Jump to content
Българският форум за музиканти

Дървото: видове и различия в звученето


krismana

Recommended Posts

Здравейте на всички. Искам да попитам каква е разликата между различните типове дърво като звучене. В момента съм се засилил да си купувам нова китара (ESP Ltd FX-260) та искам да съм сигурен че ще звучи както искам (знам че е невъзможно да е точно както си го представям но поне да не е в другата крайност) Сещам се за няколко по известни дърва Махагон, Явор, Липа,Агатис, (шперплат) :girl_witch: Бих бил много благодарен а и на много като мен би било полезно по-големите разбирачи да опишат звуковите им качества :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето един полезен сайт за акустичните характеристики на различни дръвца: http://www.warmoth.com/guitar/options/options_bodywoods.cfm

Между другото имаше тема и във форума за това. Потърси я! :girl_witch::girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано и аз си спомням, че я четох темата за "дръвцата" във форума, но като се опитах да я потърся, за да пусна линка и ми излезе една купчина бълвоч. На десетата минута се отказах. Ако на автора на темата му е важно, да си порови сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сексапилна с тоя топ :)

 

Махагона (поне според мен) варира доста като звучене от талпа до талпа. Подозирам че LTD не се утрепват да подбират дървесината и те съветвам да чуеш конкретната бройка преди да си я вземеш (според някои да я претеглиш също върши работа ;-) )

 

Поздрави и успех с покупката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.