ludmata Публикувано Ноември 17, 2008 Публикувано Ноември 17, 2008 Здравейте, Тея дни се замислих, че като порядъчен БАСтюн трябва да си ъпгрейдна струните и на китарката, да не се мъча с тея 9ки.... Купих си 12-ки, както се очакваше грифа се сгъна като лъка на Робин Худ, интонацията отиде и така нататък. Дотук нищо ново, пипнах си тръсрода, оправих си интонацията ама забелязах един гаден проблем - тремолото седи на 2 милиметра над дървото и оттам се получава ефекта "аз мога да свиря и фалшиво, това да не ви пречи момчета"... Китарата е Стаг някакъв, тремолото е някакво и не го ползвам, но въпроса е как да го прибера нормално? Сетих се три възможности, коя от тях е най-добра: 1. Грозния Джони - бормашината, две видии и дотам с тремолото изобщо... - грозно и май китарата си остава вечно моя 2. Скъпата Бети: да си купя още две пружини и да ги монтирам... - как ли пък не ще дам аз пари за тоя боклук 3. Хубавата Мери: с яка тел и клещи на местото на пружината и навивам докато не се прибере или докато не скъса телта - възвратим метод ама дали е добър относно звука, че тая китара си е ибез това наказана... Въобще има ли някакво значение как ще го направя за звука? Вие как сте се справили с проблема? Търсих ама не намерих, да си кажа честно... Цитирай
Fender_str Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Имаш два болта, които отговарят за това колко да са опънати пружините ти. Натегни ги докато получиш ефекта който искаш. И другото, в какъв строй свириш с тия 12-ки? Цитирай
ludmata Отговорено Ноември 17, 2008 Автор Отговорено Ноември 17, 2008 (Редактирано) Ъъъъ какви болтове? Това е някакво менте (стаггггг), и въобще не знам дали има такива... Всъщност не съм видял никакви такива... Пружините се закачат на едни крачета на самото тремоло и на една планка на китарата... Ми в ми свиря Редактирано Ноември 17, 2008 от ludmata Цитирай
Fender_str Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 (Редактирано) И тая планка е прикрепена с 2 болта за тялото на китарата ти, за тия болтове говоря! И ми е много висок строй за 12-ки Редактирано Ноември 17, 2008 от Fender_str Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Здравей!Както ти е казал Fender_str има два болта които държат планката с пружините,но ми се струва че и до края да ги навиеш няма да се застопори тремолото много добре.Можеш да сложиш още пружини,но ако нямаш и наистина не искаш да го ползваш ,може просто да поставиш едно парче дърво между тремолото и дървото за да не може да се връща изобщо.Само не разбрах за какво са ти 12-ки и защо свириш в нормален строй с тях?Дори да блокираш тремолото ,то и грифа ще започне да се извива от напъна и трябва да се навива металния прът в него,което не е препоръчително да се прави за всяка смяна на струни. ПП-Един приятел беше обездвижил тремолото с патрон от калашников,но това е друга тема Цитирай
ludmata Отговорено Ноември 17, 2008 Автор Отговорено Ноември 17, 2008 Парче дърво! -това ще е моето решение за което не се бях сетил!!! Благодаря искренно! Ми щото ме кефи да дзънкам с дванайски, тествам си с какво ще ми хареса най-вече, къф е проблема?... За грифа, можеш да видиш, че съм написал, че е оправен, нямам проблем с интониране и настройка на тръс рода, свикнах им вече и го правя доста бързо... Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 И аз имам Стаг, свиря с 11-ки и имах същият проблем. Затегнах му пружините до край и сега е добре. Свалих и ръчката щото ме пращяха стуните като свирех с пръсти Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Парче дърво! -това ще е моето решение за което не се бях сетил!!! Благодаря искренно! Радвам се че съм помогнал! Цитирай
Ava Отговорено Ноември 18, 2008 Отговорено Ноември 18, 2008 Колега я пусни снимки да видиме кво си направил в краина сметка.Ама снимай китарата и отпред и отзад. Цитирай
ludmata Отговорено Ноември 19, 2008 Автор Отговорено Ноември 19, 2008 Набих една батерия АА между дървото и тремолото, понеже нямах подходящо дървено трупче и заспа.... Снимки няма как за съжаление нямам с какво... Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 19, 2008 Отговорено Ноември 19, 2008 Внимавай, че след време батерията може да се разтече! Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Януари 13, 2012 Отговорено Януари 13, 2012 Възкресявам древната тема с конкретно питане - как да застопоря EDGE 3 тремоло "ни напред - ни назад" без да успея да си повредя китарата? Цитирай
L.K. Отговорено Януари 14, 2012 Отговорено Януари 14, 2012 С трупче, както казаха колегите по-горе. Виж струните коя част на къде я опъват и я подпри с трупче да не отива в тази посока. Цитирай
Belgarad Отговорено Януари 15, 2012 Отговорено Януари 15, 2012 Питай "youtube" повярвай ще намериш доста лесни, добре описани варианти. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Януари 20, 2012 Отговорено Януари 20, 2012 Дървеното трупче изглежда много добро решение, но като един истински българин си натъпках луфта между дървото и тремолото с нагъната хартия. Чиста работа! Цитирай
Recommended Posts