Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за Midi


ATAHAC

Recommended Posts

От скоро имам миди клавиатура CME UF5.По принцип начините на свързване и настройките на програмите са ми ясни.Имам следния проблем, когато заредя някой vsti мишката ми започва да се движи бавно и компютъра ми бози.Клавиатурата съм я свързал посредством USB директно в компа.Имам Focusrite Saffire Audio interface и се чудя ако си взема midi кабел и пусна клавиатурата през аудио интерфейса ми, дали проблема ще изчезне.

p.s. Забравих да кажа че компютъра ми е с процесор Pentium-D (dual core) 3GHz и 2GB DDR2 667Mhz в Dual Channel предполагам че е достатъчно да се работи с MIDI без проблем.

Редактирано от ATAHAC
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах две МИДИ клавиатури. На никоя от тях нямаше разлика в перформанса при свързване през ЮСБ или МИДИ. Пробвано на 2 десктоп машини и 2 лаптопа с 3-4-5 софта, една камара плъгини, 3 операционни системи.

Не ти е проблема в компа като мощност, може би нещо имаш проблем с ЮСБ шината. За начало махни всичко от там (мишки/кийборди/принтери, етц.) и пробвай пак. А той МИДИ кабела не е скъп, може да пробваш дали ще се "отпуши"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.