krismana Публикувано Ноември 24, 2008 Публикувано Ноември 24, 2008 Здравейте на всички. Искам да попитам каква е разликата между различните типове дърво като звучене. В момента съм се засилил да си купувам нова китара (ESP Ltd FX-260) та искам да съм сигурен че ще звучи както искам (знам че е невъзможно да е точно както си го представям но поне да не е в другата крайност) Сещам се за няколко по известни дърва Махагон, Явор, Липа,Агатис, (шперплат) Бих бил много благодарен а и на много като мен би било полезно по-големите разбирачи да опишат звуковите им качества
dandilov Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 Ето един полезен сайт за акустичните характеристики на различни дръвца: http://www.warmoth.com/guitar/options/options_bodywoods.cfm Между другото имаше тема и във форума за това. Потърси я!
Blagoy Nikolov Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 Честно казано и аз си спомням, че я четох темата за "дръвцата" във форума, но като се опитах да я потърся, за да пусна линка и ми излезе една купчина бълвоч. На десетата минута се отказах. Ако на автора на темата му е важно, да си порови сам.
Baby Thomas Отговорено Ноември 25, 2008 Отговорено Ноември 25, 2008 Ето ТУК Евтим беше писал доста по темата.
daniel.hristov Отговорено Ноември 25, 2008 Отговорено Ноември 25, 2008 Много сексапилна с тоя топ Махагона (поне според мен) варира доста като звучене от талпа до талпа. Подозирам че LTD не се утрепват да подбират дървесината и те съветвам да чуеш конкретната бройка преди да си я вземеш (според някои да я претеглиш също върши работа ;-) ) Поздрави и успех с покупката!
krismana Отговорено Ноември 25, 2008 Автор Отговорено Ноември 25, 2008 Мерси на всички за помощта Много ви благодаря
Recommended Posts