yotzzo Публикувано Ноември 26, 2008 Публикувано Ноември 26, 2008 (Редактирано) http://media.putfile.com/Bimbeni-Kratuni---otvori-prozoreca Това е едно парче на група "Бимбени кратуни" записанао през 1991-ва в домашни условия /близки до някои тогавашни студийни, пак бяхме в криза / на живо - вкл. в пулта и айде. Групата беше в състав: Светлозар/ The Chief/ Иванов - вокали, баскитара, китара ;Виктор Христов - Фокси- ударни, кавал, тенор сакс., вокали ;Б.Куюмджиев/това съм аз - Йоцо/ китара, баскитара, во... квичене Та парчето е не Светлозар/ Бог да го прости!/ и той си го пее и свири ня китарата. Приятно слушане и не придиряйте на качеството и някои неточности. Редактирано Ноември 26, 2008 от yotzzo Цитирай
Басурендер Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 Яко пич... Все пак е било '91 Тогава започнах и аз да свиря ..ама.в пионерския дом първите 3 години не можахме да си оправим звука и концепцията. Много е идейно парчето..носи духа на времето си.. . Цитирай
yotzzo Отговорено Ноември 30, 2008 Автор Отговорено Ноември 30, 2008 Благодаря. Някой е обърнал внимание на парчето, значи си е струвало да го пускам тук. С Бимбените кратуни съществувахме околко 2 години. За това време направихме около 20 наши неща и май един кавър, ама не сме го свирили пред публика, нито сме го записвали. Направихме няколко концерта и беше много хубаво, защото хората тогава се радваха на "авторска" музика. Никой не ходеше на концерт или в клуб с нагласата да слуша "кавъри". Почти половината ни неща бяха инструментали и не приличат не "прозореца". Експериментирахме с джаз и "етномотиви"/ български фолклор ;-Р/. някой от форума ме беше питал защо не качвам от тези парчета - ами почвам. Първо трябва да ги сваля от лента, второ, някой трябва да има желание да слуша. Доколко сме се вземали на сериозно говори името на групата. Цитирай
aarab Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 Кефи много Имайки предвид, че е записвано на живо е екстра Поздрави и чакаме и други Цитирай
pekotzvetkov Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 Браво, кефи много.... жалко че в това време което говориш съм ходил кажи-речи прав под масата.... надявам се да пуснеш и други неща... Поздрави, Петко Цитирай
pekotzvetkov Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 (Редактирано) Отвори, прозореца отвории Редактирано Декември 1, 2008 от pekotzvetkov Цитирай
бутео Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 Малко ведър полъх в земите на киборгите носи чудесно настроение, евала, бравос, ашколсун или както там трябва да бъде на български Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 12, 2008 Автор Отговорено Декември 12, 2008 Благодаря ви колеги за вниманието и отделеното време, Светлозар би се зарадвал, имаше нужда от публика, защото беше артист. Ще качвам още парчета, но след Коледа, предполагам. А, бе Вълчо Полифонов, кое му е веселяшкото на парчето с тоя депресарски и даже налудничав текст? /Светлозар беше луд./ Цитирай
Басурендер Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Явно парчето ми е направило много силно впечатление,защото ми идва като гръм в кратуната /не е бимбена/ от време на време ..Даже успях да уплаша колежката с едно " прозореца отвори!" Сега като видях темата и пак се сетих.... И...баса е уникален на припева с тия фигури ....много на място! Още вднъж от мен Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 13, 2008 Автор Отговорено Декември 13, 2008 ^10x! Защото басът е мой в това парче. Малко дървено съм го изсвирил, но държа да отбележа, че е "Кремона" и е вкл. директно в пулта без предусилване. Голямата дупка между интрото и самото парче се получава, пък, защото кавалджията трябва тихичко да остави кавала , да вземе палките за барабани и нещо там да се донамести. Индианци! Цитирай
Басурендер Отговорено Декември 13, 2014 Отговорено Декември 13, 2014 Страхотна песен , Боре! Мине -не мине време и се се присещам за нея.Много бих искал да я свиря някога... 1 Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 17, 2014 Автор Отговорено Декември 17, 2014 Благодаря, Анди! Да взема да го постна тук, че в първия постинг вече го няма. 1 Цитирай
YAMAHAc70 Отговорено Декември 17, 2014 Отговорено Декември 17, 2014 Покрай преди няколко месеца нашумялото клипче с динко и ладата , измислих нов текст " отвори , отвори ,ладата отвори , задушавам се бат гер'ги ":Д Цитирай
Recommended Posts