ultramega Отговорено Ноември 16, 2008 Отговорено Ноември 16, 2008 Аз бих си взел Телекастър (ама Фендер да е по възможност) Голям фен съм на формата (дизайна)на тея "грозни " китари... И не го казвам с пристрастие , 'щото съм със Страт. Цитирай
Arteglam Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Имам Стратокастър и по принцип наистина е удобен.Телекастър не сам пробвал,но много искам да видя как е Доста трудно ми беше в началото като смених Стратокастъра с Лес Пол да свикна с формата ,теглото на китарата и всичко но сега Лес Пола ми е супер удобен и не го заменям Пробвах един Ибанез с 24 прага и се едно не мога да свиря въпреки ,че по принцип се води по-удобен от моя Лес Пол ,но явно прекалено много сам свикнал с моята красавица.Казаха ми,че ЛесПола не е за Метал ,а за Блус но ще измисля нещо Все пак като гледам Кърк как блъска по концерти и в Студиото с Лес Пол някви парчета явно се още има надежда Верно неговият е там някав 50 пати по скъп ма не ми пука Цитирай
MiroLambov Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Абе според мен всяка китара си е за квото си я направиш.Относително е тва "не е за тва..." ,"за тва е".... Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 (Редактирано) Телекастърът е масово подценяван модел китара по отношение на това за какво става и за какво не. Не малко тежичък и твърдичък алтернатив е изсвирен на телекастъри (Рейдж, Саундгардън, ... Смешинг, ако не се лъжа ...), да не говорим, че и единият от Слипнот (забравих му името) свири с модифициран телекастър (там само формата и конструкцията имат нещо общо де, но за протокола ...). Аз все още не съм имал теле, но съм фен и май следващата ми ще е такава. П.С. Впрочем, доколкото съм пипал разни екземпляри, май има нещо вярно в това, че евтините телета са по-сполучливи в сравнение с евтините скуайъри. Не на последно място защото е доста по-трудно да направиш работещо тремоло в сравнение с фиксиран бридж. Редактирано Ноември 17, 2008 от sevenstring Цитирай
RZArector Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Всяка си има своя чар. На мен Страта като форма ми харесва повече пък и е по-удобен. Всичко е въпрос на вкус, а относно звученето не съм специалист, но не вярвам при евтините китари да има някаква съществена разлика и специфика във звученето както при истинския Фендер. От друга страна пък ми харесва самото звучене на Теле-тата. И аз преди се колебаех Страт или Теле... и още се колебая. Но се каня да си взема Стратокастер, тъй като съм фен на Клептън и разбирате Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Всичко си зависи от класа на китарите, сега първата ми китара беще squer stratocaster standart бяло с червено 450 leva, ама си е ташак китарката факани адаптери, няма нищо общо с оригинален страт (fender stratocaster) Не съм изчел горните постове, за което се извинявам, но ако ще свириш РОК или по тежко (най-вероятно) стратчето е по-добър вариант и гледай да има поне един двоен адаптер, защото ако е с три сингли, явно е от скапания модел и като го включиш ще изпуши от шум. Иначе хубав страт, няма нужда да казвам, че за мене лично е най-яката китара.. аз мойта я моднах с тихи и безшумни адаптери DIMARZIO уш като на Ингви и сега китарката си става и за хейви метлец. Малко се отнесох, но както и да е, ако не си купил още , успех с покупката Цитирай
Zball Отговорено Декември 7, 2008 Отговорено Декември 7, 2008 Аз свиря с Squier Stratocaster и съм много доволен.А за телекастера мн странна форма има и нз сякаш е за много по лека музика Цитирай
John Lennon Отговорено Декември 7, 2008 Отговорено Декември 7, 2008 Аз също свиря на Squier Stratocaster и си е супер. Звука е добър. С Телето става рок нали George Harrison от Beatles свиреше на Telecaster но някакси по ми допада Stratocaster и като звук и като форма... Цитирай
ultramega Отговорено Декември 7, 2008 Отговорено Декември 7, 2008 Аз свиря с Squier Stratocaster и съм много доволен.А за телекастера мн странна форма има и нз сякаш е за много по лека музика E как така по формата (която не разбирам защо да е странна ),прецени че е за много по-лека музика ? И по-лека от коя музика всъщност? Доколкото съм разглеждал нещо като каталог на Скуайър имаше Телекастъри с хъмбъкери. Не вярвам тези да не стават ,за музика,за която стават Скуайър стратокастърите. Цитирай
Nordon Отговорено Декември 8, 2008 Отговорено Декември 8, 2008 Хах, китариста на The Offspring свири на теле с два хъмбъкъра. Като цяло бих казал, че адаптрите играят огромна роля в това за каква музика можеш да ползваш определена китара. Тялото придава мътност или яркост на звука, ама пък в крайна сметка съм виждал почти всякаква музика да се свири на почти всяка китара. Даже гледах някакъв клип - свиреха нещо доста метълско на Gibson 335-ици, които не бих казал са първия модел китара, който ми идва на ум, като чуя метъл . BB King пък ползва подобен на 335 модел за блус. The sky is the limit! Цитирай
jeordie14 Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 (Редактирано) Telecaster са ми любими обаче са спечифични .... Незнам защо а отколкото до това че са за блус , кинтри и онея техники "chickin picking" tfa si 100% вярно ама .... за справка потърсете John 5 а до любим модел за Telecaster искам или да е "Black & Chrome" или някой signature като тоз тука John 5 Signature Telecaster Редактирано Януари 5, 2009 от jeordie14 Цитирай
RZArector Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 на мен като форма ми допада Стратокастер-а, но като звук все повече и повече почва да ми харесва Теле-то. Цитирай
Maiden_666 Отговорено Април 4, 2009 Отговорено Април 4, 2009 Лично аз като форма предпочитам Stratocaster, Telecaster са ми леко грознички. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 (Редактирано) A защо си говорим за Squier, вместо за Fender? Мисля, че е добре да става дума за качествени китари, а не предимно за entry level дъски. Редактирано Април 5, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
billymilano Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 ами сигурно щото фендерчетата са скъпи... а иначе аз предпочитам телекастър разбира се!!! Просто това е китарата!!! И няма стил, който да не може да бъде изсвирен на телекастър - с всичките тия електроники, ефекти.... Въпреки че, стратовете са може би най разпространената (като форма най-малокото) китара и са предпочитани от повечето музиканти (без оглед на стил) аз им се дразня жестоко... Цитирай
Recommended Posts