кажа свирене(заради големите в тоя форум)).Но нямам определен график.То най-вече зависи от настроението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз нямам много време за свирене сега, но все пак си свиря средно по около 2 часа на ден. Обикновено събота като взема китарата, трудно я оставям. :rocker: Така беше и лятото, сега проблема е училището. :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Същото...

Пък и напоследък се мъча повече да вядя песни , отколкото да свиря упражнения и произведения...Тъй че малко съм си занемарил техниката... :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, за мое огромно съжаление и аз трябва да се присъединя в клуба на вадещите песни за сметка на упражненията за техниката на свирене.Всеки ден свиря различно-през почивните дни откарвам и до 3 часа, а когато нямам толкова време на разположение се задоволявам и с час дневно.Какво да се прави...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евалата на хората, които се занимават по повече от 3-4 часа на ден :)

Аз за себе си мога да кажа, че се старая всеки ден да отделям задълже по 1-2 часа - принципно не хващам китарата ако знам че няма да се кефя докато свиря :)

Не знам защо, но да седна и да цикля нещо до безобразие - това не е за мен(въпреки че и това се е случвало!).

По голямата част от времето за свирене си я прекарвам в композиране (в повечето случаи съм под влияние на поредната мачканица, която съм чул!). Сядам и докато не ме пусне музата. Технически упражнения - гами, разни разходки по грифа(но трябва още доста :rocker: за да ги докарам да звучат сносно).

Поздравче с NILE - Sacrifice Unto Sebek за всички, които искат да е научат да свирят бързо :punk_guitar:

Редактирано от Crimson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се събират десетина часа на седмица, предимно свирене по ноти (уча се по това, в американски формат някакъв е и е ОГРОМНО и тежко, май е започнало да ми огъва стойката за партитури на една страна :hysterical: ) и четене на прилежащата теория + някой друг опростен джаз стандарт за разпускане от време на време. Опитвам се напълно да изхвърля табулатурите от употреба, та не сядам да уча песни така, обикновено в guitar pro сменям на standard notation. Иска ми се по повече време да отделям, ама на - социалните интеракции понякога изместват хобито

Редактирано от sasoh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Откакто сам почнал да свиря е имало няколко дни ,през които не сам свирил по ред причини.През другото време свиря всеки ден дали ще е за една песен или няколко часа зависи от времето.Напоследък имам много други неща да върша ,но гледам поне по час да посвирвам.Свиря си скалите и песничките,които знам и сега трябва да донаучавам собствените си импровизации :hysterical: и трябва да уча едни други песнички.Общо взето ако имам повече време свиря докато ми се отсвири и се събираме с групата поне 1 път на седмица да посвирим няколко часа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На времето свирих наистина безкрайно дълго...с часове...

Тогава учех в музикалната паралелка и постоянно имаше за къде да се готвим...разни концерти, продукции, камерни изяви и т.н.

По-късно в университета реших, че искам да обърна повече внимание на електрическата китара и да свиря в рок група...обаче не стана така... в смисъл, че събрахме се няколко момчета и тъкмо всичко да потръгне и...случи се така, че барабанистът ни почина...от бойлер в квартирата....гадна история...както и да е... вокалът пък се оказа луд за връзване...той пък си подпали квартирата...абе ужасна история...не ни беше писано явно!

Както и да е...

Разказвам това, защото исках да кажа, че не стана така да имам група и така и намаля и желанието ми да се занимавам с свирене...

В останалото време, докато завърших университета, свирих по малко...колкото да мине всичко и да завърша.

След това дори съвсем зарязах всичко!

 

С времето, обаче китарата започна много да ми либсва...спомням си, че един ден слушах Джипси Кингс ...от лиричните песни...и ...досвири ми се изведнъж...

И така от мерак дори отидох да си купя нова акустична китара, но уестърн модел...повече за кеф, отколкото да свиря разни класики...и така.

Сега свиря по малко...но редовно...всеки ден. Поне час и нещо. С китарата си мисля и песните. Всъщност като се замисля-китарата е нещото без което не мога.

Но съм в доста по-слаба техническа форма от преди...и смело мога да заявя, че колкото по-малко свири човек - толкова по-слабо е и нивото му на свирене...

Вярно е, че не се забравя, но пък трябва да се поддържа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами вместо да се оплакваме колко много не свирим да вземем да спрем за малко раздумката и да се хванем за... китарите, кво ще кажете? Аз примерно точно това ще направя понеже не искам да съм от клуба на "свиря два пъти в седмицата за по 2-3 часа и ми е кофти, че докато загрея трябва да спирам".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм роб на китарата, но може да се каже , че тя е моя робиня.Не свиря много, ама не се и оплаквам.Има дни когато изобщо не я пипам (така си разпалвам страста) В седмицата средно ми се събират около 2-3 часа.Ако има готин джем може да отиде и на 3-4. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.