Jump to content
Българският форум за музиканти

Squier - Stratocaster или Telecaster?


Name

Recommended Posts

Аз бих си взел Телекастър (ама Фендер да е по възможност) :) Голям фен съм на формата (дизайна)на тея "грозни " китари...

И не го казвам с пристрастие , 'щото съм със Страт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Стратокастър и по принцип наистина е удобен.Телекастър не сам пробвал,но много искам да видя как е :) Доста трудно ми беше в началото като смених Стратокастъра с Лес Пол да свикна с формата ,теглото на китарата и всичко но сега Лес Пола ми е супер удобен и не го заменям ;) Пробвах един Ибанез с 24 прага и се едно не мога да свиря въпреки ,че по принцип се води по-удобен от моя Лес Пол ,но явно прекалено много сам свикнал с моята красавица.Казаха ми,че ЛесПола не е за Метал ,а за Блус но ще измисля нещо;) Все пак като гледам Кърк как блъска по концерти и в Студиото с Лес Пол някви парчета явно се още има надежда :) Верно неговият е там някав 50 пати по скъп ма не ми пука;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Телекастърът е масово подценяван модел китара по отношение на това за какво става и за какво не. Не малко тежичък и твърдичък алтернатив е изсвирен на телекастъри (Рейдж, Саундгардън, ... Смешинг, ако не се лъжа ...), да не говорим, че и единият от Слипнот (забравих му името) свири с модифициран телекастър (там само формата и конструкцията имат нещо общо де, но за протокола ...).

Аз все още не съм имал теле, но съм фен и май следващата ми ще е такава.

П.С. Впрочем, доколкото съм пипал разни екземпляри, май има нещо вярно в това, че евтините телета са по-сполучливи в сравнение с евтините скуайъри. Не на последно място защото е доста по-трудно да направиш работещо тремоло в сравнение с фиксиран бридж.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяка си има своя чар. На мен Страта като форма ми харесва повече пък и е по-удобен. Всичко е въпрос на вкус, а относно звученето не съм специалист, но не вярвам при евтините китари да има някаква съществена разлика и специфика във звученето както при истинския Фендер. От друга страна пък ми харесва самото звучене на Теле-тата.

 

И аз преди се колебаех Страт или Теле... и още се колебая. Но се каня да си взема Стратокастер, тъй като съм фен на Клептън и разбирате :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко си зависи от класа на китарите, сега първата ми китара беще squer stratocaster standart бяло с червено 450 leva, ама си е ташак китарката факани адаптери, няма нищо общо с оригинален страт (fender stratocaster) Не съм изчел горните постове, за което се извинявам, но ако ще свириш РОК или по тежко (най-вероятно) стратчето е по-добър вариант и гледай да има поне един двоен адаптер, защото ако е с три сингли, явно е от скапания модел и като го включиш ще изпуши от шум. Иначе хубав страт, няма нужда да казвам, че за мене лично е най-яката китара.. аз мойта я моднах с тихи и безшумни адаптери DIMARZIO уш като на Ингви и сега китарката си става и за хейви метлец. Малко се отнесох, но както и да е, ако не си купил още , успех с покупката :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Аз също свиря на Squier Stratocaster и си е супер. Звука е добър. С Телето става рок нали George Harrison от Beatles свиреше на Telecaster но някакси по ми допада Stratocaster и като звук и като форма... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря с Squier Stratocaster и съм много доволен.А за телекастера мн странна форма има и нз сякаш е за много по лека музика

E как така по формата (която не разбирам защо да е странна ),прецени че е за много по-лека музика ? И по-лека от коя музика всъщност? :)

Доколкото съм разглеждал нещо като каталог на Скуайър имаше Телекастъри с хъмбъкери. Не вярвам тези да не стават ,за музика,за която стават Скуайър стратокастърите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах, китариста на The Offspring свири на теле с два хъмбъкъра. Като цяло бих казал, че адаптрите играят огромна роля в това за каква музика можеш да ползваш определена китара. Тялото придава мътност или яркост на звука, ама пък в крайна сметка съм виждал почти всякаква музика да се свири на почти всяка китара. Даже гледах някакъв клип - свиреха нещо доста метълско на Gibson 335-ици, които не бих казал са първия модел китара, който ми идва на ум, като чуя метъл :) . BB King пък ползва подобен на 335 модел за блус.

The sky is the limit!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Telecaster са ми любими обаче са спечифични .... Незнам защо а отколкото до това че са за блус , кинтри и онея техники "chickin picking" tfa si 100% вярно ама ....

за справка потърсете John 5 :)

 

а до любим модел за Telecaster искам или да е "Black & Chrome" или някой signature като тоз тука :)

 

0139000306_hi.jpg

 

 

John 5 Signature Telecaster

Редактирано от jeordie14
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

A защо си говорим за Squier, вместо за Fender? Мисля, че е добре да става дума за качествени китари, а не предимно за entry level дъски.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами сигурно щото фендерчетата са скъпи... а иначе аз предпочитам телекастър разбира се!!! Просто това е китарата!!! И няма стил, който да не може да бъде изсвирен на телекастър - с всичките тия електроники, ефекти.... Въпреки че, стратовете са може би най разпространената (като форма най-малокото) китара и са предпочитани от повечето музиканти (без оглед на стил) аз им се дразня жестоко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.