marmaladka Публикувано Ноември 17, 2008 Публикувано Ноември 17, 2008 Гледам, че никаде няма нагледно акордите особено за бас (търсих и не намерих, който и да питам не ги знае) затова ето този саит ако потрабва на някой и да помоля само някой да ми разчете иероглифите по надолу по страниците.Значи мажорните и минорните са ми горе долу ясни, но другите некви там неща сас цифри незнам за какво са.Какво е това Seventh и тия истории с ДИЕСИТЕ.Мерси http://books.google.es/books?id=BKdtZrXCEg...p;hl=en#PPA4,M2 Цитирай
ludmata Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Купи си Елементарна теория на музиката, без нея май не може Имаше едни (три на брой) книжки, music theory basic, intermediate, advanced, има ги в е-мулето, ако не можеш да се оправиш пиши ми на лс, ще ти ти ги кача някъде... Та там ще ти стане ясно какво е акорд седмица, маж и т.н ... Абе това не е ли за киттаристи Ние си можем EEEE AAAA Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Колегата е много прав - знаейки къде са ти тоновете по грифа и как се образуват акорди, ти вече можеш д си ги създаваш и сам, и книгатасе обезмисля. Времето, което би вложил в нея, ще ти стигне да научиш тези работи и след това няма да ги наизустяваш тези неща, а ще ги създаваш, както са ти удобни. Например, без да изпадаме в подробности, двата акорда долу са Cmaj7: G|---4----|---5---| D|---2----|---5---| A|---3----|---2---| E|---3----|---0---| Цитирай
marmaladka Отговорено Ноември 18, 2008 Автор Отговорено Ноември 18, 2008 G|---4----|---5---| D|---2----|---5---| A|---3----|---2---| E|---3----|---0---| Ей това ми е като на китайски хехе. А иначе усновните мажорни и минорни, които са в сайта са си тези нали? Питам що се немога да ги намеря всичките. Цитирай
temerut Отговорено Ноември 18, 2008 Отговорено Ноември 18, 2008 (Редактирано) има една книжка схеми за импровизация на китара там много добре е описано и нарисувано всичко акорди , арпежи , гами ладове , тетрахорди ,тритонуси ,как се образуват и защо много полезна книжка ? а на тази схема цифрите означават на коя позиция на грифа са тоновете например А / 3 е до Е /3 е сол и тн нещо като табулатура свири се от ниските към високите тонове първи акорд G|---4----| D|---2----| A|---3----| E|---3----| втори акорд G ---5---| D ---5---| A ---2---| E ---0---| Редактирано Ноември 18, 2008 от temerut Цитирай
marmaladka Отговорено Ноември 26, 2008 Автор Отговорено Ноември 26, 2008 Ок само да попитам акордите , които съм дала жерните ли са и кои да използвам? Питам защото разбрах, че от накои нямам нужда за сега като начинаещ. Мерси и ако накой има по добра схема на акордите миля да ми я даде. Благодаря Цитирай
snatch Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 Не задължително да свириш акорди.Дори може никога да не свириш акорди или поне не всички ноти от акорда едновременно. Цитирай
marmaladka Отговорено Ноември 26, 2008 Автор Отговорено Ноември 26, 2008 Супер сега съвсем се оплетох.Дори незнам какво да свиря и кое по точно трябва да свиря.Много съм боса в тая работа в смисъл, че нищо не чаткам бе хора. Ааааааааааааааааааааааааааар не може ли поне малко по подробно Цитирай
Ha4ety Отговорено Ноември 27, 2008 Отговорено Ноември 27, 2008 Елементарна теория на музиката-това е истината.За да разбереш акордите няма начин да не минеш през това.Трябва да забравиш за свиренето по таблатури. Цитирай
marmaladka Отговорено Ноември 27, 2008 Автор Отговорено Ноември 27, 2008 (Редактирано) Проблема е, че не могат да ми намерят теорията.Няма я в обикновенна книжарница.И ще трябва да почакам. Ок благодаря на всички и извинявайте ако съм станала досадна. Редактирано Ноември 27, 2008 от marmaladka Цитирай
istinata Отговорено Ноември 29, 2008 Отговорено Ноември 29, 2008 най-голямата "шукария" е именно свиренето на акордите разложено с плавно преминаване към следващата функция,деюре суинг Цитирай
marmaladka Отговорено Ноември 30, 2008 Автор Отговорено Ноември 30, 2008 Е най накрая намерих нещо по-елементарно.Ето саит с акордите за бас http://4stringchords.com/ Цитирай
Fats Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 Що не вземеш да потърсиш учител и да почнеш от А и Бе. Иначе не става. Тия дето се пънат, че сами научават всичко до никъде не стигат. Ноти четеш ли? Трябва да придобиеш поне елементарни познания по солфеж. Ако искаш наистина да свириш на бас. И някога ще стигнеш до свирене на акорди. Може би. Цитирай
kolega Отговорено Декември 5, 2008 Отговорено Декември 5, 2008 И някога ще стигнеш до свирене на акорди. Може би. Цитирай
thurston Отговорено Декември 24, 2008 Отговорено Декември 24, 2008 е, добре, ти кво знаеш всъщност? "Аррррррррррррррррр. Тва е на китайски, аре pls бе хораа" нищо не разбирам. Цитирай
Recommended Posts